mycak Napisano 6 Kwietnia 2005 Napisano 6 Kwietnia 2005 Mam do was takie pytanko. W lato jade na mazury, bede zeglował po jeziorach. Moim mażeniem jest złapanie jakiegoś łądne szczupaczka, dotychczasowy rekord to zaledwie 1,5 kilowy. Możecie mi poradzić jak mam sie do tego przygotować, jeśli chodzi o wendzisko i kołowrotek to tu sprawa jest już załatwiona.
Dr.Pepper Napisano 19 Kwietnia 2005 Napisano 19 Kwietnia 2005 Przedewszystkim duzy arsenał woblerow!! na duze jeziora to dobry sposob. Mozesz tez z powodzeniem probowac na stare poczciwe algi i gnomy czyli wahadla w zeszlym roku udawalo mi sie lapac szupale na meppsy longi 1-2 ale to bylo pojezierze Łęczyńsko-Włodawskie na mazury raczej woblery. O zywcach i trupach zapomnij
Corristo Napisano 23 Kwietnia 2005 Napisano 23 Kwietnia 2005 Przedewszystkim duzy arsenał woblerow!! na duze jeziora to dobry sposob. Mozesz tez z powodzeniem probowac na stare poczciwe algi i gnomy czyli wahadla w zeszlym roku udawalo mi sie lapac szupale na meppsy longi 1-2 ale to bylo pojezierze Łęczyńsko-Włodawskie na mazury raczej woblery. O zywcach i trupach zapomnij 1. Wobler jedynie na trollingu, przy spinningu równie dobrze można rzucać kamieniem. W tych stronach to całkowicie bezużyteczna przynęta. No chyba, że trolling... 2. Gnomy są niezłe ale w Algi częściej uderzają . 3. Człowieku z choinki się urwałeś ? Żywiec to najskueczniejsza przynęta na mazurskie szczupaki i okonie! Najlepsze są żywotne ukleje i krąpiki. Płotki też są całkie, całkiem ale szybko padają :/ . Pozdrowienia z Mazur
poncjusz Napisano 22 Stycznia 2006 Napisano 22 Stycznia 2006 płotki są dobre ale jest problem bo zawsze plączą zestaw przynajmniej mi chyba ze żle przygotowuje zestaw rzucaj zywca blisko czcin i krzaków tam zawsze są duże sztuki
poncjusz Napisano 22 Stycznia 2006 Napisano 22 Stycznia 2006 prawda ze ładnie napisałem??? ja tak sobie lubie pisać tak jak sie mówi
jans Napisano 22 Stycznia 2006 Napisano 22 Stycznia 2006 To już lepiej zacznij mówić tak jak się pisze. POZD>Jans
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.