Odys80 Napisano 12 Lutego 2017 Share Napisano 12 Lutego 2017 no Grzesiu piękne plemniczki jednego chętnie przytulę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 12 Lutego 2017 Autor Share Napisano 12 Lutego 2017 2 godziny temu, Odys80 napisał: no Grzesiu piękne plemniczki jednego chętnie przytulę Załatwione jeden jest Twój 😎 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 12 Lutego 2017 Autor Share Napisano 12 Lutego 2017 I jeszcze garść mokrych☺ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marex Napisano 12 Lutego 2017 Share Napisano 12 Lutego 2017 A ja mam pytanko do krętaczy. Widzę w opisach much, że do produkcji much mokrych używa się pióra kury a nie koguta. Czym to się różni w praktyce? Czy jeśli mam tylko kapkę koguta a chcę ukręcić parę mokrych much np Red Taga to mogę użyć koguta? Z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marex Napisano 12 Lutego 2017 Share Napisano 12 Lutego 2017 4 minuty temu, Marex napisał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 12 Lutego 2017 Share Napisano 12 Lutego 2017 kogut jest sztywniejszy a kura miękka. Jak masz za mało obciążenia to może nie zatonąć z kogutem, tak mi się wydaje???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 13 Lutego 2017 Share Napisano 13 Lutego 2017 13 godzin temu, Booryss napisał: Załatwione jeden jest Twój 😎 Pany proponuje isc na ryby w zimnej wodzie, bo przytulanie do plemniczków jest niesmaczne 😎 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 13 Lutego 2017 Autor Share Napisano 13 Lutego 2017 1 godzinę temu, bacyk napisał: Pany proponuje isc na ryby w zimnej wodzie, bo przytulanie do plemniczków jest niesmaczne 😎 Hahaha Twoja cięta riposta zawsze udana 👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan.cernik Napisano 13 Lutego 2017 Share Napisano 13 Lutego 2017 Dokładnie tak. Kogut jest do suchych generalnie bo jest sztywniejszy. Mokre na kogucie nie będą chciały tonąć. Wiem bo sam takie porobiłem jak zaczynałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom@ha Napisano 13 Lutego 2017 Share Napisano 13 Lutego 2017 W czasach nie tak dawnych, acz odległych o co najmniej jedno pokolenie, w literaturze i prasie można było znaleźć informacje o klasach piór kogucich nadających się do sporządzania jeżynek. Dodam, że wówczas chyba nikt nie słyszał o tzw. genetykach, a dostępne w handlu były (o ile były) po prostu kapki różnej jakości. I tak klasa I (czasami określana jako A) - najlepsza, mająca najmniej puchu wzdłuż stosiny nadawała się do jeżynek suchych, zaś klasa III jako "najgorsza" - tegoż puchu miała najwięcej i właściwie wykonywano z nich jedynie jeżynki much mokrych. Dlaczego o tym piszę? Ano dlatego, że dziś ogólnie powszechne i dostępne kapki kogucie (nie genetyki, choć i tam się zdarzają), też mają sporo piór miękkich, podbitych puchem wzdłuż stosiny. Zatem jeśli kupisz zwykłą kapkę kogucią, to z pewnością wybierzesz z niej piórka nadające się do suchych, jak i mokrych muszek. Prawidłowość z grubsza jest taka, że im mniej kapka kosztuje, tym więcej "mokrego" materiału. A mokre muszki ze sztywna jeżynką też w końcu utoną, ale trochę później i czynią to gorzej 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marex Napisano 14 Lutego 2017 Share Napisano 14 Lutego 2017 Sesja się skończyła, więc mogłem trochę posiedzieć przy imadełku Pudełko na pierwszym zdjęciu zrobione na szybko więc proszę się nie śmiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 14 Lutego 2017 Autor Share Napisano 14 Lutego 2017 Widzę tam dwa czrne demony które napewno się sprawdzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 23 Lutego 2017 Share Napisano 23 Lutego 2017 12 i 14 pod klenia, większość march brown spider 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marex Napisano 25 Lutego 2017 Share Napisano 25 Lutego 2017 Cześć. Mam kolejne pytanie do krętaczy Zamówiłem kilka materiałów między innymi maskę zająca i sierść sarny. Pytanie, czy bez użycia hair stackera można sobie poradzić przy muchach typu Goddard, lub układając jeżynkę do suchych, czy jest to niezbędne narzędzie? Nie zamówiłem i teraz się zastanawiam czy będę miał problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 26 Lutego 2017 Autor Share Napisano 26 Lutego 2017 8 godzin temu, Marex napisał: Cześć. Mam kolejne pytanie do krętaczy Zamówiłem kilka materiałów między innymi maskę zająca i sierść sarny. Pytanie, czy bez użycia hair stackera można sobie poradzić przy muchach typu Goddard, lub układając jeżynkę do suchych, czy jest to niezbędne narzędzie? Nie zamówiłem i teraz się zastanawiam czy będę miał problem Narzędzie o którym mowa zncznie ultwia wykonanie muchy lecz da się bez tego żyć. Zamówisz sobie następnym razem. Sporo materiałów jest w krokodylu mieli dostawę! Stackera też chyba u nich widziałem ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 26 Lutego 2017 Autor Share Napisano 26 Lutego 2017 Kilka Demonów efekt walki z nudą w domu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom@ha Napisano 6 Marca 2017 Share Napisano 6 Marca 2017 Ryby mi ostatnio nie biorą, za to masowo zaczęły się wylęgać kiełże: oraz inne robactwo 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 6 Marca 2017 Share Napisano 6 Marca 2017 Moja pierwsza jętka z pianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 8 Marca 2017 Share Napisano 8 Marca 2017 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom@ha Napisano 8 Marca 2017 Share Napisano 8 Marca 2017 Odys, Ty krętaczu jeden ... Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 5 Marca 2018 Share Napisano 5 Marca 2018 Jeszcze nie jestem do końca zadowolony, ale żonka się przestraszyła 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 11 Marca 2018 Share Napisano 11 Marca 2018 Mała prywatna armia na klenie. Muchy na hakach od 6 do 10 No i bawię się troszkę UV Coś na kropka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 11 Marca 2018 Autor Share Napisano 11 Marca 2018 Sklepy pozamykali Niedziela wolna od handlu! Co tu robić jak żyć bez galerii handlowych? Hehehe 😜 To i ja coś ukręciłem ☺ Pierwszy poper na praklenie? I kilka drobnych pijawek😎 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartlom02 Napisano 17 Marca 2018 Share Napisano 17 Marca 2018 Używał ktoś z was pióra bażanta zwyczajnego do kręcenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 17 Marca 2018 Share Napisano 17 Marca 2018 57 minut temu, Bartlom02 napisał: Używał ktoś z was pióra bażanta zwyczajnego do kręcenia? nie wiem czy zwyczajnego ale sterówki z bażanta idą jak woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi