lepki Napisano 18 Kwietnia 2016 Share Napisano 18 Kwietnia 2016 Witam. Chciałbym się zapytać czy którąś z tych czterech wędek opłaca sie kupić na suma? Może ktoś ma i mi ja poleci.a może jakieś inne mi polecicie do 220 zl. łowie na wiśle http://allegro.pl/wedka-sumowa-silver-shadow-catfish-3-15m-na-suma-i5923609633.html http://allegro.pl/mistrall-windflash-catfish-3-15m-500g-na-sumy-mo-i5301571615.html http://allegro.pl/konger-maxer-catfish-300-550g-na-poteznego-suma-i4923917466.html http://allegro.pl/wedka-dragon-magnum-ti-catfish-305-300g-na-suma-i6070043157.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzopPracz Napisano 19 Kwietnia 2016 Share Napisano 19 Kwietnia 2016 Ja łowię Robinson Tritium Cat Fish Live Bait. Co prawda sumów po 2 metry nie miałem na haku ale z takimi ponad metr radzi sobie bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lepki Napisano 19 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2016 6 godzin temu, SzopPracz napisał: Ja łowię Robinson Tritium Cat Fish Live Bait. Co prawda sumów po 2 metry nie miałem na haku ale z takimi ponad metr radzi sobie bez zarzutu. http://allegro.pl/tritium-cat-fish-cast-3-3m-150-350g-robinson-i5964664961.html To jest ta wędka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lepki Napisano 19 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2016 22 godzin temu, lepki napisał: Dodam jeszcze że ta wedka ma mi służyć najbardziej na suma. Łowię z brzegu.Wędka bedę robił dalekie żuty z obciazeniem 150g-200g pon tak gdzie chodze na ryby zawsze te wiekszę plywają na srodku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiux Napisano 19 Kwietnia 2016 Share Napisano 19 Kwietnia 2016 Sprawdź sobie Delphin Snow Catfish. Mam dwie sztuki, gwarantuje CI że nie pożałujesz. Gdyby coś powiem Ci jak ją kupić za około 220 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lepki Napisano 19 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2016 Fajna wędęczka ma metalowe uchwyty na kołowrotek a gdzie tą wędke mozna kupić i jaka cena by jej była? A takie pytanko jeszcze jakie sumy ciagnołes juz na ta wędkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lepki Napisano 22 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2016 Podpowiadają mi że kij 3 metry to mało z brzegu , piszą mi żeby karpiówke spod 3,6m 4,5 lbs kupić zada to egzamin na sumy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiux Napisano 22 Kwietnia 2016 Share Napisano 22 Kwietnia 2016 52 minut temu, lepki napisał: piszą mi żeby karpiówke spod 3,6m 4,5 lbs Nie widzę suma 40 kg na takim kijaszku. No chyba że lubisz hole trwające 2 godziny. Dłuuuugi hol którego sum może nie przeżyć. Nie przesadzajmy, 220 zł za kij sumowy to nie tak wiele, tym bardziej że tego spoda też byś musiał kupić. Więcej niż 3 metry? Jakaś dziwna megalomania, po jaką chole...heheheh. Jeśli na ryby jeździsz sam to możesz mieć problem podebrać takiego suma, a już o holu z łódki/pontonu można zapomnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxiu Napisano 22 Kwietnia 2016 Share Napisano 22 Kwietnia 2016 Ja mam Cormoran Bull Fighter X 3,2m, ale nie wiem czy jeszcze gdzieś kupisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lepki Napisano 22 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2016 Też mi sie zdaje że karpiówka tym pardziej jeszcze spod raczej nie nadaje sie na sumy jednak zdecyduje sie na wędke sumową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 22 Kwietnia 2016 Share Napisano 22 Kwietnia 2016 Witam , jakieś tam doświadczenie mam w połowie sumów i powiem szczerze że żadną z tych wędek nie rzucisz daleko , te wędki są dobre ale na wywózkę (bojka , zrywka) , Chcąc łowić tymi wędkami musisz dać dość grubą plecionę i dość duże obciążenie co wyklucza celność , odległość i zawsze będzie Ci ściągać w brzeg . Co do karpiówek to zrezygnuj , chyba że kupisz naprawdę ful wypas , ja już się przejechałem . Z użytkowanych prze ze mnie to wędka z Mikado 3m - 300gr i druga która nie boi się dość dużych obciążeń Jaxonka 4,20m - 200gr . Jaxonką to już napiżam dość daleko , plus jest taki że jest dość długa i większość linki jest nad wodą , wtedy obciążenie leży tam gdzie chcę , to by było jak na razie tyle , aha też łowię na Wiśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lepki Napisano 24 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2016 Czy wędką sumową 3,30 m i wyrzutem 300 g i założę 150 g - 200 g ołów to da się oddawać dalekie żuty do połowy wisły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 24 Kwietnia 2016 Share Napisano 24 Kwietnia 2016 Czy wędką sumową 3,30 m i wyrzutem 300 g i założę 150 g - 200 g ołów to da się oddawać dalekie żuty do połowy wisły Bez przesady , plus -minus 200 metrów , kołowrotek Multiplikator , plecionki 400metrów i tylko wywózka , tego zestawu nie utrzymasz na takiej odległości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lepki Napisano 24 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2016 MI tylko chodziło czy da sie dożucić do połowy wisly ale raczej się da taką wędka i takim ołowiem.Utrzymać da rade nie zawsze ale da jak 100g rzadko ale udawało sie utrzymać ale zawsze branie natychmiastowe i ładne sumy bo z brzegu to glutki mi tylko biarą choć w tamtym roku przy tym niskim stanie wody z brzegu było 2,5 m a i tak gluty siedziały a na srodku ładne sumy aby tylko dało sie zucić 70-100m z brzegu i bedzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 24 Kwietnia 2016 Share Napisano 24 Kwietnia 2016 aby tylko dało sie zucić 70-100m z brzegu i bedzie git Da się rzucić , ja napiżam ciężarkami 120, 150 , jeden mam jeszcze większy tylko niewiem ile ma bo dostałem , ale nie zawsze się to udaje , w zależności od uciągu wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi