Papinos Napisano 4 Grudnia 2006 Napisano 4 Grudnia 2006 W tym roku zamierzam sprawić sobie wędke i kołowrotek o szpuli ruchomej aby jeżdzić z wujkiem na lud .Nie moge sie go jednak poradzić bo obecnie przebywa w stanach stąd zapytanie na forum .Za ile kołowrotek i wędka ,jakiej firmy żeby nie było to z najniższej półki tkz. made in china i żeby sie po kilku wyprawach nie rozleciało
MagnuM Napisano 4 Grudnia 2006 Napisano 4 Grudnia 2006 Heh, mozesz i kupic kołowrotek za 5 zł, ale solidny i wytzrmały, ale i za 40 zł, który raz dwa sie rozleci:
Papinos Napisano 4 Grudnia 2006 Autor Napisano 4 Grudnia 2006 a jaki kijek do mormyszki ? kręcioł lepszy o szpuli stałej czy ruchomej ? nigdy z pod lodu nie łapałem stąd te pytania
MagnuM Napisano 4 Grudnia 2006 Napisano 4 Grudnia 2006 Osobiście uważam, że kręciołek do podlodówki powinien mieć szpulę ruchomą, gdyż w każdej sytuacji możesz "odchudzić" zestaw
Papinos Napisano 4 Grudnia 2006 Autor Napisano 4 Grudnia 2006 mi sie też tak wydaje ,ale czy o szpuli stałej nie jest wygodniejszy i czy nie łapie sie nim prościej ?
MagnuM Napisano 4 Grudnia 2006 Napisano 4 Grudnia 2006 Powiem tak : Jak Kto Woli Ja uważam, że szpula ruchoma jest wygodniejsza, ale to i tak jest (chyba) bez znaczenia.
piotr chorzów Napisano 5 Grudnia 2006 Napisano 5 Grudnia 2006 Kołowrotek ma znaczenie i to kolosalne !!!!!!! W zimie łowimy na cienkie zestawy 0,06 do 0,10 /max 0,12 blaszka/ w takim przypadku kołowrotek KONIECZNIE MUSI mieć IDELANY Hamulec - sprawdzony w zimowych warunkach !!!!! I jeszcze jedno pytanie : KIEDY PRZYJDZIE ZIMA !?!?!?!?!
MagnuM Napisano 5 Grudnia 2006 Napisano 5 Grudnia 2006 Chodzi mi \, że bez znaczenia czy jest szpula ruchoma czy stała....
Papinos Napisano 5 Grudnia 2006 Autor Napisano 5 Grudnia 2006 I jeszcze jedno pytanie : KIEDY PRZYJDZIE ZIMA !?!?!?!?! oby jak najszybciej , bo sandacz juz nie gryzie więc czas na lód
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.