Silver Napisano 2 Maja 2016 Napisano 2 Maja 2016 Witam! Chciałem dobrać śruciny do spławika 2,5 gram.Przygotowałem wiadro z wodą zatopiłem spławik jak się można było spodziewać leżał więc dołożyłem już około 2,5-2,7 grama i dalej leży nawet się nie ruszył? W czym tkwi problem?
karpangler Napisano 2 Maja 2016 Napisano 2 Maja 2016 Mysle że w tym że sruciny leżą na dnie wiadra i wtedy nie da sie dociążyć splawika. Ciężarki powinny znajdowac sie w toni żeby dalo sie odpowiednio ustawić splawik. Mysle do 2.5 grama wystarczy 2 gramy ale zalezy ile chcesz zeby wystawala antenka 1
Silver Napisano 2 Maja 2016 Autor Napisano 2 Maja 2016 Masz rację leżą na dnie nie wiedziałem że muszą znajdować się w toni jutro spróbuję
tomek1 Napisano 2 Maja 2016 Napisano 2 Maja 2016 Jak już wyważysz spławik, to łatwo zrobić symulację, co się stanie kiedy ryba podniesie śrucinę sygnalizacyjną (najbliższą haczyka). W tym celu po wyważeniu spławika należy położyć tę właśnie ostatnią śrucinę na dnie przez odpowiednie ustawienie gruntu (odległości spławika od haczyka). Po tej operacji patrz na antenkę o ile się wynurzyła. To bardzo cenna informacja, bo podczas łowienia będziesz w stanie stwierdzić, że ryba trzyma przynętę w pysku (podniesiona z dna śrucina sygnalizacyjna). Przy mało trwałych przynętach jak ciasto czy bułka, to już odpowiedni moment do zacięcia.
Silver Napisano 3 Maja 2016 Autor Napisano 3 Maja 2016 A w jakim miejscu umieścić to sygnalizacyjną na przyponie czy za ?
bumtarara Napisano 3 Maja 2016 Napisano 3 Maja 2016 http://lmgtfy.com/?q=jak+wywa%C5%BCy%C4%87+sp%C5%82awik
tomek1 Napisano 3 Maja 2016 Napisano 3 Maja 2016 8 godzin temu, Silver napisał: A w jakim miejscu umieścić to sygnalizacyjną na przyponie czy za ? Śrucina sygnalizacyjna to ta najbliższa haczyka.
Rekomendowane odpowiedzi