goldi. Napisano 19 Czerwca 2015 Share Napisano 19 Czerwca 2015 witam szukam kija do opadu moze jakies propozycje woda max 5 metrow haki od 8 do 12 gram gumki do 10 cm lpanie z brzegu czy takie kijki by sie nadawaly i ktory bylby wygodniejszy Wędka KONGER WRX World Champion ZANDER 255cm 28g Wędka Dragon MODERATE 2,52m 4-20g Med-Fas Wędka Konger PALADIN CX SPEED DEVIL 270/5-21 szukam cos do 550zl prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ras al Ghul Napisano 28 Czerwca 2015 Share Napisano 28 Czerwca 2015 Z czystym sumieniem mogę polecić Robinson Diaflex Classic 2,70m 10-40g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romcio.fish Napisano 17 Lipca 2015 Share Napisano 17 Lipca 2015 Trochę po czasie, ale odpowiedź może przysłużyć się innym poszukującym. Ja polecam Vertical Jig 28 (na twoje warunki łowienia). Świetne wędzisko, właśnie do precyzyjnego obsługiwania przynęty m.in. w toni. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLHA Napisano 18 Stycznia 2016 Share Napisano 18 Stycznia 2016 Witam. Co prawda do sezonu szczupakowego jeszcze troszkę, ale zastanawiam się nad kupnem solidnej, wytrzymałej wędki do łowienia (głównie szczupaków) z opadu, gumami 10,12 cm, z brzegu. Budżet jaki chcę przeznaczyć na wędkę do 200zł. Łowisko na którym łowię to stara żwirownia o głebokości max 8m. Z góry dziękuję za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 18 Stycznia 2016 Share Napisano 18 Stycznia 2016 Kup Dragon express cenowo do 150zł a wędka w tej cenie petarda, brat ma od półtora roku i łowi nią szczupaki, sandacze, bolenie i sumy. Jak do tej pory wyjął na tą wędke suma 11kg i dała rade bez zająknięcia. Model 270cm do 35gram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLHA Napisano 18 Stycznia 2016 Share Napisano 18 Stycznia 2016 I rozumiem, że brat łowi z opadu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 18 Stycznia 2016 Share Napisano 18 Stycznia 2016 OLHA, Sandacze tylko z opadu. Łowimy zedy na Krakowskiej Wiśle, brat łowi na gumy np mikado fishuntery i stosuje główki do 25 gram, czasem też na koguty do 30 gram. Kilka razy łowiłem jego expressem i w porównaniu z moją okumą black rock jego kijek jest troche sztywniejszy ale i mocniejszy chociaż obydwoma łowi się mega komfortowo fajnie czuć brania i rybe na kiju bedziesz zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLHA Napisano 18 Stycznia 2016 Share Napisano 18 Stycznia 2016 Dzięki za radę. Skoro jest tak jak mówisz to chyba zdecyduję się na tą wędkę. Na lowisku, na którym łowię niestety nie ma sandaczy (w każdym bądź razie nie widziałem żeby ktoś złowił), będę praktykował na szczupakach, ewentualnie okoń z przyłowu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 18 Stycznia 2016 Share Napisano 18 Stycznia 2016 OLHA, Niema sprawy, w prywatnej wiadomości masz dokładny model ( troche sie pomyliłem z tą ceną bo brat kupił na promocji, normalna cena w granicach 180-200 zł ). Szczupaki jak łowimy na przynęty gumowe to też w większości przypadków z opadu mniej lub bardziej agresywnego ale technika to już sprawa indywidualna. Podsumowując wędka do opadu godna polecenia i oczywiście polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLHA Napisano 18 Stycznia 2016 Share Napisano 18 Stycznia 2016 Dziękuję bardzo za rady Temat w sumie uważam za zamknięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi