Shrek Napisano 28 Grudnia 2014 Share Napisano 28 Grudnia 2014 Przed świętami z nudów i aby rozładować napiętą atmosferę udałem się na małe włóczenie po sklepach. Trafiłem do Jula. łaziłem bez sensu i nagle zobaczyłem strasznie podnieconego wędkarza który stał przy koszyku promocyjnym i demonstrował jakiemuś tam facetowi wielorazowy ocieplacz dłoni. Podlazłem i podsłuchałem całą rozmowę (wiem, wiem - podsłuchiwanie to brzydka rzecz ale teraz w modzie). Ten wędkarz polecał ten produkt ale podkreślał, że to produkt o krótkim działaniu, jednak mówił coś o jakimś podgrzewaczu na węgiel. Bo siedzi z tym na rybach jak jest -15 st C. Co to i jak to działa? Tak na marginesie to powiem, że sam kupiłem takie 2 sztuki jednak po wypróbowaniu stwierdziłem, że zaledwie 20 - 30 minut grzania to stanowczo za mało. Tak jak wspomniałem - ten wędkarz mówił o jakimś podgrzewaczu na węgiel. Czyżby na ryby trzeba było kominek ciągnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 28 Grudnia 2014 Share Napisano 28 Grudnia 2014 ten wędkarz mówił o jakimś podgrzewaczu na węgiel. Czyżby na ryby trzeba było kominek ciągnąć? Są takie małe piecyki do grzania rąk, i ja to nazywam "kubuś/kubusie" ale raczej, to już z samym dojazdem nad miejscówkę się zda, bo mi się nie chciało by ciągać dodatkowego obciążenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 28 Grudnia 2014 Share Napisano 28 Grudnia 2014 Mam gdzieś taki podgrzewacz i parę razy go używałem. Do obudowy wkłada się zapalony pręcik węglowy i całość trzyma się w dłoniach. Działa, ale trochę to kłopotliwe. Lepsze dobre rękawice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 28 Grudnia 2014 Share Napisano 28 Grudnia 2014 Najtańszym i sprawdzonym wielokrotnie prze ze mnie sposobem na lodzie jest mały szklany znicz mina innych wędkarzy bezcenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 28 Grudnia 2014 Share Napisano 28 Grudnia 2014 Ja używam ogrzewacza katalitycznego, jestem bardzo zadowolony. Trzyma maksymalnie dobę, w zależności od tego jak się używa (czy wyciąga z woreczka itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shrek Napisano 28 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2014 Mam gdzieś taki podgrzewacz i parę razy go używałem. Do obudowy wkłada się zapalony pręcik węglowy i całość trzyma się w dłoniach. Działa, ale trochę to kłopotliwe. Lepsze dobre rękawice. Właśnie, właśnie chyba o tym mówił ten wędkarz. Możesz mi to znaleźć w necie jak to wygląda? Szukałem ale wujek google nie umie sobie z tym poradzić. Ja używam ogrzewacza katalitycznego, jestem bardzo zadowolony. Trzyma maksymalnie dobę, w zależności od tego jak się używa (czy wyciąga z woreczka itp.) Możesz o tym coś więcej napisać? Jaki woreczek, jak to się robi i z czym to się je? Zapalasz i co dalej? Czy to się grzeje ciągle, np. w kieszeni a kiedy łapki zmarzną to się wyciąga? Napisz coś więcej o tym, mimo że coś znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 28 Grudnia 2014 Share Napisano 28 Grudnia 2014 pankowaty napisał/a: Ja używam ogrzewacza katalitycznego, jestem bardzo zadowolony. Trzyma maksymalnie dobę, w zależności od tego jak się używa (czy wyciąga z woreczka itp.) Możesz o tym coś więcej napisać? Jaki woreczek, jak to się robi i z czym to się je? Zapalasz i co dalej? Czy to się grzeje ciągle, np. w kieszeni a kiedy łapki zmarzną to się wyciąga? Napisz coś więcej o tym, mimo że coś znalazłem Filmik przedni W zestawie z ogrzewaczem znajduje się mieszek zrobiony z miękkiego materiału. Po odpaleniu ogrzewacza, chowa się go do tego woreczka, woreczek do kieszeni. Po dość krótkim czasie zaczyna się czuć ciepło. Żeby ogrzać ręce, wbrew pozorom, nie należy wyciągać ogrzewacz z woreczka (z kieszeni jednak warto). Można tak zrobić, ale każde wyciągnięcie woreczka powoduje, że ogrzewacz szybciej się wyczerpuje - benzyna szybciej się spala, ponieważ dostarcza się więcej tlenu. Z drugiej strony regulując dopływ powietrza reguluje się temperaturę. Mam też jakąś podróbkę, która jest pewnie ze 3 razy tańsza, ale niestety odbija się to na jakości - trudniej ją odpalić, krócej trzyma. Nie jest tragiczna, ale 10 godzin nie wytrzyma za nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shrek Napisano 28 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2014 Dzięki za podpowiedź. Cuda, cuda ogłaszają. Ja się chyba zestarzałem bo mi się to w głowie nie mieści aby nosić w kieszeni żywy ogień. A możesz mi powiedzieć ile to na 100 pali? Zaryzykuję i chyba się skuszę i sobie kupię. Jestem straszny zmarzluch i ręce najszybciej mi przemarzają. Ciekawe czy da się wsadzić w buty :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drawa Napisano 28 Grudnia 2014 Share Napisano 28 Grudnia 2014 Zewnętrzna bateria Power bank 2200 ogrzewacz rąk Postprzez drawa » So gru 13, 2014 13:36 Zewnętrzna bateria Power bank 2200 ogrzewacz rąk BANK ENERGII I OGRZEWACZ DŁONI ACOLIF HT680 pojemność akumulatora: 2200mAh kolor: biało-niebieski Doładujesz swój telefon! Ogrzejesz dłonie! HT680 to niedużej wielkości bank energii z wbudowanym akumulatorem litowo-jonowym o pojemności 2200mAh. Poza możliwością ładowania innych urządzeń posiada wyjątkową cechę - działa też jako ogrzewacz do rąk. Nagrzewając aluminiową płytkę utrzymuje temperaturę 44-50 stopni Celsjusza do 4 godzin! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 28 Grudnia 2014 Share Napisano 28 Grudnia 2014 Ciekawe czy da się wsadzić w buty :wink: Do butów szukaj wkładek wpisując w wyszukiwarce Heat Zone- sprawdzone od lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 28 Grudnia 2014 Share Napisano 28 Grudnia 2014 A możesz mi powiedzieć ile to na 100 pali? Jedna dawka "12-godzinna" to ok 20ml, ja zazwyczaj wlewam mniej. Zalewa się to benzyną do zapalniczek, która kosztuje jakieś 10-14PLN za 125ml (oryginalna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shrek Napisano 28 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2014 Wielkie dzięki. Wypróbuję na początku te Zippo. Zawsze to coś. Może jeszcze coś o tych węglach. Jestem ciekaw - wygląda na to ze to człowiek po zapaleniu takich węgielków sam staje się wędzonką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 28 Grudnia 2014 Share Napisano 28 Grudnia 2014 Ja najbardziej cenie sobie grilla na środku jeziora jest troche więcej majdanu do targania, ale pieczona kiełbaska w mroźny dzień + możliwość ogrzania dłoni zwykle mnie kusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shrek Napisano 28 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2014 Ja używam ogrzewacza katalitycznego, jestem bardzo zadowolony. Trzyma maksymalnie dobę, w zależności od tego jak się używa (czy wyciąga z woreczka itp.) Mam jeszcze jedno pytanko - jak to ustrojstwo wyłączyć ? Przecież nie będę siedział na zimnie aż się skończy paliwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drawa Napisano 29 Grudnia 2014 Share Napisano 29 Grudnia 2014 Są tańsze zamienniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shrek Napisano 29 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2014 Dawaj przykłady - będzie pełniejszy obraz sytuacji. Ja znalazłem Zippo za 76 PLN i do tego paliwo za 8 PLN za 125ml. Tak więc nie jest to straszna cena. Po napisaniu postu jakoś na alledrogo zaczęły się sprzedawać może z tego dostaną jakaś prowizję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drawa Napisano 30 Grudnia 2014 Share Napisano 30 Grudnia 2014 Dawaj przykłady - będzie pełniejszy obraz sytuacji. na forum ZABRONIONE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shrek Napisano 30 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2014 Eeeeeeee - chyba przedstawienie produktu nie w ramach reklamowych nie jest zabronione. Chyba przesadzasz z tym "ZABRONIENIEM" To forum by nie istniało a tematy typu - jaką wędka, co polecacie itp, byłyby wysyłane do kosza. Przecież forum nie ma podpisanej umowy z Zippo i na moje pytanie o podgrzewacze możesz podać inne modele - te tańsze i może o których ktoś coś wie. Tak więc - dawaj - ja cię obronię przed złymi moderatorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktor83 Napisano 6 Grudnia 2016 Share Napisano 6 Grudnia 2016 Miałem kilka podgrzewaczy, ale jakoś się nie sprawdzały. Mialem takie co po użyciu trzeba było gotować żeby znowu działały. Teraz kupiłem sobie taki żel rozgrzewający Regu-therm. Smaruje nogi i ręce i faktycznie działa. I na długo mi starcza bo w tubce jest 100ml. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magdus Napisano 14 Stycznia 2017 Share Napisano 14 Stycznia 2017 O 28.12.2014 o 17:49, buszmen napisał: Najtańszym i sprawdzonym wielokrotnie prze ze mnie sposobem na lodzie jest mały szklany znicz mina innych wędkarzy bezcenna To jest akurat super pomysł! Na pewno lepiej działa niż niejedne małe podgrzewacze do dłoni. Mam kilka takich również, ale ich działanie nie jest jakieś super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi