Skocz do zawartości
tokarex pontony

Klenie i jazie na muchę

Gość wobler129

Rekomendowane odpowiedzi

Gość wobler129
Napisano

Chciałem zacząć zabawę z muchą od oklei i wzdręg. To poczeka do lata. Ale wiosną można przecież łowić klenie i jazie. No więc jak, gdzie i na co? Dwie_sety chyba tylko Ty tutaj w tym temacie jesteś obeznany :oops: Więc proszę powiedz mi coś o tym. Może sam i muchy zacznę robić... poczytam trochę bo widzę, że są Twoje tematy o narzędziach itd... :cool: U mnie w kwietniu jest TAAAAAAAAAAAAKI WYSYP jakiegoś czarnego robactwa, przypominającego mrówkę ze skrzydłami że szok :shock: Klenie i jazie wtedy mają wyżere. Nad samą rzeką jest nieraz tego tyle, że wszędzie jest czarno. Postaram się zrobić tego czegoś fotkę w marcu-kwietniu i dam tutaj na forum. Rozumiem też, że muchy podobne do tego czegoś były by skuteczne. No więc czekam . . . . . . . . . . :roll:

A może ktoś mi powie jaki sznur? Bo ja jestem całkiem zielony :oops: Chyba raczej pływający? Czy w sznurach są średnice albo coś? Wytrzymałość? Bo nie wiem co wybrać :cry: Jeśli jest coś takiego jak wytrzymałość to raczej łowiłbym ryby do 1kg.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Sznur jest dostosowany do wedki

Na poczatek proponuje kij klasy 5-6 o srednim ugieci i dlugosci 2,75

do tego sznur dt5 plywajacy kortland robi niezle i dosc tanie szury

i kolowrotek nie drogi tez o tej klasie.nie musi byc drogi w musze jest tylko magazynem sznura

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.