wasyl1968 Napisano 25 Lipca 2016 Napisano 25 Lipca 2016 no to jedziemy w końcu na urlop,plany wędkarskie duże jak będzie zobaczymy a gdzie jedziemy to niedługo w następnym poście,wszystko i wszyscy spakowani to w drogę. Ps tytuł nawiązuje do serialu który namiętnie ogląda mój 9 syn 1 Cytuj
wasyl1968 Napisano 25 Lipca 2016 Autor Napisano 25 Lipca 2016 z przygodami ale w końcu dotarliśmy,w Zbąszyniu wyprzedziło nas przednie kolo ,po dwóch godzinach i 200 zl za naprawę dotarliśmy do Lubniewic nad jez. Lubiąż idziemy coś zjeść i opłacić zezwolenie a od jutra na ryby 🎣 przynajmniej widok z tarasu rekompensuje ten pechowy przejazd cdn 2 Cytuj
kadziul Napisano 26 Lipca 2016 Napisano 26 Lipca 2016 Czekam na kolejne wpisy. Jezioro jest rzeczywiście piękne, zwłaszcza ta część najdalej od miasta. Połamania kija, na rybie oczywiście, a jest na czym. Ja co roku staram się chociaż na parę dni odwiedzić te przepiękną cześć Polski. Cytuj
wasyl1968 Napisano 27 Lipca 2016 Autor Napisano 27 Lipca 2016 właśnie wróciłem z lodki po pierwsze do d...y z takim plywaniem wszyscy na silnikach tylko ja na wiosłach 😈 ale dalem radę, przez 2 tygodnie siłownia za free😁, no szalu nie było drobny okoń rozmiar wrocławski taki kanałowy,brania tylko na gumki ,trochę podpatrzyłem gdzie stają łodziami,tak że jutro jeszcze raz ,teraz trochę o akwenie , zezwolenie na dwa tygodnie kosztuje 80zl (z lodzi brzegu nocki ) jezioro Lubiąż jest dzierżawione przez gminę,nie ma gospodarki rybackiej brak kłusowników i pilnują tego .wymiary ochronne mają widelki i na przykład okoń 20 cm-35cm. 5 szt. na dobę,sandacz i szczupak 60cm.-80cm. jeden na dobę. Brzegi są dobrze dostępne i od razu jest głęboko,woda klarowna i nie kwitnie ,sklep z robactwem też jest ,w piwo 🍺 też można się zaopatrzyć wszędzie z buta .teraz czas dla rodziny cdn 1 Cytuj
wasyl1968 Napisano 29 Lipca 2016 Autor Napisano 29 Lipca 2016 kolejne plywanie i znowu szalu nie ma sam drobny okoń max 20 centów,co drugi dzień kontrola trzepią równo i tych z lodzi i z brzegu (bardzo skrupulatne) dzisiaj chyba strzelę nockę , grunt jedna na ukleje druga wątróbka ,nie poddaje się. cdn 1 Cytuj
wasyl1968 Napisano 2 Sierpnia 2016 Autor Napisano 2 Sierpnia 2016 musiało być rodzinnie ,wczoraj byliśmy w międzyrzeckim rejonie umocnionym pozwiedzać bunkry typowy familijny wypad dzisiaj od rana pada , usiadłem z długimi wędkami , konkluzja jest taka że bez silnika idzie się zaorać na wiosłach a i tak nie dopłynie się tam gdzie się chce cdn. 1 Cytuj
wasyl1968 Napisano 3 Sierpnia 2016 Autor Napisano 3 Sierpnia 2016 trochę dziwne te zwierzaki w tym lubuskim trzeba mieć charakter w nogach Cytuj
wasyl1968 Napisano 6 Sierpnia 2016 Autor Napisano 6 Sierpnia 2016 czas na podsumowanie, dwa tygodnie szybko minelo pod wzgledem wedkarskim frycowe trzeba placic,nie odpuszczam tego jeziora i nie psiocze,troche poplywalem cos sie dowiedzialem w przyszlym roku bedzie lepiej ,rodzinnie bardzo udany wypad , noclegi bardzo przyzwoite i najwazniejsze jest wi fi 😁 rybki moze nie dopisaly ale jak ktos ma ochote to mozna kupic tak jak to dzisiaj zrobiłem, pstrągi,sielawki i sieja . pozdrawiam i Cdn w przyszlym roku 4 Cytuj
wasyl1968 Napisano 6 Sierpnia 2017 Autor Napisano 6 Sierpnia 2017 trochę kultury przez dwa tygodnie , jutro godz. zero i wypad c.d.n. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi