maniek Napisano 11 Kwietnia 2005 Share Napisano 11 Kwietnia 2005 Shogun bardzo dobry temat poruszyłeś ciekaw jestem czym mnie zaskoczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 11 Kwietnia 2005 Share Napisano 11 Kwietnia 2005 Maniek, zapewniam Cie, że bedziesz zaskoczony prostotą rozwiązania zagadki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 11 Kwietnia 2005 Share Napisano 11 Kwietnia 2005 Shogun to będe czekał cierpliwie ,jak na rybach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 11 Kwietnia 2005 Share Napisano 11 Kwietnia 2005 Maniek, dla Ciebie wszystko Zapraszam jako pierwszego do zabrania głosu http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=1416#1416 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 14 Kwietnia 2005 Share Napisano 14 Kwietnia 2005 Jednak nie kupiłem nexave.Po okazyjnej cenie udało mi się kupić exage. Nawiasem mówiąc kosztował prawie tyle samo co nexave dlatego go kupiłem. Na pierwszy rzut oka wygląda interesująco, a resztę sprawdzę nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 15 Kwietnia 2005 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2005 Ja także stałem się posiadaczem Shimano Exage 2500 FA, niestety nie kosztował tyle samo co Nexave, jak u Michała, a wręcz przeciwnie był znacznie droższy. A kołowrotek ten dostałem od żony na urodziny (kupowałem oczywiście ja ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 15 Kwietnia 2005 Share Napisano 15 Kwietnia 2005 PANOWIE SPRAWDZCIE NOWĄ OFERTĘ DAIWY CO DO JAKOŚCI NIE TRZEBA NIC TŁUMACZYĆ NR 1 NA TEN ROK CENY SPADŁY O 50% JEST TAŃSZA LUB W TAKJEJ SAMEJ CENIE JAK DRAGON ,SHIMANO CHŁOPAKI W SKLEPIE OFERUJĄ OD 110 PLN ,TAK TO JEST JAK IMPORTER ZMIENIA SIĘ NA UDCZIWEGO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 15 Kwietnia 2005 Share Napisano 15 Kwietnia 2005 PANOWIE SPRAWDZCIE NOWĄ OFERTĘ DAIWY CO DO JAKOŚCI NIE TRZEBA NIC TŁUMACZYĆ NR 1 NA TEN ROK CENY SPADŁY O 50% JEST TAŃSZA LUB W TAKJEJ SAMEJ CENIE JAK DRAGON ,SHIMANO CHŁOPAKI W SKLEPIE OFERUJĄ OD 110 PLN ,TAK TO JEST JAK IMPORTER ZMIENIA SIĘ NA UDCZIWEGO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 15 Kwietnia 2005 Share Napisano 15 Kwietnia 2005 Dzieki ATS Sprawdzimy, obadamy. A przy okazji ... jest takie stare przysłowie pszczół ... gówno nie pieniądze i gówno nie towar (sorry) Za darmo czy za pół ceny nikt nam nic nie da, pamietajmy o tym!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 15 Kwietnia 2005 Share Napisano 15 Kwietnia 2005 oczywiscie że za 100 pln to niejest extra sprzęt ale jest lepszy od naszych importerów i kosztuje tyle samo osobiście kupiłem DAIWE INFINITY- Q rewelacja to nie kołowrotek to poezja shimano się nie umywa nadal urzywam TEAEM DAIWA osto łowie i nigdy nie oszczędzam sprzętu to troć ,sandacz nonstop orka i niemogo go uszkodzić żadnych luzuw szok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 16 Kwietnia 2005 Share Napisano 16 Kwietnia 2005 Witaj ATS Nie musisz tłumaczyć jaka jest Daiwa a jakie Shimano. Ciorałem i nadal cioram i jedno i drugie. Mam też w kolekcji Daiwę ... coś na T... a zeszły sezon meczyłem Tice Libra SA Czemu ... Bo mi spasowała i już Wszystko jest rzecza gustu. Ten co zaczął łowic na Daiwie będzie twierdził, ze nic jej nie dorówna i to samo z tym co na Shimano. To tak jak z autkami ... jedni kupują Mercy bo są sa w/g nich super, inni BM-ki bo sa OK a ja mam trzecią Mazdę i następna to tez bedzie Mazda. Dla czego Mazda? Bo to auto mnie nigdy nie zawiodło i jest w/g mnie OK. Tak samo powiedza posiadacze BMW czy Mercedesów. Z kołowrotkami jest podobnie, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 16 Kwietnia 2005 Share Napisano 16 Kwietnia 2005 I jeszcze jedno ... w tym linku masz ATS wytłumaczenie dla czego Daiwa "opuściła" ceny .... by podołać chińskiej konkurencji A nie, ze uczciwi przedstawiciel http://www.spinningista.com.pl/index.php?txt=20050269 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 18 Kwietnia 2005 Share Napisano 18 Kwietnia 2005 tica to całkiem niezły wybur sam testowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 20 Kwietnia 2005 Share Napisano 20 Kwietnia 2005 Wiem, że Tica jest ok. Nie wiem jak inne, ale moja kręciła zyłkę na kabłąku. Łożysko OK, a kręci i już. Na plecionce ... luzik, nic sie nie skręca Czytałem tez, że Tica ma coś tam wspólnego z Daiwą ale co dokładnie ... nie pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 29 Kwietnia 2005 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2005 Shimano Exage, 298 PLN i zaczyna mnie wku.....rwiać, dopiero 4 razy nad wodą a ja już jakieś stukanie słyszałem, coś czuję że po długim wekendzie pójdzie do reklamacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 30 Kwietnia 2005 Share Napisano 30 Kwietnia 2005 A nie mówiłem Koledzy zrozumcie jedna rzecz ... jeśli coś pisze to nie po to, by cwaniakować i wymądrzac się. Artech, jesli bedziesz miał mozliwość, wymień go na TICA LIBRA SA za niewielką dopłatą, to zrób to bez namysłu a zobaczysz różnicę. Mam tez Daiwe T i wiesz co ... możnaby powiedzieć, że gdyby nie pewne drobiazgi .... sa porównywalne w płynności pracy. Zaufaj mi a nie pożałujesz Dodam jeszcze, ze ma bezbłędny hamulec Daj znać Artech, jaka decyzja zapadła w przedmiotowej sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 5 Maja 2005 Autor Share Napisano 5 Maja 2005 długi wekend minął a ja go nie zaniosłem do reklamacji bo nie było czasu. a o wymianie chyba nie może być mowy ponieważ jest używany, więc pozostanie mi chyba tylko wizyta kołowrotka w serwisie. co się tyczy kołowrotków Tica to słyszałem że mają tendencje do skręcania i plątania żyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 5 Maja 2005 Share Napisano 5 Maja 2005 ... co się tyczy kołowrotków Tica to słyszałem że mają tendencje do skręcania i plątania żyłki. Też to słyszałem ale sam tego nie stwierdziłem ... używam plecionki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 11 Maja 2005 Share Napisano 11 Maja 2005 Shogun ja natomiast słyszałem że Daiwa też wypuszcza na rynek Euro. lipne kołowrotki zwłaszcza te tanisze , no i brak serwisu w Polsce , koleś nawet wysyłał do Niemiec swojego kręcioła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 21 Maja 2005 Share Napisano 21 Maja 2005 Maniek, nie wiem jak z tymi lipnymi kołowrotkami Daiwy, nie miałem okazji mieć takiego ani nie słyszałem o takim wśród znajomych tyrających tymi kręciołami. Jeśli chodzi o serwis ... sam serwisuje swoje kołowrotki. Raz jedyny wysłałem stradica do serwisu i to tylko wyłącznie dla tego, że pękł mi kabłąk (na załomie zaraz za rolką) i nie mogłem go dokupić ... nie było wyjście Kabłąk wymienili ... a jakże ... ale skrzywili oś główną (tą, po której szpula lata). Mało tego!!! Prosiłem, by nie grzebali w środku (wymiana kabłąka nie wymaga otwierania przekładni) i co? I guzik sobie z tego robili ... napakowali mi jakiegoś fajansiarskiego smaru i nawet nie wymyli starego!!! Szlag mnie trafił!!! Mało tego, PAN z serwisu ponoc powiedział, że kołowrotek nie był smarowany i musiał ... Kurna!!! Łapy bym poucinał!!! Za naprawę młockarni niech sie bierze a nie za kołowrotki!!! Palant jeden Ufffffffff, sorki, wściekłem sie znowu jak sobie przypomniałem Juz nigdy nie wysle kołowrotka do żadnego serwisu!!! Jak już, pojade do nich, zapłacę za wymianę, ale część niech mi dadza do kieszeni i koniec. Nie wierze im ani na krok. Co mi z tego, że oni wymienią, jak i tak trzeba po nich poprwiać ............ ufffffffffff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 23 Maja 2005 Share Napisano 23 Maja 2005 Shogun z tym serwisem to trafiłeś w samo sedno, też miałem podobne zdarzenie kiedyś i od tej pory sam naprawiam.A co do panów w serwisie [nie tylko wędkarskim] mam wrażenie że sa "fachowcami" nie tylko od młocarni,powiem więcej od parowozów na węgiel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 23 Maja 2005 Share Napisano 23 Maja 2005 Maniek, takie małe sprostowanie ... parowóz jest niesłychanie skomplikowanym urządzeniem w porównaniu do młockarni Żydowskim targiem ... niech bedzie to CEP ... ten do młucenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiesławek Napisano 9 Czerwca 2005 Share Napisano 9 Czerwca 2005 jeśli ktoś ma kasę to niech kupuje szimano, sądze że nie warto są inne kołowrotki i nie gorsze.Problem tkwi w sposobie wędkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 9 Czerwca 2005 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2005 co masz na myśli mówiąc o sposobie wędkowania ??????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Czerwca 2005 Share Napisano 10 Czerwca 2005 Mam kreciolka shimano, posiadam takze w zestawie okuma ale to co moge z mojej praktyki napisac to nie ma co porownywac niebo a ziemia nie lozyska graja role lecz jakosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi