Krah Napisano 25 Marca 2016 Share Napisano 25 Marca 2016 Łowił ktoś kiedyś na serek żółty ? Pamiętam, że swego czasu podczas dłuższej zasiadki (zakropionej) nieco alkoholem z chwilowego braku robaków i kukurydzy założyłem na hak właśnie ser żółty, efekt nieco mnie zaskoczył bowiem w ciągu 2-4 h około 5 ciu brań, w tym trzy totalnie zepsute a dwa razy żyłka nie wytrzymała podczas zacięcia, do tej pory zastanawia mnie co to mogło być? Łowisko to staw wyrobisko niezbyt duże z czystą wodą ładną populacją sandacza, karpia, amura, węgorza oraz suma. Aczkolwiek nie mam pojęcia co mogło by się skusić na ser żółty, wątpię by cokolwiek z wyżej wymienionych. Macie może jakieś sugestie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 25 Marca 2016 Share Napisano 25 Marca 2016 Ser żółty to typowa brzanowa przynęta ale skoro w tym miejscu ich niema mógł być to sumek/karp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 25 Marca 2016 Share Napisano 25 Marca 2016 To mogła być każda biała ryba. Ja na ser łowiłem najwięcej "za łebka", kiedy z mini wędką i kanapką zaoszczędzoną ze szkoły wymykałem się z domu na stawek przeciwpożarowy w środku miasta żeby łowić karasie. Wtedy zużywałem wszystkie części kanapki do łowienia- chleb, szynkę i ser Karasie bardzo dobrze na niego brały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krah Napisano 25 Marca 2016 Autor Share Napisano 25 Marca 2016 tak karasie, natomiast wątpie żeby zyłka szczeliła od karpia karasia, wiem o brzanach natomiast raczej niespotykałem sie z takimim rybami tam, a branie było bardzo agresywne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 25 Marca 2016 Share Napisano 25 Marca 2016 Przy zakrapianej zasiadce nie zawsze ryba musi być przyczyną pękniętej żyłki a co do serka to mogła to być każda ryba, łącznie z sandaczem i węgorzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krah Napisano 25 Marca 2016 Autor Share Napisano 25 Marca 2016 nieee, to była akuratnie ryba xD wedka zgieta wpol i trzask na przyponie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagermeister Napisano 18 Czerwca 2016 Share Napisano 18 Czerwca 2016 Gdy robaki się skończyły, a nowych nie ma pod ręką, najprościej użyć zestawu śniadaniowego ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi