Avasti Napisano 20 Lipca 2015 Napisano 20 Lipca 2015 Pytanie do posiadaczy tego kołowrotka? Jakie walory użytkowe tego młynka? Szukam czegoś z dużym przełożeniem w niskiej cenie? Cytuj
Zielan Napisano 20 Lipca 2015 Napisano 20 Lipca 2015 Młynek jest wprawdzie nowy ale mam już kilka wniosków, które mogą przydać się przyszłym użytkownikom. Po pierwsze to nawój żyłki. Nawijając linkę prosto na młynek z pudełka możemy być lekko zniesmaczeni. Aby nawój był prawidłowy i ładnie wyglądał należy wyjąć podkładkę spod szpuli. Problemów z wkręcaniem się żyłki itp nie mam. Pracuje płynnie bez zakłóceń. Przy przełożeniu 6,2:1 jednym obrotem korby nawijamy 88cm linki. W środku nie ma plastikowych tulei. Ogółem fajna propozycja dla sympatyków matcha i spławika. Cytuj
Avasti Napisano 21 Lipca 2015 Autor Napisano 21 Lipca 2015 Dzięki za szybką odpowiedź. Natrafiłem dziś w sieci na fajną recenzję tego młynka. Wydaje się w miarą przyzwoity, chyba się skuszę na niego. http://www.test-wedkarski.pl/kolowrotek-vde-r-match-308/ Cytuj
Shoe Napisano 23 Lipca 2015 Napisano 23 Lipca 2015 Łowi się nim dobrze, ma duże przełożenie. Hamulec ma wzorowy zakres regulacji około 360 stopni. Mam go w rozmiarze 208 przy którym szpula jest bardzo płytka, coś jak w Proffi 256. Cytuj
hoffman Napisano 20 Października 2015 Napisano 20 Października 2015 Szczerze to miałem większe oczekiwania wobec tego kołowrotka. Na początku zniesmaczył mnie nawój, ale dzięki kolegom rozwiązałem ten problem. Za to pozytywnie zaskoczył mnie hamulec, którego reguluje się w 360 stopniach. Słyszałem opinnie o wkręcającej się żyłce i wydaje mi się, że są wyssane z palca. Cytuj
Ras al Ghul Napisano 21 Października 2015 Napisano 21 Października 2015 Mam kołowrotek od kilku miesięcy. Nie ma z nim problemów. 2 zapasowe szpule, precyzyjny hamulec. Przy wędce spławikowej powinien długo posłużyć. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi