Avasti Napisano 15 Października 2015 Share Napisano 15 Października 2015 Siemano Właśnie natknąłem się na informację, która niezmiernie mnie ucieszyła. Po długiej przerwie można kupić owiane bardzo dobrą opinnią wędki spinningowe serii Diaflex. Na pierwszy rzut oka widać sporą różnicę pomiędzy nowymi a starymi patykami. Intryguje mnie węglowa rękojeść. Czy mieliście do czynienia już z taką wędką spinningową której dolnik jest z węgla? Czy to będzie miało lepszy wpływ na czucie brań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arrow Napisano 17 Października 2015 Share Napisano 17 Października 2015 Nowy Diaflex ma lepsze kompozyty, trwalszy blank, większy zapas mocy w dolniku. Dolnik wzorowany był chyba na wędkach Legend Extreme. Ogółem petarda za rozsądne pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hoffman Napisano 20 Października 2015 Share Napisano 20 Października 2015 Łowiłem Diaflexem Pike Spin 2,7m. Wędka bardzo szybka i mocna. Czuć moc. Stare diaflexy były legendarne ale te odświeżone biją je mocno. Napaliłem się jeszcze na okoniówkę ale poczekam aż zjadą trochę z ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ras al Ghul Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 Dolnik dzielony, cieńszy, czy z węgla ma za zadanie lepiej przenosić brania. Węglowy powinien również być wytrzymalszy. Tak jak hoffman poczekam troche z nadzieją, ze zejdą z ceny. Na wiosnę okoniówke 270cm będę miał na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akosa1994 Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 Ras al Ghul, wie kolega może gdzie można "pomacać" w stolicy nowe wędki z serii Diaflex?(a jakby jeszcze był Cortez to w ogóle byłbym wniebowzięty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolek Napisano 6 Listopada 2015 Share Napisano 6 Listopada 2015 Generalnie moim zdaniem te Diaflexy to najlepsze seryjne wędki z jakimi się spotkałem. Tak ja wspomniał hoffman stara seria to klasyka, a przedewszystkim diaflex classi 10-50 g. Ale w nowej serii już jej nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LapsJarek Napisano 21 Stycznia 2016 Share Napisano 21 Stycznia 2016 Ja ostatnio nabyłem z rady kolegi Robinson Diaflex Perch 2.40 cw 2-12 na okonie i przyznam że kijek super. Kosztował mnie 540 zł z wysyłką. Szybki i dobrze czuć pracę przynęty. Okonia i szczupłego spokojnie obsłuży. Nie mówię tu o okonkach 20 cm. A same diaflexy? Toć to zacne szpady:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi