Marshall Napisano 21 Marca 2016 Share Napisano 21 Marca 2016 Jak wygląda temat wędkowania na Narwi w okolicach Łomży? (moje miasto rodzinne!) Po kilkunastu latach przerwy wróciłem do wędkarskiego hobby. Będę tydzień w Łomży, planuję pospinningować na Narwi i Pisie. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie, uwagi, informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lechur1 Napisano 22 Marca 2016 Share Napisano 22 Marca 2016 Mam rodzinę w Jednaczewie,łowiłem tam jako nastolatek głównie szczupaki ale pojawiało się bardzo dużo boleni, których wtedy jeszcze nie potrafiłem łowić. Jest tam miejsce, w którym główny nurt uderza w brzeg pod kątem prostym,powstała tam wysoka burtą a pod nią 10m dołek, 100m w górę rzeki jest płytka zatoczka i właśnie tam zaraziłem się sumami, nigdzie nie widziałem tak żerujących wąsów.Byłem tam 3 lata temu, bez wędki, i rzeka się nie zmieniła. Co roku planujemy tam rodzinny wędkarski ale jakoś nie wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi