Szczupak517 Napisano 21 Lutego 2015 Share Napisano 21 Lutego 2015 Witam! Zaczynam przygodę z wędkarstwem, więc zastanawiam się nad tym wędziskiem. I tu rodzi się mój problem: A więc zamierzam łowić na żwirowniach na gumy np. relax 15 cm waży ona około 29g + jakaś lekka główka powinno pójść? Czy wędka dobrze będzie współpracować z kołowrotkiem: Spro Passion 755 FD? Wędkę chcę zakupić w dniach, ponieważ jest już mało nowych egzemplarzy. Proszę użytkowników o opinie, czy to dobry zakup do 250 zł? Ps. Przeczytałem większość tematów o tym spinningu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 21 Lutego 2015 Share Napisano 21 Lutego 2015 Jestem posiadaczem takiej wędki już kilka ładnych lat i jest to wędka trudna do zniszczenia. Największą rybę jaką wyholowałem na nią to sum blisko 7kg i dała radę. Na początku gdy nie miałem wędziska do uganiania się za sandaczem też sobie radziła w opadzie , z tym że raczej główki od 20gram zakładałem. Wędka ta teraz kosztuje w granicach 170 złotych więc jeszcze zostaną Ci pieniądze z tego budżetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupak517 Napisano 21 Lutego 2015 Autor Share Napisano 21 Lutego 2015 Tak, czytałem w innych tematach o mocy tej wędki, ale czy jej c.w na moje wymagania wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 21 Lutego 2015 Share Napisano 21 Lutego 2015 nie wiem co uważasz za lekką główkę. Ja najciężej łowiłem główką 35 + guma 9cm. Jeżeli będziesz chciał łowić na granicy wytrzymałości wędki to może lepiej poszukać coś z większym ciężarem wyrzutu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupak517 Napisano 21 Lutego 2015 Autor Share Napisano 21 Lutego 2015 A czy przy takiej masie wędzisko dobrze się spisywało? A i czy wybrać długość 2,7 czy 2,9? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 21 Lutego 2015 Share Napisano 21 Lutego 2015 Powiem tak, łowiłem w ten sposób bardzo długo i nic się z wędziskiem nie stało. Co nie oznacza że można je bez końca przeciążać. Jedynym uszkodzeniem było uszkodzenie porcelany w największej przelotce , ale to bez problemu naprawiono na gwarancji jeszcze. Co do długości to już sam musisz wybrać aby Ci odpowiadał kij w ręku. Jedni nie chcą dłuższych jak 2,40 ,inni mniejszych jak2,70. Po prostu kwestia indywidualna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupak517 Napisano 21 Lutego 2015 Autor Share Napisano 21 Lutego 2015 Tak, wiem, że wędki nie można przeciążać i będę się o to starał, ale mam jeszcze jedno pytanie: Przeczytałem w jednym temacie, że w tej wędce nie ma korku na rękojeściach tylko pianka i okleina czy to prawda? A jeżeli tak jest to nie odchodzi itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 21 Lutego 2015 Share Napisano 21 Lutego 2015 Chyba jest tak jak napisałeś , jednak w moim egzemplarzu nic się nie odklejało przez ponad 4 sezony. Ostatni sezon wędka spędziła w rękach mojego kolegi , który dopiero zaczyna przygodę z wędką. Musiałbym ją teraz zobaczyć żeby coś więcej powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupak517 Napisano 21 Lutego 2015 Autor Share Napisano 21 Lutego 2015 Ok, rozumiem i tak po około 2 miesiącach kupie nowe wędzisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi