gooral Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 Koledzy moglibyscie mi pomoc z wyborem pory roku/lowiska/przynety morskiej. Lowisko w okolicach dublin>wicklow. Probowalem x razy z brzegu i lodzi a efekty mizerne. przy ujsciu liffey/sandymount lapaly sie kraby ciagle a mullet (czy jak tam tym rybom co wplywaja do liffey na odplywie) mialy nas w du... na co one i jak biora? howth kilka razy na trupka/ragworm/paternoster/spinning efekty niemal zerowe dun laoghaire rag worm same male flatfishe i jeden dogfish dalkey z lodki x razy paternoster raz 33 makrele w 2h najczesciej o kiju lub kilka ryb wexford z lodzi paternoster/spinning 0 efektow (kalamarnica i male makrele). Co i gdzie uzywac by cos zlapac? do tej pory na 2 wedki (ja +kumpel) kilkadziesiat/ponad sto wedkarskogodzin a efekty spakowalbym do wiaderka i zjadl na kolacje (no moze poza tym pojedynczym przypadkiem 33 makrel) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpe Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 8, 10 i 20 lbs PP spinninguję w oceanie 2 lata, bardzo często również w nocy i splątanie plecionki zdarzyło mi się ze dwa razy (zaraz po nawinięciu nowej PP na szpulę, po kilku rzutach nie miałem już problemów). Używam TP 3000 XTR i Stradica 4000 FH. Być może nawijacie za dużo plecionki na szpulę kołowrotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malenstwo Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 ... no i zmokłem... nowa kurtka nieprzemakalna Zobacz sobie ten zestaw http://www.tandembaits.com/2008/?section=shop&productid=628 Posiadam troche inny model ale jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 Posiadam troche inny model ale jestem bardzo zadowolony.Z tym zadowoleniem przy firmie TB jest różnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 Dziś wyprawa na szczupaka. 6 godzin sniningu/4 luda/ 0 szczupaka. Byłbym moze troche zły ale pogoda była wyśmienita od samego wschodu słońca. Wiatru nie było i słoneczko Tabuny autochtonów z mrożonymi makrelami. Widziałem jak wyciągają 4 szczupaki. A my nic. Plecionka splątała sie tylko raz - moze to rzeczywiście falowanie morza powoduje rożne napięcie żyłki/plecionki na kołowrotku a to splątania przy rzucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu6-60 Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 Lads, czytaliscie o irysku, ktory wybral sie na szczupaki w okolicy Legan Co.Longford. Planowal polowic w rzece Inny ale podwyzszona i zmacona woda uniemozliwiala lowy, wiec zaczal (wraz z kumplem) oblawiac pobliskie jeziorka. Za przynente posluzyl mu maly( 5cm) Wiggle Wart. W pierwszym jeziorku-zero, w drugim maly szczupak za to w trzecim lowi sie teczak 7.26lb( czyli okolo 3,5kg!!!),63cm dlugi i majacy w obwodzie 38cm!!! Ale polow . Pozdro-Radek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek104 Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 U mnie weekend ze szczuplym. Wczoraj 17 sztuk, dzisiaj 40 (w dwie osoby). Łączna waga dzisiejszych rybek ok. 180- 190 kg Łowy życia Fotki i opis jutro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 Wczoraj 17 sztuk, dzisiaj 40 (w dwie osoby). Łączna waga dzisiejszych rybek ok. 180- 190 kg Szacun i graty ,a rączki nie bolały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pio Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 Wczoraj 17 sztuk, dzisiaj 40 pare sezonów by ty obdzielił ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oohhh Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 Wczoraj 17 sztuk, dzisiaj 40 Tylko pogratulowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek104 Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 Oto kilka fotek. Tylko z niedzieli, bo w sobotę największy miał z 5 kg, więc nie było co fotografować Rano złowiliśmy kilka ryb z trolingu na płocie mrożonki, ale za dużo było zamieszania, więc zostaliśmy tylko przy spinie. Brały bardzo agresywnie, najlepiej na slidera tygryska. Im później, tym większe, jak zaczęła się robić szarówka złowiłem dwie ponad metrówki, (prawie jedna po drugiej- bo jedna 90-tka, wcisnęła się pomiędzy...) To na dobre rozbudziło nadzieję na prawdziwego krokodyla. Dzień się kończył, a nie chcieliśmy spływać po zmroku. Niestety "mamuśki" chyba nie doganiały sliderów, bo co co chwilę holowaliśmy ryby w granicach 4-6 kg. Dzień zakończył się jednak mocnym akcentem, bo kolega w końcu wyjął szczupaka dnia- 113 cm, 13 kg. Moje największe to dwie siostry 105 cm, 9.25kg i 104cm, 9.1kg. Najwięcej było ryb z przedziału 70- 90cm, kilka pomiędzy 95-100cm, choć trafiły się ze dwa 50-taki...(że też nie bały się wychylić ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 tomek104, gratulacje. Wynik nie osiągalny chyba nie tylko w naszym kraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pio Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 gratulacje!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 18 Listopada 2008 Autor Share Napisano 18 Listopada 2008 No pięknie tomek104, moje szczere gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 @tomek104 gratulacje. Piękny połów . Jak głębokie było łowisko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek104 Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 Jak głębokie było łowisko? 1.8m do 2.5m, najwięcej ryb z 2m-2.2m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 No prosze, czyli typowe do jerkowania, fajne. Jeszcze raz gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpe Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 Gratulacje!!! Czy fotki wstawiłeś? Coś ich nie widzę... A tak przy okazji, czy można na tym łowisku pożyczyć łódź i przespać się w jakimś B&B? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek104 Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 Fotki na poprzedniej stronie Masz PM... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpe Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 Wow!!! dopiero teraz mi się otworzyły. Tomaszek to łowisko chyba ma większy potencjał od Allua? Chyba mamy pewniaka jeżeli chodzi o przyszłoroczny urlop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor1200 Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 tomek104, wielkie gratulacje. Dla mnie to "nawet" taka 90-ka to marzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu6-60 Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 tomek104, szczerze zazdroszcze i szczerze gratuluje Skrobnij cos wiecej o lowisku Wiem ze "taka" wode chcemy miec dla siebie ale to nie Polska, nikt Ci sie nie zwali i nie wylowi tych "oczekiwanych" Jesli mimo wszystko "masz leki" to skrobnij "cos" na "priwa". Poprzegladam stronki w necie, pozbieram namiary, oszacuje odleglosc.... Pozdro-Radek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek104 Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 Skrobnij cos wiecej o lowisku Radek, "jeziorko" koło domu, 44000 akrów powierzchni, 365 wysp (stałych, nad wodą niezależnie od poziomu wody) 45 km długości w linii prostej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_glogow Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 tomek104, szkoda że nie koło Lubina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu6-60 Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 Radek, "jeziorko" koło domu He, he i wszystko jasne . A szczerze wyznam , ze myslalem o tym co jest "wyzej' . Pozdro-Radek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi