andrutone Napisano 23 Lutego 2016 Share Napisano 23 Lutego 2016 Witam, Od dawna chciałem się wybrać na prawdziwie górski potok, taki z bystrym nurtem, wielkimi kamieniami i lasem dookoła. W końcu zdecydowałem się wybrać na jeden z dopływów Bobru, który na zdjęciach wyglądał właśnie tak jak chciałem. Zaplanowałem sobie dłuższą wycieczkę podchodząc do rzeki mniej uczęszczanym szlakiem i momentami trochę na przełaj. Szedłem doliną: później górą: Minąłem wspaniały punkt widokowy z którego można było podziwiać tą piękną okolicę: Pogoda była idealna na taką wyprawę. Około 5 stopni w plusie i słoneczne, przeważnie bezchmurne niebo, sprawiały że miło się wędrowało. Wreszcie, po przeszło godzinie marszu, zobaczyłem cel mojej wyprawy: Rzeka była dokładnie taka jak chciałem. Miejscami bardzo rwąca i przelewająca się pomiędzy głazami z głośnym szumem Miejscami znów płynąca bardzo spokojnie i cicho: Woda bardzo przejrzysta. Niestety musi być też łyżka dziegciu. Zresztą beczka nie łyżka. Choć na zdjęciach tego nie widać, to nad brzegami leży dość dużo śmieci, zalegających zwłaszcza na powalonych w nurt gałęziach i drzewach. Wszystkie spływają z wiosek jakie ta rzeczka mija po drodze. No ale może, gdy latem chaszcze pozarastają trochę brzegi i gdy przejdzie jakaś większa woda, to będzie to wyglądało trochę lepiej. Tak pozostaje jednak pewien niesmak. Pozdrawiam a. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 24 Lutego 2016 Share Napisano 24 Lutego 2016 Piękne krajobrazy - dla mnie esensja wędkarskich podróży. Pozazdrościć Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 24 Lutego 2016 Share Napisano 24 Lutego 2016 Fantastyczne miejsce. Piękne zdjęcia. Zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 24 Lutego 2016 Share Napisano 24 Lutego 2016 Od razu mi się ten film przypomniał jak zobaczyłem te zdjęcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 24 Lutego 2016 Share Napisano 24 Lutego 2016 Widoki fantastyczne Nie wątpie że warto było godzinke maszerować dla takiego krajobrazu Świetna woda nic tylko brodzić i podziwiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wafik Napisano 24 Lutego 2016 Share Napisano 24 Lutego 2016 Szkoda że ludzie tak śmiecą... nie tylko nad wodą to widać. U rodziny mojej kobiety niedaleko domu jest całkiem ładny lasek. Wszystko byłoby spoko gdyby nie zalegające miejscami dzikie wysypiska i hałdy śmieci które ludzie wyrzucają. Kiedyś byłem świadkiem takiego procederu jak z jadącej astry otworzyły się drzwi i wyleciały 2 worki śmieci... niestety nie miałem możliwości zapisania tablicy rejestracyjnej :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 24 Lutego 2016 Share Napisano 24 Lutego 2016 Oj, pobrodziłobym, pobrodził ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi