AXOxD Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 Jak z węgorzami na Głuszyńskim w tym roku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 3 Sierpnia 2009 Share Napisano 3 Sierpnia 2009 Witam, mam pytanie dotyczące jeziora Głuszyńskiego. Gdzie w okolicach wsi Wincentowo można opłacić pozwolenie oraz ile mniej więcej będzie ono kosztowało (2-3dniowe)? Jakie panują tutaj przepisy( jakieś zakazy oprócz łapania w nocy?) Czy posiada ktoś jeszcze mapkę jeziora o którym wspominano? Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 4 Sierpnia 2009 Share Napisano 4 Sierpnia 2009 Z tego co wiem to na pozwoleniu będziesz miał regulamin. W okolicy wincentowa? Nie wiem. Powinno nie być problemów w Radziejowie (u skarbnika PZW), Z tego co kojarze w okolicach Stawisk - bodaj w sklepie spozywczo wędkarskim da sie kupić pozwolenia. Najlepiej radze spytać miejscowych - oni będą wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radula Napisano 3 Października 2009 Share Napisano 3 Października 2009 witam Was wszystkich chciałem dowiedzieć się więcej o tym jeziorze, gdyż spędzam tam każdy wolny weekend od wiosny do późnej jesieni. Ostatnio byłem cały tydzień od 28.09 do 2.10.2009 Jeśli ktoś posiada mapę, o której była mowa to byłbym bardzo wdzięczny:-) Może ktoś z Was ostatnio coś ciekawego tam złapał ????? pozdrawiam Radula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ebrusek Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 Koledzy w sprawie gluszynskiego. Jezdze tam co roku, ryba jest tylko zalezy w ktorej czesci jeziora ja jezdze do wincentowa. Przewaznie mozna zlapac ladna ploc jak sie posypie z 2 dni. Z leszczem z tamtej strony jest ciezko chyba raz w roku podszedl ale drobny. Mozna zlapac tam sandacza i niezlego wegorza jak ktos posiada lodkei ustawi sie na spadzie. Denerwowac moga jak to koledzy wspomniali zagrodzone blisko wody dzialki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 Panowie, kto się opiekuje zbiornikiem ?? Chodzi o to, jaki okręg PZW i jakie koło Jeśli to woda PZW to OBLIGATORYJNIE zarybiać trzeba zgodnie z OPERATAMI Czy nadal prowadzone są odłowy sieciowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ebrusek Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 Kolego to nie jest woda PZW to jest PGR gospodarstwo rybackie to ma zezwolenie musisz w Topólce wykupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateo Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 Ja byłęm w Wincentowie . Na pomoscie łowiłem codziennie po 150 sztuk przy brzegu nanęciłem metr od pomostu koło kaczency , biorą jak głupie na PĘCZAK . Płotki , krąpie ,małe leszszczyki czasem wezmie podleszczak ( 40 dkg ) , bzdręga , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romanludwig Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 KOLEDZY ,potrzebuje mapke jez. Głuszyńskiego,jeżeli ktoś posiada proszę o przesłanie. DZIĘKUJE z góry i połamania kija . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BorucH Napisano 2 Maja 2011 Share Napisano 2 Maja 2011 KOLEDZY ,potrzebuje mapke jez. Głuszyńskiego,jeżeli ktoś posiada proszę o przesłanie. DZIĘKUJE z góry i połamania kija . podpinam sie do tej prosby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Makunator Napisano 12 Maja 2011 Share Napisano 12 Maja 2011 Witam. Posiadam mapkę barymetryczną jeziora Głuszyńskiego. Jeśli ktoś potrzebuję to proszę pisać na tommakowski@o2.pl. Dzisiaj byłem nad jeziorkiem,powoli rybka się rusza. Na razie z gruntu tylko krąp,ale jutro jadę na 3 dni z dużą ilością pęczaku i spróbuję na spławiczek. Jeśli ktoś łowi nad tym jeziorkiem to z chęcią wymienię się spostrzeżeniami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Makunator Napisano 27 Lipca 2011 Share Napisano 27 Lipca 2011 Co taka cisza w temacie? Wszyscy biorą ode mnie mapkę,a nikt nie chce się pochwalić wynikami. Napiszcie coś jak efekty na Głuszyńskim. U mnie w tym roku słabiutko,zarówno drapieżnik jak i białą ryba. Jedyną rybą rybą która bierze bez ograniczeń jest płoć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin503 Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Tez chetnie przeczytam jakie efekty lowienia na tzw Orlu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupak120 Napisano 1 Października 2011 Share Napisano 1 Października 2011 Powiem tak.Niech mi tu nikt nie mowi ze na j gluszynskim nie ma ryby!!!Wrecz przeciwnie sa i to naprawde giganty.Sam byle nie raz swiadkiem ogromnych pluskow.Rano na jeziorzy gdy jest tafla widac olbrzymie grzbiety plynacych ryb-najprawdopodobniej tolpyg.Raz widzialem na wlasne oczy na srodku jeziora stada leszczy 60-90cm.A jesli chodzi o polowy to trzeba miec dobra miejscowe.Kiedy znalazlem idealne miejsce do polowow szczupaka na dzien wyciagalo sie kilkanascie sztuk po 45cm+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 2 Października 2011 Share Napisano 2 Października 2011 Kiedy znalazlem idealne miejsce do polowow szczupaka na dzien wyciagalo sie kilkanascie sztuk po 45cm+ A później inni piszą, że nie ma ryb. I ty się im dziwisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumba 1983 Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 witajcie! ja wlśnie mam zamiar sie tez wybrac nad jezioro gluszynskie na ten weekend i nie wiem czy ryba zaczela zerowac moze ktos mi pomuc i podpowiedziec czy moge gdzies wypozyczyc łódke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumba 1983 Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 i mialbym tez prosbe czy ktos moze mi przeslac mape tego jeziora i w ktorych miejscach mozna zapolowac na wegorza jak jest bynajjmniej wiem ze byl bo moj dziadek zawsze jezdzil na to jezioro ale juz nie mialem szczescia aby z nim pojezdzic i poznac jego miejscowek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynka Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 witam ktoś już moczył kije na głuszyńskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Makunator Napisano 23 Kwietnia 2013 Share Napisano 23 Kwietnia 2013 Byłem kilka dni temu zobaczyć czy mi działki przez zimę nie ukradli. Oczywiście nie wytrzymałem i poszedłem na parę chwil nad wodę. Niestety na mojego czerwonego robaczka nawet żaden krąpik się nie skusił. Od strony Miłachówka woda jeszcze zimna i całkiem martwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynka Napisano 24 Kwietnia 2013 Share Napisano 24 Kwietnia 2013 mam zamiar w niedziele powędkować na Miłachówku ale widzę że bieda z nędzą będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Makunator Napisano 24 Kwietnia 2013 Share Napisano 24 Kwietnia 2013 Nie przewiduję sukcesów . Mam wrażenie, że nawet mewy na słonecznice nie miały szans. Ale może coś się zacznie powoli ruszać. Daj znać jak efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynka Napisano 25 Kwietnia 2013 Share Napisano 25 Kwietnia 2013 będę na tym mały waszym pomościkiem w Miłachówku , widzę że tam konkretny pomost ktoś buduje tylko trochę za krótki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Makunator Napisano 25 Kwietnia 2013 Share Napisano 25 Kwietnia 2013 Pomost buduję wraz z kilkoma innymi działkowcami. Ja myślę, że wystarczy. Do zabawy na spławiczek w sam raz, a na feederka to i tak nas tylko długość żyłki na kołowrotku ogranicza. Trzeba tylko będzie rybki przyzwyczaić do nowego miejsca. Ja i tak od zeszłego roku niewiele się białą rybką zajmowałem. Większość czasu poświęcałem metodzie bocznego troka z łódki i walce z garbusami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynka Napisano 25 Kwietnia 2013 Share Napisano 25 Kwietnia 2013 i co wchodziły okonki polecam małą zatoczkę od was z 300m świetna na szczupaki ale na żywca na blachę słabo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Makunator Napisano 25 Kwietnia 2013 Share Napisano 25 Kwietnia 2013 Mam swoje miejsca na garbuski, ale raczej w toni (dalej od brzegu jest mniej dno zarośnięte). Może okazów nie nałowiłem, ale trzydziestaki wchodziły przy odpowiedniej pogodzie regularnie. Generalnie w tamtym roku po raz pierwszy zacząłem łowić na boczny trok i byłem zachwycony. Zdarzały się nawet piękne wzdręgi. Mówisz o tej dużej częściowo zarośniętej zatoce w lewo od pomostu? Ona kojarzy mi się bardziej z linem niż szczupakiem. W tym roku na urlopie planuję ponęcić kukurydzą właśnie liny w tej zatoczce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi