ivaniewicz Napisano 7 Marca 2016 Share Napisano 7 Marca 2016 Witam. Szukam wędki i kołowrotka do połowu małymi przynętami okoni, kleni może szczupaków. Nie jestem zaawansowanym wędkarzem. Ciężarów rzutowy myślałem nad 3-15 gramów, ale posłucham sugestii. Zależy mi aby rękojeść wędki była korkowa. Na wędkę i kołowrotek mam 400zł.Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivaniewicz Napisano 7 Marca 2016 Autor Share Napisano 7 Marca 2016 To znalazłem: http://www.netbay24.pl/WEDKA-SPINNING-KONGER-WORLD-CHAMPION-TANGO-27010/3156 http://sklepdrapieznik.pl/sklep/dragon/17270-viper-sl-perch-275-3-15g.html http://sklepdrapieznik.pl/sklep/daiwa/10224-daiwa-megaforce-jiggerspin-260-3-18g.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 7 Marca 2016 Share Napisano 7 Marca 2016 Witaj, ja przez sezon 2014 używałem kija mikado nihonto light spin w wersji 2.40m 5-18gram, był wystarczająco czuły do łowienia okoni a i ze szczupakiem 63cm dał radę, myślę że z większym też by sobie poradził a kosztował niecałe 100zł. Ubiegły sezon używał go kolega któremu odsprzedałem ten kijek i dalej nic się z nim nie dzieje a wyholował już wiele pstrągów i szczupaków. Tu masz link do tej wędki http://allegro.pl/wedka-mikado-nihonto-light-spin-2-40m-5-18g-gratis-i5753651580.html#imglayer Jeśli chodzi o kołowrotek na twoim miejscu wydałbym więcej na kręcioł niż na wędzisko. Sprawdź ofertę firmy Patriot moim zdaniem mało docenianej przez wędkarzy co wg mnie jest dużym błędem. Sam użytkuję dwa lata ( ten rok będzie trzeci ) młynek patriot aurora w rozmiarze 2000 bez awaryjnie( poradził sobie bez zająknięcia z 6kg szczupakiem z brzegu ), jedynie troche poobcierany lakier ale po takim czasie i łowieniu w każdych warunkach zarówno na rzekach jak wodach stojących to nie zamieniłbym go na żaden inny w tych pieniądzach ( koszt około 150-170zł ). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 7 Marca 2016 Share Napisano 7 Marca 2016 Polecam Mikado Black Stone. Świetny kołowrot za niewiele ponad 200zł. Co do części, wykonania wrzuciłbym go w klasę kołowrotków za 400+ zł. Nienaganna praca i nawój żyłki Szczerze polecam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 7 Marca 2016 Share Napisano 7 Marca 2016 5 godzin temu, DAWID napisał: Polecam Mikado Black Stone. Świetny kołowrot za niewiele ponad 200zł. Co do części, wykonania wrzuciłbym go w klasę kołowrotków za 400+ zł. Nienaganna praca i nawój żyłki Szczerze polecam Czytałem o Black Stone dobre opinie. Możesz go porównać do Airspace? Bo tego miałem kiedyś okazję testować przez kilka wypadów i robił dobre wrażenie, a gdzieś wyczytałem, że są podobnej budowy. Choć Airspace miał wadliwą korbę z samo odkręcającą się śrubką. Kumpel sobie poradził z Loctitem do gwintów i było ok. Może w nowym modelu już nie ma tej wady? Coraz ciekawsze kołowrotki robi Mikado, do wędek się przekonałem już jakiś czas temu. Co do tematu to jako kijek polecam Mikado Inazuma Flash Pearch 18g. Dobry kij za około 220 pln, bardzo czuły i lekki. Posiadam i z czystym sercem polecam, chociaż zaznaczam że dość szybki jak na ten cw. Nie każdemu takie leżą. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amstaf358 Napisano 26 Marca 2016 Share Napisano 26 Marca 2016 Airspace to chała w porównaniu do Black Stone.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ras al Ghul Napisano 30 Marca 2016 Share Napisano 30 Marca 2016 Robinson Bluebird Perch Spin 2,4m 4-15g plus do tego Mirage lub Sashima i na okonie w zupełności wystarczą a i przy przyłowach w postaci szczupaka nie będzie problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 30 Marca 2016 Share Napisano 30 Marca 2016 Posiadam sashime od zeszłego roku dobry niezawodny kołowrotek naprawdę polecam. Posiadam rownież catane oraz sienne od shimano niezbyt dobry sprzęt w porównaniu do robinsona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi