Elast93 Napisano 27 Lipca 2016 Share Napisano 27 Lipca 2016 Koledzy, ostatnio dużo łowię methodą na łowiskach komercyjnych i używam gotowych przyponów z gumką od drennana, ale są one dosyć drogie ( w najbliższym sklepie 15zł za 8szt.). Widziałem natomiast że prawie takie same przypony ma również firma mikado ale są one sporo tańsze ( 10zł za 10 szt ). Moje pytanie brzmi czy ktoś używa tych przyponów? Jak się sprawują? Czy mają równie ostre haki i równie dobrze wcinają ryby przy methodzie jak te od drennana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 28 Lipca 2016 Autor Share Napisano 28 Lipca 2016 Naprawdę nikt ich jeszcze nie używał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bry1ant Napisano 28 Lipca 2016 Share Napisano 28 Lipca 2016 Mam w kuferku ale ryby sie jeszcze nie doczekaly, gumki wydaja sie byc za luzne troche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 28 Lipca 2016 Autor Share Napisano 28 Lipca 2016 A jakich wielkościowo przynęt używasz do tych gumek? I czy te gumki są większe w porównaniu z tymi od drennana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 28 Lipca 2016 Autor Share Napisano 28 Lipca 2016 2 minuty temu, Bry1ant napisał: Mam w kuferku ale ryby sie jeszcze nie doczekaly, gumki wydaja sie byc za luzne troche. A jakich wielkościowo przynęt używasz do tych gumek? I czy te gumki są większe w porównaniu z tymi od drennana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek146 Napisano 29 Lipca 2016 Share Napisano 29 Lipca 2016 O 27.07.2016 o 16:07, Elast93 napisał: Koledzy, ostatnio dużo łowię methodą na łowiskach komercyjnych i używam gotowych przyponów z gumką od drennana, ale są one dosyć drogie ( w najbliższym sklepie 15zł za 8szt.). Widziałem natomiast że prawie takie same przypony ma również firma mikado ale są one sporo tańsze ( 10zł za 10 szt ). Moje pytanie brzmi czy ktoś używa tych przyponów? Jak się sprawują? Czy mają równie ostre haki i równie dobrze wcinają ryby przy methodzie jak te od drennana? Ale krzyczysz, nie wiemy nawet jakie masz te gumki (rozmiar) ja kupiłem same gumki lateksowe (small)i robię przypony, na hak kulki itp rozmiarowo (8-12mm ok) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 29 Lipca 2016 Autor Share Napisano 29 Lipca 2016 4 minuty temu, cinek146 napisał: Ale krzyczysz, nie wiemy nawet jakie masz te gumki (rozmiar) ja kupiłem same gumki lateksowe (small)i robię przypony, na hak kulki itp rozmiarowo (8-12mm ok) Szczerze wydaje mi się że w tych gotowych przyponach od drennana są w każdym wariancie rozmiarowo te same gumki. Chodziło mi o to czy rozmiarowo jest to samo w mikado co w drennanie czy może są większe/mniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek146 Napisano 29 Lipca 2016 Share Napisano 29 Lipca 2016 Tego to już Ci nie powiem, Drennan ma na pewno 3 rodzaje gumek ale jak z gotowymi przyponami nie mam pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 30 Lipca 2016 Autor Share Napisano 30 Lipca 2016 No nic, jako że niemam gdzie obejrzeć tych gotowych przyponów z mikado to zamówię sobie dwie paczki przez internet. Tak czy inaczej dzięki za zainteresowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybiastycznie Napisano 30 Sierpnia 2016 Share Napisano 30 Sierpnia 2016 Przypony z mikado są o tyle dobre, że ich wytrzymałość nie dorównuje innym markom. To znaczy jeżeli chcesz wydać mnóstwo monet to pewnie znajdziesz coś lepszego, ale za takie pieniądze jakie kosztują mikadowskie przypony nie kojarzę innych marek o takiej jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi