tomek104 Napisano 5 Maja 2009 Share Napisano 5 Maja 2009 ...litosci No mercy Rybka z wczorajszego ranka Tym razem 11,5 lbs. C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 5 Maja 2009 Share Napisano 5 Maja 2009 tomek104, ładnie sobie poczynasz. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4motion Napisano 10 Maja 2009 Share Napisano 10 Maja 2009 Super rybki ... naprawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu6-60 Napisano 25 Maja 2009 Share Napisano 25 Maja 2009 "Pogniewalem sie " na szczupaki z Barrow bo ostatnio odmawiaja wspolpracy Wybralem sie nad rzeke z "drgaczem' i oprocz plotek udalo mi sie zlowic kilka takich http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/eda3db641912b6ca.html rybek. Pamieta ktos jeszcze co to za gatunek . Ja jeszcze pamietam . Pozdro-Radek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 25 Maja 2009 Share Napisano 25 Maja 2009 Tomek104, dajesz czadu A może jakiś zlocik w irlandi by się ciachnęło.. z dobrym haczykowym przewodnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 25 Maja 2009 Share Napisano 25 Maja 2009 tomek104, Piękne rybki, gratuluję i zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu6-60 Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 tomek104, " podkreciles" chlopakow ze hej,choc refleksik maja... A moze faktycznie zapros niektorych i pokaz im irlandzkie mozliwosci. Tylko nie "za ostro", bo jeszcze Ci zostana . Pozdro-Radek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malenstwo Napisano 28 Maja 2009 Share Napisano 28 Maja 2009 Dzisiaj kolejny dzien prob zlowienia losia , i w koncu branie okolo 10 minut holu piekny skok i jeszcze piekniejszy odjazd w strone zatopionych czesciowo krzakow, i niestety zakonczona zerwniem przyponu z zylki 0,30 proba zatrzymania "rybki" sila przed wejsciem w krzaki . Rybka byla naprawde spora ok. 100 cm , i mimo ze lowie juz dlugo a na koncie mam wiele okazalych ryb jestem w szoku jesli chodzi o sile lososi, to co zrobil ze mna i moja wedka to sie w glowie nie miesci... wielki szacun! Ale nic to jutro jest znowu dzien i jak nie z tym to z innym sie spotkam... Pozdrawiam szanownych kolegow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu6-60 Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 Witanko poweekendowe !!! Jak tam efekty !??? ja wybralem sie na "trzy palce", bardziej turystycznie niz wedkaesko ale z "obowiazku" , polowilem w paru miejscach. Co do Ring of Kerry, czysta komercja. Wszedzie tlumy a lowiska w wiekszosci plytkie i plazowe. Praktycznie niedostepne w sezonie urlopowym . Za to polwysep Beara a zwlaszcza sam jego koniec przy mini ciesninie oddzielajacej lad od wysp Dursey, rewelka !!!! To chyba najglebsze irlandzkie lowisko na jakim przyszlo mi powedkowac. Ultra czysta woda, cale stada bass-ow (wiadomo, teraz pod ochrona !), wszechobecne rdzawce biorace nawet w czasie odplywu a na tablicy 'info" o rybostanie ,ktory zadowolic moze kazdego. Tylko ta odleglosc, 330km do domu .jesli jednak ktos ma "po drodze', szczerze polecam . Pozdro-Radek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malenstwo Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 Poniedziałek zaczął się bardzo obiecująco i chociaż pogoda nie wróżyła udanych połowów nie było najgorzej kilka nie wielkich zębatych a na uwieńczenie wypadu 106 cm i równe 10 kg. Wieczorkiem wypad na rzekę w poszukiwaniu łosia i znowu pech po wspaniałej walce wymęczona rybka odpłynęła sobie a najgorsze że nie wiem co się stało już brałem ją w podbierak i nagle luz spłyneła kilka metrów z prądem odzyskała siły i tyle ją widzieli. Co zrobić wędkarstwo I do trzech razy sztuka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 Ładny szczupaczek - gratulacje. Fajne ubarwienie i wzór na tym cielsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek104 Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 Wojtek, fajny szczupły I wiesz, że mówię o rybie Ubarwienie przesuper! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 3 Czerwca 2009 Share Napisano 3 Czerwca 2009 Gratulacje @maleństwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu6-60 Napisano 3 Czerwca 2009 Share Napisano 3 Czerwca 2009 malenstwo, gratuluje "zebatego" Pozdro-Radek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu6-60 Napisano 5 Czerwca 2009 Share Napisano 5 Czerwca 2009 morawski, witanko, o ile dobrze pamietam to odcinek przyujsciowy jest zwolniony z oplaty licencyjnej. Natomiast w "w gore" od ujscia nalezy wniesc oplate. Najlepiej zasiegnac jezyka w lokalnym ssklepiku z akcesoriami wedkarskimi, ewentualnie szukaj w "necie". Jeszcze nie dawno byl "na haczyku" ktos z TYCH wlasnie okolic. Moze sie "ostal" i da znac to bedziesz mial info na biezaco. Takze w necie znajdziesz sporo info "co,gdzie i na co" Pozdro-Radek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morawski Napisano 5 Czerwca 2009 Share Napisano 5 Czerwca 2009 dzieki wielkie za info bardzo sie przydadza no i skorzystam z twojej rady (sklepik) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malenstwo Napisano 8 Czerwca 2009 Share Napisano 8 Czerwca 2009 W środę 3.06 kolejny raz na jeziorku i niesamowite zdarzenie, wręcz nie prawdopodobne . Płynęliśmy ze znajomym na kolejną miejscówkę, nagle z łodzi zobaczyłem dryfującą wędkę, złapałem za dolnik i zacząłem zwijać żyłkę, w pewnym momencie potężny odjazd i moje wielkie zdziwienie, około 10 minutowa walka i pierwszy kontakt wzrokowy i szok na końcu zapięta za ogon na malutkiej kotwicy samica szczupaka. Jeszcze chwilka i już na pokładzie. Była w bardzo złej kondycji prawdopodobnie klika dni pływała z tym balastem, ale mam nadzieje że szybko wróci do formy oto fotka na zdjęciu mój znajomy, pierwszy raz widział takiego szczupaka na oczy ( 110 i 23lb). Czy to się nazywa szczęście Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek104 Napisano 10 Czerwca 2009 Share Napisano 10 Czerwca 2009 No Wojtek, gratki Ja dzisiaj popływałem trochę za pstrągiem. Ryba niestety nie ważona, bo nie chciałem jej za długo "opalać" w słońcu. Po krótkim odpoczynku ryba odpłyneła w świetnej kondycji SEE YOU AGAIN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malenstwo Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 Gratulacje Tomek piękna rybka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu6-60 Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 tomek104, GR po raz kolejny , "na TO konto",w kubku chyba nie...herbatka Pozdro-Radek. p.S. Ta ostatnia fotka paru "gosci" pewnie "przeczyscila" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 tomek104, gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lookam Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 powitac panowie,jezeli ktos zna jakies miejscowki nad morzem kolo waterfordu lub wexfordu w tym rejeonie to prosilbym o doradzenie fajnego miejsca i oczywiscie sposoby polowu bo jestem poczatkujacy na morzu !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lookam Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 a i jeszcze jedno ,czy zna ktos jakies dobre wyprubowane sklepy on-line ze sprzetem wedkarskim w irlandii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu6-60 Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 lookam, witanko jesli faktycznie zaczynasz zabawe z morzem to (moim zdaniem ) najlepiej gdy zaczniesz od polowow ze skal. troszke wieksze spectrum ryb daje szanse ,ze "cos sie zlapie' . pozniej jak juz polkniesz "morski haczyk' mozesz sie zajac "waskim oprofilowaniem'. pomine watek makrelowy, gdyz te ryby lowic umie KAZDY . Wystarczy zjawic sie w odpowiednim miejscu i porze a...sukces murowany . ze skalkowego lowiska w wymienionych przez Ciebie rejonach niezle wyglada Hook Head, okolice Tramore oraz miejscowki przy drodze z Annestown do Bunmahon. o metodach i sprzecie sporo juz napisano na forum haczyka, wiec jak przejzysz tematy "morsko-irlandzkie" to napewno sporo sie dowiesz. Aha, przejzyj stronki z czasami plywow ,ktore zamiescili koledzy wedkujacy w IRE. Te informacje sa jednymi z najwazniejszych dla morskiego "moczykija' . Pozdro-Radek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lookam Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Na makrele jezdzilem w tamtym roku ,zadna przyjemnosc co zarzucisz to pare sztuk .W tym roku bylem juz dwa razy i zlapalem 3 male rekinki nie wiem jak je tu nazywajom ale juz bardziej interesujace niz makrele .Poplyne tropem ktory mi dales i zaczne czytac na temat plywow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi