Gość sebek Napisano 19 Marca 2007 Napisano 19 Marca 2007 czy w taka pogode jaka mamy a przynajmniej mnielismy (10-15 stopni, slonecznie) plotka bedzie brala??jak tak to na jaka metode lepiej, koszyk? Spławiczek najlepszy przy bacie 7m-0.7glub0.8g tylko ochotka na haku nr14 lu nr16 przypon 0.08 i zależy od wody ale raczej wszędzie bierze przy takiej pogodzie,no i dobra zaneta płociowa plus atraktor.
Łukasz Napisano 20 Marca 2007 Napisano 20 Marca 2007 Ostatnio będąc na starorzeczu miałem zarzucone obok siebie dwie wędki, jedna super delikatna z przyponem 0,08 i 2 pinkami na haku nr16, a druga ze spławikiem 2,5g, przyponem 0,14 i dużą dendrobeną na haku nr6 i jedyne 2 płotki wzięły właśnie na dendrobenę Widac wiosną robaczek może okazac się bezkonkurencyjny
kubutek Napisano 26 Marca 2007 Napisano 26 Marca 2007 moim skromnym zdaniem ploc to najlepsza ryba do lapania tak jak ktos powiedzial nie jest sztuka zlapac plotke ale ta duza tak.. moj rekord to 80 gr na moim miejscowym jeziorku na kastera i jednego bialego ...a rada na ploc i nie tylko zawsze dodaje czosnek do bialych robakow po siekany na noc przed wedkowaniem czosnek czyni cuda i nie tylko na plocie..pozdrawiam
egonix Napisano 27 Marca 2007 Napisano 27 Marca 2007 czosnek czyni cuda i nie tylko na plocie..pozdrawiam Zgadzam się z Tobą Kubutek. Z tym, że nie na każdym zbiorniku. Ja dodaje ząbek czosnku podczas parzenia pszenicy. Killer na duże płocie i leszcze szczególnie latem.
Gość lin Napisano 11 Lipca 2007 Napisano 11 Lipca 2007 na jakich glebokosciach szukac wiekszych ploci??takich od 20cm wzwyz:D i czy necenie samymi ziarnami np peczakiem z wanilia wystarczy??czy lepiej kupic zanete na ploc i dodac do niej pinek??
Gofer Napisano 11 Lipca 2007 Napisano 11 Lipca 2007 Wydaje mi się, że na tę grubą płoć nie ma jakiejś konkretnej reguły co do głębokości. Jeśli chodzi o zanęte to proponowałbym Lorenca Dużą Płoć, do tego pinkę i przede wszytskim konopie. Łowić próbowałbym na pszenice z jednym białym. Zdarzało mi się, że ładna płoć brała mi na płyciźnie a bywało i tak, że żerowała na głębi. Zdecydowanie najprościej jest ją znaleźć przed i po tarle, wtedy kiedy jest głodna i żeruje najłatwiej rozpoznać jej zwyczaje na danym zbiorniku i rozszyfrować sobie łowisko na reszte sezonu. Pozdrawiam !
Gość lin Napisano 11 Lipca 2007 Napisano 11 Lipca 2007 to sie tak nazywa Lorenc duza ploc?? i konopie kupic mozna w spozywczym??
kaazer Napisano 20 Lipca 2007 Napisano 20 Lipca 2007 Witam Czy Płoć ma jakis ochronny okres i wymiar?
Tomek_N Napisano 20 Lipca 2007 Napisano 20 Lipca 2007 Zapraszam do lektury RAPR: http://www.pzwokregmazowsze.icenter.pl/regulamin/2004.03_regpzw.html#top
Krzyś xD Napisano 20 Lipca 2007 Napisano 20 Lipca 2007 Ja jeszcze dodam, że niektóre okręgi mają wymiary ochronne własne ..... Więc lepiej sie zapoznaj w jakim okręgu łowisz U mnie w TBG nie ma, ale w pobliskim świętokrzyskim już płoć ma 15 cm. (najgłupsze jest to, że mój Ćmielów jest w woj. świętokrzyskim ale należy do okręgu tarnobrzeskiego ~~ koszty bla bla bla ... kiedyś i tak pewnie przekwalfikują te okręgi, żeby było czytelnie albo pójdzie odgórne postanowienie ;P i po ptokach... heh) Krzyś ;P Pozdro
Robal Napisano 20 Lipca 2007 Napisano 20 Lipca 2007 15cm przeciez co to jest? Kto by takie rybki zabieral? Najwyzej w ocet Ja 15cm plotki lowie przy kazdym moczeniu kija i ZAWSZE wypuszczam.
madi Napisano 20 Lipca 2007 Napisano 20 Lipca 2007 15cm przeciez co to jest? Mniejsze lepsze..... Kto by takie rybki zabieral? Ale na żywca, o ile nie są objęte wymiarem ochronnym ....A swoją drogą to ze słoika ponoć palce lizać
Robal Napisano 20 Lipca 2007 Napisano 20 Lipca 2007 Ale na żywca, o ile nie są objęte wymiarem ochronnym .... Nie bede dżgał żywe ryby, przynajmniej na razie
madi Napisano 20 Lipca 2007 Napisano 20 Lipca 2007 madi napisał/a: Ale na żywca, o ile nie są objęte wymiarem ochronnym .... Nie bede dżgał żywe ryby, przynajmniej na razie Osobiście też nie dźgam, wyręczam się moją chłopiną To jedyna rzecz do której jest przydatny na rybach, z wszystkim innym radzę sobie doskonale
Rasta sowa Napisano 21 Lipca 2007 Napisano 21 Lipca 2007 jestem pełen podziwu, nie spotkałem jeszcze nigdy kobiety na rybach sorry za of`a
adi1122spid Napisano 24 Lipca 2007 Napisano 24 Lipca 2007 siemka jestem młodym wedkarzem dzis wybrałem sie z tatem na ryby na rzeke krzne łapalismy na pszenice efekt 3 płotki ale musze sie przyznac ze to moje pierwsze płotki złapane w rzece ale za pare dni tez pojade tam na ryby i mam nadzieje ze złapie jeszcze wiecej płoci
Robal Napisano 25 Lipca 2007 Napisano 25 Lipca 2007 Wiesz, ja bym się bardziej ucieszyl, gdybym zlapal np. ladnego leszczyka niz plotki..
adi1122spid Napisano 25 Lipca 2007 Napisano 25 Lipca 2007 jak narazie ciesze sie i z tych ploci ) nastepnym razem sprubuje na zywca ) moze jakis szczupaczek wezmie ...
Robal Napisano 25 Lipca 2007 Napisano 25 Lipca 2007 Ja dopiero od niedawna wedkuje i teraz mam ten okres "wyrastania z plotek".
Damianxtx Napisano 25 Lipca 2007 Napisano 25 Lipca 2007 Ja dopiero od niedawna wedkuje i teraz mam ten okres "wyrastania z plotek" Co to ma znaczyc??
Robal Napisano 25 Lipca 2007 Napisano 25 Lipca 2007 Co to ma znaczyc?? Że juz mi plotki nie sprawiaja tyle radosci, co kiedys i teraz jestem nastawiony na inne ryby typu leszcz. Wiekszosc wedkarzy chyba zaczyna od polowow plotek, bo jest ich pelno. Potem z uplywem czasu kombinuja z przynetami, glebokoscia lowienia ,zanetami itp. i zaczynaja probowac zlowic cos wiekszego.
Damianxtx Napisano 25 Lipca 2007 Napisano 25 Lipca 2007 Że juz mi plotki nie sprawiaja tyle radosci, co kiedys Mi łowienie płotek zawsze sprawia radośc . Chyba ze i one nie chcą brac
adi1122spid Napisano 25 Lipca 2007 Napisano 25 Lipca 2007 ja zaczynałem od karasi i sumików teraz przezucam sie na płotki z rzeki a na stawie łapie karpie bo karasie mi sie znudziły )
Gość VooDoo Napisano 25 Lipca 2007 Napisano 25 Lipca 2007 Umnie płotek niema dlatego ja zaczynałem na karasiach 5 centymetrowych a teraz koncze polów z leszczami i karpiami pół metrowymi
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.