pawel332 Napisano 11 Lutego 2012 Share Napisano 11 Lutego 2012 No własnie nie ma gdzie,nawet PSR tam się woduję ,bo nie zaryzykują z drugiej strony.Tzn auta samo pojedzie ale z przyczepą to loteria jak w totku,ja nieraz skuterkiem mam problem po koleinach się przedrzeć. edit Za zaporą jest przystań,ogólnie teren prywatny ogrodzony ale może jak by zapytać typa czy by się zgodził na to by u niego sie zwodować to dojazd super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzis Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 A właśnie Panowie co do wodowania Niestety ciężko znaleźć info jakie prawnie wygląda jak ktoś chce powiedzmy pontonem wypłynąć se na jeziorko?? czy ktoś wie czy trzeba mieć jakieś pozwolenia...specjalne karty np: pływackie?? Sorki za zmiane tematu... Co do jakiegoś ciekawego miejsca na wodowanie...wiadomo, ze najlepsze to chyba te od drugiej strony zapory "Wrzeszczyn". Tam można pod sama wodę podjechać autem...tak co najmniej słyszałem. Ale polecam auta z wysokim zawieszeniem bo na pewno niełatwo jest tam wjechać ale nie jest tez niemożliwe i jakoś super trudne Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel332 Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 Jeżeli chodzi o legalne pływanie to taki ponton czy łódka musi być zarejstrowana w urzedzie dostaniesz tak jakby nr rejstracyjny który musisz w sposób trwały i widoczny umieścić na obu burtach. Owszem od wrzeszczyna też dojedziesz nad samą wodę nawet osobówką ALE sa cholerne koleiny wiec jak auto będzie obciążone przyczepą to może wadzić po ziemi rurą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gazinho Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 Koleżanki i Koledzy "po kiju", czy macie jakieś ciekawe wieści z Pilchowic? Chodzi mi o połowy z brzegu. Gdzie warto wczeną wiosną ustawić się z DS'ami i matchówką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzis Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 Puki co woda jeszcze jest wysoka...(niestety). Ale patrząc na poziom i poprzedni stan wody i czas jaki zajął do otrzymania dzisiejszego stanu wody to w ciagu tygodnia woda powinna juz być na poziomie normalnym...maxymalnie to dwa tygodnie. Ale wiadomo jesli pogoda spłata nam figla to moze być gorzej. A jesli Ci spieszno to wydaje mi się ze najszybciej to na wrzeszczynie połapiesz.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gazinho Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 kadzis, dzięki za odp. a powiedz jeszcze, czy jak zwykle śmieci jest tam masa? Czy ktokolwiek to sprząta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzis Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 Wiesz co roku jest sprzatanie...jak sie nie myle dzieciaki ze szkół raz do roku tam przyjeżdzają. Ale to za raz nadrabiają wędkarze... A to jak śmieci wędrują to zależy od wiatru i jak kierunku prądów wodnych... P.S. Moim zdaniem i tak poprawiło się z tymi śmieciami...jest ich Mniej niż w poprzednich latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gazinho Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 aha, oby było lepiej bo ostatnio jak tam byłem, to przerażenie mnie ogarnęło... problem śmieci dotyczy w zasadzie wszystkich łowisk, bo niestety mamy takie społeczeństwo. Z której strony zatoki wrzeszczyńskiej lepiej łowić wczesną wiosną - od strony tego dużego cypla od wrzeszczyna, czy od Pokrzywnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzis Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 Wiesz wydaje mi się że od strony wrzeszczyna...ciut lepszy podjazd pod łowisko. Ale wiesz jak komu pasuje i jakie ma przyzwyczajenia bo chyba z obu stron jest podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gazinho Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 ok, dzięki. Może uda mi się odwiedzić Pilchowice w ten weekend, jeśli nie to może w pierwszy weekend po świętach. Ciekaw jestem czy ryby wybudziły się tam ze snu zimowego, a jeśli tak, to jakie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzis Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 No myślę że czas najwyższy żeby się obudziły... mam nadzieję że Mnie też uda się wybrać nad wodę Pozdrawiam i daj znać jak się wyprawa udała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel332 Napisano 29 Marca 2012 Share Napisano 29 Marca 2012 byłem tam od strony mostu kolejowego 2 dni temu to powiem ci ze ruszyła się płoć i leszczyk.Dzis pojechali koledzy to wieczorkiem będę wiedział to napisze jak im poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mace Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 Czy na pilichach ruszyla sie ploc ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel332 Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 Czy na pilichach ruszyla sie ploc ?? ruszyła sie i leszczyk tez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mace Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 O to bardzo milo a powiedz mi na co polapales te leszczyki i plotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel332 Napisano 17 Kwietnia 2012 Share Napisano 17 Kwietnia 2012 Standardowo jeden czasem dwa białe,oczywiście zanęta plociowa lub coś koło tego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzis Napisano 13 Maja 2012 Share Napisano 13 Maja 2012 A kto wie gdzie jest fajne miejsce na zaporze ale tej części zwanej wrzeszczyn ??? Najfajniej jakby byl dojazd jak najbliżej wody No i żeby ryba była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro79 Napisano 12 Listopada 2013 Share Napisano 12 Listopada 2013 Szkoda, że tam zawsze tyle śmieci pływa. Strome brzegi, mało jest miejscówek, ale warto się wybrać czasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlotekone Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 Witam Kolegów ! Kto mi odpowie jaką grubość ma lód na Pilchach ? Zamierzam wybrać się w piątek ,a nie chcę jechać w ciemno ,bo mam kawałek drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyk Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 0cm, zamarznięte tylko brzegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi