artech Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 wanpio, mam i używam DRAGON MILLENIUM HD SEATROUT są dwa modele 3,1 m http://allegro.pl/dragon-millenium-hd-seatrout-3-10m-50g-troc-i1916803880.html i 2,9 m http://allegro.pl/dragon-millenium-hd-seatrout-2-90-m-21-50-g-i1885859760.html Dobre kije za przyzwoitą cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wanpio Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Słyszałem dobre opinie o tej serii Dragona ale nie miałem jeszcze takiego kija w ręku. Ze zdjęć całkiem fajne tylko czy dolnik nie jest tu trochę za krótki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wanpio Napisano 1 Grudnia 2011 Share Napisano 1 Grudnia 2011 Może ktoś łowił wędką Dragona serii THYTAN SALMON 30-70 3m bo się nadal waham co kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wanpio Napisano 27 Grudnia 2011 Share Napisano 27 Grudnia 2011 No i nabyłem DRAGONa MILLENIUM HD SEATROUT 2,9m zobaczymy za tydzień co to za kijek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacior Napisano 28 Grudnia 2011 Share Napisano 28 Grudnia 2011 Zakupiłem niedawno Cormorana Black Bull Seatrout 305 8-45 gr. wyrzutu. Nie wiem jak się będzie sprawował na Redze, ale solidny kij, fajny uchwyt i duże ugięcie co jest najważniejsze przy holu trotki czy lososia : ). A no i opis znalazłem na team-rapa.pl , tam też poczytaj bo fajnie testują sprzęt i wszystko ładnie opisują i wnioskują, oraz uzasadniają. Prawdopodobnie był to tylko 1 kij trociowy jaki testowali, wynik pozytywny to się skusiłem cena 250zł bodajże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 artech, koleszko takie pytanko ... uwazasz ze cw wedzisk trociowych jest powyższe ze wzgledu na prace i ciezar przynet czy chodzi tu o hol ryby ... ? np.tu na inie w stargardzie gdzie łowie nurt nie jest mocny az tak i rybki biora czesto na gumy czy używanie wedki do 30 g nie jest mozliwe które wytzymywało orke sandaczowa na parnicy odrze lub regalicy i wyciagnęło suma 85 cm i kilka sporych szczupłych ... to czy by tu nie wystarczyło ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 4 Stycznia 2012 Share Napisano 4 Stycznia 2012 snoek3, Myślę że spokojnie da radę, cw kijków trociowych podyktowane jest głównie tym gzie i czym przeważnie się łowi. Szybki nurt i woblery stawiające dość duży opór wymagają mocy od wędki a to pociąga za sobą cw. Gdyby to zależało tylko od masy używanych przynęt to wystarczyła by wędka do 25 g Na Inie spokojnie wystarczy kij o cw do 40-45 g, nawet na najszybszym "leśnym" odcinku na wolniejszych 30 -35 g spokojnie da radę, szczególnie jak łowisz na gumy lub wahadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perchhunter Napisano 7 Stycznia 2012 Share Napisano 7 Stycznia 2012 Ja uważam że bardziej jak cw w wędkach do łowienia troci czy łososia bardziej liczy się jej moc jak i akcja. No i łowienie keltów i srebrniaków to już zupełnie inna sprawa z keltem średniej wielkości to poradzi sobie spokojnie wędka o cw do 40 gram i mocy do 25 funtów ale już z srebrniakami sprawa się już ma troszkę inaczej tym bardziej gdy trafimy rybę w granicach 80-90cm czy większą. Kiedyś też uważałem że kij o cw do 40-50 gram to jest kij bardziej niż git i że na upartego nawet kijki o masie do 25-30 gram by sobie poradziły do momentu jak zaciąłem łososia życia który wybrał mi z 50metrów linki po czym złamał mi wędkę. Od tej pory mam kij daiwa wilderness do 60 gram i choć się nie wydaje zbyt duży ten cw to moc jaką ma ta wędka jest spora tak samo akcja. Jednak już takiej ryby pewnie nie złowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi