Sero92 Napisano 14 Marca 2016 Napisano 14 Marca 2016 Witam, mam w garażu dolniki do wędek+połamane drugie składy: Robinson diplomat top spin 270/7-25( brak pierścienia w przelotce)-tylko dolnik Dragon mistery xt turbo spin 270/10-35g-tylko dolnik Mikado nihonto tt zander 240/20- mam także górną cz,złamana ok 25 cm. Cormoran carbo-o-star x spinn 270 20-60g- mam także górną cz ,złamana ok 20 cm. Jeżeli komuś może się przydać cokolwiek ,proszę pisać. Od dwóch pierwszych kijków nie mam drugiej części, ponieważ przelotki zostały wykorzystane w innych celach. Dwa ostanie kije posiadają uszkodzone(połamane) drugie składy. Pozdrawiam Cytuj
szczypior Napisano 14 Marca 2016 Napisano 14 Marca 2016 Jeżeli się nie boisz pobawić to spróbuj zrobić sobie wklejki z tych wędek które się złamały przy szczytówce. W sklepach wędkarskich są szczytówki o różnym stopniu ugięcia i jakiś sobie dobierzesz do konkretnej wędki. Przelotki wykorzystasz te które są ( po podgrzaniu zapalniczką lakier powinien puścić) i będziesz miał jeszcze dobrą wędę która Ci posłuży. Raczej nie masz nic do stracenia , no chyba że robisz porządki i zależy Ci na czasie żeby się ich pozbyć. Cytuj
Sero92 Napisano 14 Marca 2016 Autor Napisano 14 Marca 2016 Może to i dobry pomysł ,ale jedynie w przypadku mikado. Chociaż po zrobieniu wklejki i tak bym musiał pewnie zmienić położenie niektórych przelotek co wiąże się z dodatkowymi kosztami(lakier, omotki itp).A z montowaniem samemu przelotek nigdy nie miałem do czynienia Cytuj
Sero92 Napisano 14 Marca 2016 Autor Napisano 14 Marca 2016 Mój znajomy zrobił sobie z uszkodzonej wędki, kijek do jerków... Po złożeniu nie wygląda to za dobrze, bo druga sekcja jest o prawie połowę krótsza ,ale co mnie najbardziej dziwi wędka daje radę. Może nie wyciąga metrówek, ale z 60-70 sobie radzi... I wcale nie przerabiał przelotek, po prostu po pęknięciu odciął poszczerbioną część i dokleił nową przelotkę szczytową. Żadna filozofia a samoróbka cieszy i daje efekty.Dla mnie osobiście jest to zwykły kij od szczotki teraz no ale... Cytuj
szczypior Napisano 15 Marca 2016 Napisano 15 Marca 2016 Jeżeli masz uszkodzenia szczytówek takie , że pozwolą Ci na dokupienie odpowiedniej wklejki to myślę że warto będzie spróbować. Powiem Ci na swoim przykładzie , gdzie chodząc za kleniem z głupoty złamałem IRI Lucky. Poszedłem do wędkarskiego dobrałem sobie szczytówkę ( moja miała około 60cm i margines jaki mi został by tak dociąć żeby wędka wyszła taka jak chcę był naprawdę spory) i wyszedł fajny kijek na okonia. Co do omotek to nie zależało mi na wyglądzie i może to być pewnie jakaś stara cienka plecionka. Lakier nie jest chyba aż taki drogi, a będziesz miał niepowtarzalną wędkę. Cytuj
szczypior Napisano 15 Marca 2016 Napisano 15 Marca 2016 Co do przelotek to wykorzystasz te które masz , tylko rozmieścisz tak jak uważasz. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi