adrianjaga55 Napisano 4 Stycznia 2016 Napisano 4 Stycznia 2016 Witam, Chciałbym sięgnąć opinii wędkarzy którzy mają na pewno wiele większą wiedzę i doświadczenie na ten temat niż ja, a więc: Na urodziny dostałem wędkę Mikado Sensual Light Float 4.20 cw. 5-28, Chciałbym was zapytać co o niej sądzicie ? Mam zamiar łowić na spławik na stawach i czasem na rzece. Trochę nie jestem przekonany do jej długości bo jak dla mnie jest jakaś długa, wczesniej miałem do czynienia góra 3,60m. Jak się łowi na tak długą wędkę ? I czy jakby łapnął jakaś większa ryba np. karp taki do 3 kg to czy sie nie złamie jak zapałka. Proszę o Wasze opinie. Cytuj
Elast93 Napisano 4 Stycznia 2016 Napisano 4 Stycznia 2016 adrianjaga55, Cześć mam podobny teleskop również mikado light float tylko że 3.60m tak samo cw 5-28 używałem go w ubiegłym sezonie na jeziorkach do łowienia głównie linów, wzdręg i karpików blisko brzegu max 7-8 metrów. Powiedziałbym że lekko finezyjne te teleskopy od mikado hol ryby powyżej kilograma to już niezła jazda, największy karp którego wyholowałem na swój kijek miał nieco powyżej 2 kilo a chyba z 5 minut go męczyłem. Miałem też jedną przygodę tzn zaciąłem większego karpia myślę żę pewnie z 3-5 kg to mi złamał w połowie drugą sekcje ( tą od góry z tych cienkich ). Generalnie do większych ryb się nie nada Cytuj
tomek1 Napisano 4 Stycznia 2016 Napisano 4 Stycznia 2016 Na urodziny dostałem wędkę Mikado Sensual Light Float 4.20 cw. 5-28 Jak już dostałeś, to zakładaj kołowrotek i próbuj. 4,20 jest jak najbardziej ok. Jak sama nazwa wskazuje to delikatna wędka, więc siłą rzeczy najlepiej się sprawdzi na mniejsze ryby. Cytuj
adrianjaga55 Napisano 4 Stycznia 2016 Autor Napisano 4 Stycznia 2016 Dopisek do wędki był, że jest możliwość wymiany A jaką byście doradzili na spławik tylko taką mocniejszą, żebym nie martwił się, że na 2 kg ryby ją połąmię ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi