Maxiu Napisano 14 Czerwca 2016 Share Napisano 14 Czerwca 2016 Cześć. Jak długo należy mrozić pinkę żeby podczas wędkowania nie "ożyła" ? Niby można zalać wrzątkiem i po sprawie, ale wtedy mniej atrakcyjnie wygląda. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SqrK Napisano 14 Czerwca 2016 Share Napisano 14 Czerwca 2016 A czemu żeby nie żyła? Wtedy lepiej rybce smakuje czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 14 Czerwca 2016 Share Napisano 14 Czerwca 2016 3 godziny temu, SqrK napisał: A czemu żeby nie żyła? Wtedy lepiej rybce smakuje czy jak? Są różne powody, ale najczęstszy jest taki, żeby nie rozwalały kul zanętowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 18 Czerwca 2016 Share Napisano 18 Czerwca 2016 Ani pinki ani białych nie trzeba parzyć ani mrozić aby się nie ruszały w zanęcie. Wystarczy rozsypać na sito 2 mm i przez dwie minuty je delikatnie "głaskać", po pewnym czasie przestają się ruszać i nadają się do zanęty. Nie przecieramy ich przez sito tylko rolujemy. Powodzenia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 18 Czerwca 2016 Share Napisano 18 Czerwca 2016 2 godziny temu, Jarosław napisał: Ani pinki ani białych nie trzeba parzyć ani mrozić aby się nie ruszały w zanęcie. Wystarczy rozsypać na sito 2 mm i przez dwie minuty je delikatnie "głaskać", po pewnym czasie przestają się ruszać i nadają się do zanęty. Nie przecieramy ich przez sito tylko rolujemy. Powodzenia. Nie znałem tego sposobu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 19 Czerwca 2016 Share Napisano 19 Czerwca 2016 To jest stary sposób tylko utrzymywany w tajemnicy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 19 Czerwca 2016 Share Napisano 19 Czerwca 2016 5 godzin temu, Jarosław napisał: To jest stary sposób tylko utrzymywany w tajemnicy. W takim razie- do tej pory skutecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 19 Czerwca 2016 Share Napisano 19 Czerwca 2016 Zalewa się też słabym alkoholem, słodkim winem lub słodka wódką, stąd powiedzenie zalać robaka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.