Silver Napisano 9 Kwietnia 2016 Share Napisano 9 Kwietnia 2016 Witam! Gdzieś się ostatnio natknąłem,że kolor ma znaczenie i nawet widziałem tabelkę z kolorami na dana metodę połowu niestety nie mogę jej teraz znaleźć,więc co proponujecie na spławik,bo inni pisali że najlepiej zielony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danie100406 Napisano 9 Kwietnia 2016 Share Napisano 9 Kwietnia 2016 Cześć! Myślę że kolor żyłki ma niewielkie, jak nie zerowe znaczenie, lecz na spławik gdy żyłka ustawiona w toni prostopadle do dna przeroczysta/ szara będzie w sam raz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 9 Kwietnia 2016 Share Napisano 9 Kwietnia 2016 To już trochę zależy od wody jak jest mętna lepiej mieć ciemny kolor np zielony ale gdy jest przejrzysta to najlepiej jak najmniej widoczną tj biały lub bezbarwną. Ja na młynku do matchówki ( spławika ) mam na jednej szpuli żyłkę 0,20 mm ciemno zieloną natomiast na drugiej szpuli coś pomiędzy przeźroczystą a miedzianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi