tomek1 Napisano 15 Lutego 2008 Share Napisano 15 Lutego 2008 Mam nadziej ,że nikt nie zasnął w trakcie czytania Wprost przeciwnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi Napisano 15 Lutego 2008 Share Napisano 15 Lutego 2008 Zdecydowanie nikt nie zasnął, wielkie dzieki za pomoc Zmieniłeś mocno moje podejście do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi Napisano 27 Lutego 2008 Share Napisano 27 Lutego 2008 A co powiecie na: CORCAST Super Match 8Pi? http://www.fishing-mart.com.pl/pl/products.php?groups=2&assortment=82&producer=699&kind=3285 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 28 Lutego 2008 Share Napisano 28 Lutego 2008 Napisał bym Ci parę zdań(gdyby to forum nie było moderowane ) na temat współczesnej marki Cormoran, a zwłaszcza jej trwałości. Napisze krótko - mało żywotne świecidełka Ps. Jak zależy Ci na czymś tańszym, ale fajnym do odległościówki pooglądaj sobie ofertę Browning, (kosztują chyba niecałe 200zł) a ludzie którzy mieli przedtem inne kreciołki, sobie je chwalą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elpojo Napisano 28 Lutego 2008 Share Napisano 28 Lutego 2008 ...poszukaj także w produktach Ryobi. Naprawdę solidne konstrukcje w niewygórowanej cenie. Wracając do Exage - szczerze odradzam! Moja 1000 po 1 sezonie przy Matchówce i lekkim pikerze pracuje tak, jakbym ją eksploatował do ciężkiego spinna Podpisuję się pod przedmówcą odnośnie firmy Cormoran, z markowych produktów lat 90-tych pozostała tylko nazwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 28 Lutego 2008 Share Napisano 28 Lutego 2008 Exage przy okoniówce klekocze niemiłosiernie po 1.5roku kręcenia, oprócz tego dostało dziwnych wibracji. Przy spinie trochę więcej się kreci niż przy match, ale wg. mnie powinieneś poszukać w innych firmach/modelach. Stare Shimano to było Shimano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi Napisano 29 Lutego 2008 Share Napisano 29 Lutego 2008 Czyli FishingMart odpada - nie maja nic takiego w ofercie. Mozecie polecic jakis sklep ktory ma jakis wybor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 29 Lutego 2008 Share Napisano 29 Lutego 2008 Mozecie polecic jakis sklep ktory ma jakis wybor? Jak byś chciał zobaczyć Browning, a jeśli Ryobi to tutaj, chyba że tu coś wygrzebiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi Napisano 29 Lutego 2008 Share Napisano 29 Lutego 2008 Wlasnie skonczylem rozmowe z Panem ze sklepu Bass. Podal mi takie propozycje: Mivardi Match Jaxon astor Colmic exide Shimano symetre Robinson aguna match 306 Okuma epix pro Czy ktos moze sie wypowiedziec na temat ktoregokolwiek z kolowrotkow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adiemusek Napisano 2 Marca 2008 Share Napisano 2 Marca 2008 Jak w temacie: Czy jest kołowrotek lepszy od catany w cenie nie przekraczającej 100zł? Wydaje mi się, że catane można spokojnie nazwać kołowrotkiem uniwersalnym. Poradzi sobie równie dobrze z lekkim spiningiem, spławikiem czy nawet koszyczkiem. Więc przydało by się aby konkuret który byłby lepszy bądź chociaż równy catanie też był w miare uniwersalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeux Napisano 2 Marca 2008 Share Napisano 2 Marca 2008 adiemusek, może coś innego a to mój typ CORMORAN RODEO mam uraz do tanich shimano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paco Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 No coz... pisalem wczesniej zakladajac nowy temat....gdyz ten umknal jakos mojej uwadze. Wiec jeszcze raz... staje przed wyborem kreciola shimano.....i ciezko mi sie zdecydowac. kreciol bedzie uzywany dosyc mocno.... i tu moje typy. 1 http://www.allegro.pl/item459966306_shimano_exage_4000fa.html 2 http://www.allegro.pl/item466387571_shimano_baitrunner_aero_gte_8000_c_warszawa.html prosilbym o opinie i ewentualna pomoc w doborze kreciola... moderatorow przepraszam za nieopatrzne zalozenie wczesniejszego tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 staje przed wyborem kreciola shimano.....i ciezko mi sie zdecydowac.kreciol bedzie uzywany dosyc mocno.... Czy to musi być akurat Shmano?i tu moje typy. Dwa prawie krańcowo odmienne kołowrotki... Do jakiej metody z jakim patykiem, co ma być głównym celem wyprawy, jaka ryba? żyłka? plecionka ? rzucasz z brzegu wywózka...? Czy musi mieć wolny bieg czy też niekoniecznie ale np. wolisz by nie ważył więcej niż 500gr. Wolisz hamulec z przodu czy z tyłu.. itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paco Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 o witam do patyka beast master spiceman ax rzucane z brzegu ryba...hmmm zaleznie moze sietrafic dorsz czarniak, i cala armia innych rybek slonowodnych wiec powinien byc raczej mocny plecionka, hamulec w zasadzie wszystko jedno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 Może coś bardziej dedykowanego - plażowego, ze szpulą o większej średnicy, masz miękki paraboliczny patyk z w miarę dużymi przelotkami warto to wykorzystać np. Okuma Spector lub jego uboższa w łożyska wersja Okuma Synex albo np. takiego "kałasznikowa" Daiwa Opus Bull W tej wadze jest jeszcze Spro i Rhino , Cormorana odradzam. W sierpniu holowałem ładnego karpia na zestawie śpiącego kolegi z kołowrotkiem Synex naprawdę niezła maszynka, ale to dopiero czas pokaże czy trwała, lecz myślę że jest na poziomie Okuma Oryx która ma ogólnie dobrą opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paco Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 No coz wybor nie nalezy do najlatwiejszych...do tego jeszcze dochodzi sam zakup...musze cacko miec w rekach niz kupwac przez net... a co do srednicy...mysle ze moze byc aero gte 10000C linki do allegro byly tylko przykladem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebra Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 ja bym ci odradzil Shimano moze Okume Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paco Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 no coz...porobilo sie tak wiec od poczatku... mialo to dzialac na wedzisku karpiowym, ktore mialo byc przeznaczone do polowow rowniez morskich z brzegu... po pomocnej opinii ktora wziolem sobie do serca doszedlem do wniosku ze jednak zamienie owo wedzisko na inne.... bedzie bardziej pod lowienie z brzegu i kreciol do tego bedzie inny mozna zapoznac sie z tematem... http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=101613#101613 pozdrawiam i dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 31 Października 2008 Autor Share Napisano 31 Października 2008 http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=3999 Paco, tyle na temat exage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paco Napisano 31 Października 2008 Share Napisano 31 Października 2008 artech, exage odpadlo w przedbiegach, zreszta do wedziska ktore zamowilem nie nadaje sie exage....wyborl padl na OKUMA SPECTAR ST - 65, z przeznaczeniem do surfcastingu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 31 Października 2008 Share Napisano 31 Października 2008 Hej, no artech, exage-a nie ma w rozmiarze 12000 Paco, a dlaczego nie chcesz kupić "prawidłowego" zestawu z multikiem? Czy tam jest duży surf który musisz przerzucać, czy raczej "pod nogi" będziesz rzucał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paco Napisano 31 Października 2008 Share Napisano 31 Października 2008 Tomaszek, wiesz no ciezko mi powiedziec...w przyszla sobote jade do Bergen do salonu wedkarskiego i sie zobaczy. A co do rzucania...zalezy od miejsca generalnie wszedzie mam tam gleboko przy brzegu juz kolo 60m sie zdarza ale sa miejsca gdzie musze rzucic z 80-100m a co do multika masz jakies propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 W temacie o wędce wkleiłem Ci link to super multika. Wybrał bym rozmiar 100. Jak mówiłem nada się również na łódź. No chyba że już masz na łódkę multiplikator, który nada się do plażówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paco Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 Wiesz co nie wiem czy sie nada, mam corbossa 610 montowanego pod kij... bardzo lekko sie kreci ale raczen ciezko nim rzucac....waga...750g przyznaje ze nawet nieprobowalem nim rzucac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 6 Grudnia 2009 Share Napisano 6 Grudnia 2009 Jak obecie sparwdza się Chińska Nexave? Nadal niezawodna jak kiedyś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi