wasyl1968 Napisano 19 Maja 2016 Share Napisano 19 Maja 2016 dzisiaj przeczytałem w gazecie wrocławskiej że 1lipca otwarcie kąpieliska "kopalnia" w paniowicach na terenie dawnej żwirowni,temat męczy mnie od dawna ,szwendając się nad Widawą nie raz zaglądałem nad tę żwirownię jeszcze jak nie było zagrodzone - kawał wody o turkusowym kolorze,w okularach polaryzacyjnych widać było piękne wzdręgi,potem szczelnie zagrodzili i wstęp nie nada ,próbowałem czegoś dowiedzieć się. na temat wędkowania ale nic z tego ,teraz jak otworzą kąpielisko to może będzie wolno wędkować? bo teren jest urokliwy i nie daleko Wrocławia ,będę monitorował sprawę z pozdrowieniem Wasyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 19 Maja 2016 Share Napisano 19 Maja 2016 Do tej pory, żwirownia wydawała swoje własne pozwolenia na wędkowanie. Podobno sporo karpia i troche drapieżnika, a woda faktycznie przyjemnego koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 13 Czerwca 2016 Share Napisano 13 Czerwca 2016 Kąpielisko ma ruszyć 1 lipca, ma być bezpłatne i podobno autokary będą tam kursować. Ja mam nadzieję, że nie będzie można tam wędkować z prostej przyczyny, wędkarze to najwięksi syfiarze nad wodą, taka smutna prawda, wystarczy podejść na barki co się tam dzieje.Też mam blisko i będę jeździł z dzieciakami i nie chce żeby któremuś wbił się haczyk w stopę albo wlazły w opakowanie po kukurydzy. Co innego jeśli wydzielą oddzielną strefę, linie brzegową tylko do wędkowania. Wtedy nie mam nic przeciwko. Będzie strefa wędkarska całoroczna http://www.radiowroclaw.pl/articles/view/54152/Park-wodny-w-bylej-kopalni-w-Paniowicach-ZOBACZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi