Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przede wszystkim szukam opinii kogoś kto używał tego młynka do metody spławikowej. Czytałem test na fishing test ale oni o dziwo kołowrotek matchowy testowali pod spinningiem. Z góry dzięki za obiektywne opinie.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Pod spławikiem trudno go popsuć, dużą korzyścią jest płytka szpula,

na którą wchodzi zaledwie 150 metrów żyłki.

Pracuje płynnie no i hamulec jest godny pochwały.

Napisano

Od roku mam go do łowienia na spławik. Przy moim łowieniu gdzie rzadko ryba ma więcej niż 2 kg trudno go zajechać. Na płytką szpulę wchodzi niecałe 150 metrów żyłki 0,16mm.

Napisano

Mam go jako uniwersalny młynek do matcha i lekkiego spinningu. Szkoda tej jednej płytkiej szpuli bo jest świetna i druga zapasowa by się przydała. Nie mam z nim jakiś większych problemów, ot całkiem dobry i ciekawie wyglądający młynek.

Napisano

Kolego znalazłem świeży "test" tego młynka. Był używany tylko do spławika, jak widać nadaje się. Z tymi szpulami bywa różnie, z ich opisem jeszcze bardziej pokićkane wychodzą sprawy.

• 7 months later...
Napisano

Proffi daje radę z lekkim  spinningiem da radę i ze spławiczkiem. Ktoś wspomniał o hamulcu, rzeczywiście to jedna z największych zalet tego młynka