Goliat Napisano 10 Lutego 2016 Share Napisano 10 Lutego 2016 Witam, Muszę wymienić kołowrotek w spinie i waham się między dwoma młynkami: Ryobi Zauber czy Ryobi Arctica CF? Czy ktoś łowi tymi Ryobi w serii CF z trochę nowocześniejszą budową? Jak solidność w porównaniu do sprawdzonych konstrukcji typu stary zauber? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 23 Lutego 2016 Autor Share Napisano 23 Lutego 2016 Naprawdę nikt nie łowi nowymi Ryobi w wersjach CF? chyba w takim razie wezmę sprawdzonego Zaubera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 23 Lutego 2016 Share Napisano 23 Lutego 2016 Witam Też miałem ten sam dylemat Byłem zdecydowany na starą wersję jednak stałem się posiadaczem CF (kolega zabrał mi z przed nosa ostatnią sztukę) Nie żałuje mam go już ponad dwa lata i poza jednym małym skruszonym elementem w korbce nic się nie psuje. Reklamacja uznana bez problemu. Nie wiem jak teraz .ale wcześniej Konger i Dragon mieli dystrybucję na Polskę i czasem zdarzało się ,że kołowrotki trafiały na reklamację nie tam gdzie trzeba co wydłużało czas załatwienia sprawy. Posiadam Zaubera CF 4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 24 Lutego 2016 Autor Share Napisano 24 Lutego 2016 Też myślę o Zauberze CF lub Arctice CF, starego miałem kiedyś i się sprawdzał przy spinie bardzo dobrze. Ale zainteresowałem się nową konstrukcją i oczywiście jestem w kropce Kupię chyba Zaubera CF i się przekonam na własnej skórze co Ryobi wymyśliło. Opinie które udało mi się do tej pory znaleźć są pozytywne, wszyscy piszą, że to to samo co wcześniej tylko ładniej wygląda Dzięki za odpis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sero92 Napisano 14 Marca 2016 Share Napisano 14 Marca 2016 Czy są jakieś różnice między Ryobi zauber z korbką składaną a stałą w starej konstrukcji ? Już w kolejnym sklepie spotykam zarówno jednym i drugim modelem i ten ze składaną korbą jest ciut droższy. Od czego to jest zależne ? Czy może jednak warto jest dołożyć do wersji cf ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romcio.fish Napisano 18 Kwietnia 2016 Share Napisano 18 Kwietnia 2016 O 13.03.2016 o 18:24, Sero92 napisał: Czy są jakieś różnice między Ryobi zauber z korbką składaną a stałą w starej konstrukcji ? Już w kolejnym sklepie spotykam zarówno jednym i drugim modelem i ten ze składaną korbą jest ciut droższy. Od czego to jest zależne ? Czy może jednak warto jest dołożyć do wersji cf ? Kolego, korbkę składaną w kołowrotkach Ryobi ma w dystrybucji Konger, natomiast Ryobi od kilku lat robi koł. z korbką wkręcaną metalową jednolitą dla dystrybucji Dragona i te kołowrotki są oznakowane symbolem G201 w numerze seryjnym (na stopce kołowrotka, na złotej blaszce). Wersja CF jest ciut wzbogacona i kosztuje wyraźnie drożej. Polecam ci kołowrotek z wkręcaną korbką - jest stabilniejsza. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi