Arrow Napisano 11 Lipca 2016 Share Napisano 11 Lipca 2016 Używał ktoś możne okularów od Wiley X? Zdaje się, że mają bardzo dobrą opinię przy czym kosztuję kilkaset złotych. Ponieważ jestem zachęcony wieloma pozytywnymi opiniami szukam pomocy w wyborze konkretnego modelu bądź koloru szkieł. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxer Napisano 14 Lipca 2016 Share Napisano 14 Lipca 2016 Ja odkąd skosztowałem żółtych polaroidów to przyciemniających nie chcę znać, chyba że do wypadów na rower lub do chodzenia. Używałem wcześniej solano i arctici, a w tamtym roku trafiłem na Wiley X Tide Polarized i są one od wymienionych wcześniej bez porównania, dałem za nie koło 600 zł. Na rybach i w samochodzie, używam praktycznie codziennie. Akurat ten model mi świetnie leżał to się pokusiłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zielan Napisano 19 Lipca 2016 Share Napisano 19 Lipca 2016 Jeżeli łowisz w zacienionych miejscach lub w pochmurne jesienne dni to wybierz żółte soczewki. Ja posiadam model Arrow Polarized Yellow. Dają radę i w pełnym słońcu jednak najlepiej mi się je nosi w takich sytuacjach jak napisałem powyżej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shoe Napisano 4 Sierpnia 2016 Share Napisano 4 Sierpnia 2016 Tyle kasy za okulary? Toż to czyste zdzierstwo. Mam zwykłe polaroidy jaxona i w zupełności mi wystarczają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arrow Napisano 20 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2016 Dzięki za podpowiedzi. Wczoraj w Centrum Wędkarstwa kupiłem model Echo. No po prostu czaderskie okularki. Pierwsze wrażenia nad wodą bardzo pozytywne. @Shoe - Nie uważam, że to ździerstwo. Za jakość należy zapłacić. Twoje Jaxony nie posiadają pewnie żadnych filtrów ochronnych. Pomijam jakość i wykonanie bo to co widziałem i wyczytałem o Wileyach robi wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zielan Napisano 22 Sierpnia 2016 Share Napisano 22 Sierpnia 2016 O 4.08.2016 o 09:05, Shoe napisał: Tyle kasy za okulary? Toż to czyste zdzierstwo. Mam zwykłe polaroidy jaxona i w zupełności mi wystarczają. Ździerstwem jest płacenie 50-100 zł za coś co jest warte 10-20 zł. Bo tak prawdę mówiąc tyle są warte wszelkie wynalazki dostępne w sklepach wędkarskich. Nie dość,że są guzik warte to do końca nie chronią oczu tak jak powinny. Za nic w świecie nie zamienię okularów Wiley X na inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shoe Napisano 26 Sierpnia 2016 Share Napisano 26 Sierpnia 2016 Kolego nie trzeba kupować okularów za 600 złotych żeby mieć ochronę UV i polaryzację. Dobre Arctici lub Solano kosztują dwa razy mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadek Napisano 26 Sierpnia 2016 Share Napisano 26 Sierpnia 2016 Do samochodu kupiłem taką parę: ciemne (dzień) i żółte (noc), za całe 15-16 zł z wysyłką. Można je nakładać na okulary korekcyjne, na czym mi zależało. Przy wędkowaniu sprawują się bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zientar Napisano 30 Sierpnia 2016 Share Napisano 30 Sierpnia 2016 Miałem Arctici, dobre okulary za rozsądną cenę. W miarę komfortowe no i z wszystkimi filtrami. Ale będąc z natury niezdarą upadły mi na ziemię i z premedytacją stanąłem na nie butem. Rozpadły się w drobny mak....Nic rewelacyjnego, na razie noszę dragony ale obserwując temat o Wiley X na kilku forach zastanawiam się własnie nad nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadek Napisano 1 Września 2016 Share Napisano 1 Września 2016 Czy ktoś używa lub używał okularów polaryzacyjnych JAXON AK-OKX20SM? http://allegro.pl/nakladki-polaryzacyjne-sciemniajace-na-okulary-i5990049865.html Dają radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Atlas Napisano 6 Września 2016 Share Napisano 6 Września 2016 Tadek - daruj sobie takie okulary. Poza polaryzacją nie mają nic więcej. Bądź pewny, że po krótkim czasie porysują się lub po prostu popsują. Rozejrzyj się za czymś innym - arctica - solano albo z grubej rury uderz w Wiley X. W stanach są rekomendowane przez FBI, SWAT i najlepszych wędkarzy - szczególnie muszkarze ale nie tylko. Trzeba grubo zapłacić ale to porządny sprzęt na co dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadek Napisano 6 Września 2016 Share Napisano 6 Września 2016 Atlas - dziękuję za podpowiedź, ale IMO nie wydam na okulary kilkuset złotych. Wolałbym dać te max 50 zł, aby tak nie bolało gdy przypadkiem zniszczę je lub zgubię. Zakup nowych też nie będzie bolał. W moim przypadku, muszą być to okulary zakładane jako druga para NA okulary korekcyjne. Te jakieś nakładki na klips do okularów korekcyjnych nie nadają się. Sprawdziłem. Dostaję z nimi cholery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Atlas Napisano 12 Września 2016 Share Napisano 12 Września 2016 Zdaję sobie z tego sprawę, że kilkaset złotych na okulary to dla niektórych zamach na budżet. Niemniej radzę do Twoich 50 złotych dołożyć drugie tyle i wybrać coś z oferty Solano lub Arctici a o Wiley X poproś mikołaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zielan Napisano 8 Listopada 2016 Share Napisano 8 Listopada 2016 No pewnie, święta to idealna okazja, sam zamawiam drugą parę WXów bo warto. W lato miałem wypadek i moje okulary zostały przejechane przez auto. Wyłamał się tylko zausznik, który ponownie zamontowałem na miejsce, okulary są w pełni funkcjonalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi