wedkarz87r Napisano 15 Kwietnia 2016 Share Napisano 15 Kwietnia 2016 Kołowrotek: -Trigone 5/6 AFTM Robinson około 130 zł -KONGER WORLD CHAMPION FLY WRX #5/6 AFTMA około 200 zł -Jaxon MONOLITH FLY XT #5/6 około 220 zł -Okuma SLV 5/6 około 250 zł -TEAM DRAGON FX600 #5-6 około 180 zł Nie znam się na kołowrotkach - jednak segregowałem według zainteresowania na Allegro. Wędzisko: -JAXON Silver Shadow Fly 270/4składy klasa #5 około 140 zł -WĘDKA SHAKESPEARE SIGMA FLY 5 około 190 zł -MIKADO FLY CAST 270 / #5 - około 170 zł Również nie znam się na wędziskach muchowych. Nigdy nie łowiłem na muchę więc trudno mi coś wybrać. Myślę łowić na rzece Radunia głównie pstrągi. Prosiłbym również o polecenie żyłki, much itp. Wędkę chciałbym składaną na kilka części - dojazd rowerem lub spacerkiem. Rzeka nie jest szeroka. Ma na oko około 5-7 metrów. Jednak są czasem rozlewiska gdzie chciałbym łowić... Nad rzeką jestem około 10 razy w ciągu roku... Prosiłbym o poradę w złożeniu DOBREGO sprzętu muchowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wedkarz87r Napisano 23 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2016 Nie widzę opcji edycji więc napiszę nowy post. Wędzisko, kołowrotek itp wybrałem - opisałem to szczegółowo tutaj - dużo czytałem na forach, kupiłem książkę o wędkarstwie muchowym, pytałem lokalnych sprzedawców. Muchy kupiłem chociaż w przyszłości chciałbym tworzyć je samemu. Czy ktoś może polecić jakiś zestaw do robienia much? Co będę potrzebować? Jakie materiały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FullWengjel Napisano 4 Października 2016 Share Napisano 4 Października 2016 Jeżeli jeszcze tu zaglądasz to co przesadziło o zakupie szekspira w stosunku do mikado? Cena podobna... Miałem ostatnio w sklepie kijek mikado w łapci tyle ze #6 i bardzo mi się podobał. W sumie dojrzałem do jego zakupu ale z chęcią bym posłuchał o alternatywie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi