Walniety Napisano 2 Czerwca 2015 Share Napisano 2 Czerwca 2015 Witam,mam problem,chcę zakupić wędkę okuma black rock 198cm/5-18g.Problem polega na tym że nie wiem jaki kołowrotek wagowo do tego dobrać,chciałem zakupić spro red arc 10300 ale nie wiem czy nie będzie za ciężki,wędka waży 115g a kołowrotek 300g będzie dobrze wyważone ?,jest opcja kupić jeszcze kołowrotek spro red arc 10200 który jest 20g lżejszy od 10300.Proszę o szybką odpowiedz. (Sprzęt kupuje w sklepie internetowym więc nie mam jak sprawdzić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 3 Czerwca 2015 Share Napisano 3 Czerwca 2015 witaj, myślę że 415gram to nie jest zbyt dużo, sam użytkuję drugi sezon okumę black rock tylko 2.18m 5-25 (127gram) + kołowrotek fiński patriot rozmiar 2000 (206gram) i jestem baaardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ŁYSY Napisano 3 Czerwca 2015 Share Napisano 3 Czerwca 2015 Wyważenie, wyważeniem, ale tak naprawdę chodzi o to jak zestaw trzyma się w łapie. Bo ręce i łokcie są rożne i każdy inaczej będzie sobie kijek wyważał. Ja bym wziął kijek i pomaszerował do sklepu. Po podpięciu kilku kołowrotków będziesz wiedział co Ci pasuje. A jeśli nie, to myślę, że kołowrotek o wadze 300 - 320g powinien być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daTeo00 Napisano 10 Czerwca 2015 Share Napisano 10 Czerwca 2015 Dokładnie tak, ŁYSY ma absolutną rację. Z resztą wszystko ma być spasowane indywidualnie. Kij pod pachę, sklep i to co ekspedienci lubią najbardziej 'Proszę ten, tamten, siamten' aż trafisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ksawery Napisano 23 Lipca 2015 Share Napisano 23 Lipca 2015 Spasuj wędkę i młynek w sklepie, nie ma innej opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi