michal-prezes Napisano 25 Września 2015 Share Napisano 25 Września 2015 Witam, nie widzę tematu o tych stawach w lesie. Kiedyś tam było eldorado, przez ostatnie lata stawy strasznie zarosły, w szczególności środkowy. Słyszałem, że nie tak dawno stawy zostały wyczyszczone z zarośli i pogłębione. Ma ktoś informacje na ten temat ? Co się w takim razie stało z rybą podczas czyszczenia zbiorników ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 29 Września 2015 Share Napisano 29 Września 2015 Który Jaworznik masz na myśli? czy ten koło Myszkowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal-prezes Napisano 2 Października 2015 Autor Share Napisano 2 Października 2015 Który Jaworznik masz na myśli? czy ten koło Myszkowa... Tak, jest on między Żarkami, a Kotowicami, koło mostu nad rzeczką skręca się wgłąb lasu i jedzie się później polną drogą przez kawałek lasu, gdzie są domki letniskowe i lądujesz na grobli pomiędzy 2 zbiornikami, 3 zbiornik jest zaraz za groblą 2-giego. 1- jest z wysepką, dość płytki z małą ilością stanowisk 2- największy, z jednej strony można powiedzieć, że jest po kostki wody, a z drugiej, gdzie jest lekka skarpa jest już nieco głębiej, zawsze przez środek zbiornika wiódł się pas grążeli. Zawsze na nim łapałem, bo było na nim najwięcej różnej ryby. 3- najgłębszy również z małą ilością stanowisk, mocno zarośnięty trzciną co sprawia, że jest dosłownie 5 miejsc. Nigdy nie łapałem, bo podobno brała tam duża ryba, ale ze względu na roślinność nie dało się wyciągnąć ryby. Ogółem zbiorniki podobno były czyszczone i pogłębiane, dlatego chciałem się zapytać czy warto płacić okręg Częstochowski i próbować się zrelaksować przy rybkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi