jakub1125345 Napisano 28 Lipca 2016 Share Napisano 28 Lipca 2016 Witam. Mam pytanie dotyczące jeziora Siecino, a mianowicie czy bez karty wędkarskiej można tam łowić? orientuje się ktoś może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 28 Lipca 2016 Share Napisano 28 Lipca 2016 Godzinę temu, jakub1125345 napisał: Witam. Mam pytanie dotyczące jeziora Siecino, a mianowicie czy bez karty wędkarskiej można tam łowić? orientuje się ktoś może? Znajomy był tam jakoś 3 lata temu i na pewno trzeba mieć kartę, z tego co pamiętam on był na kilka dni i tygodniowe zezwolenie go kosztowało 60zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonhel Napisano 29 Lipca 2016 Share Napisano 29 Lipca 2016 O 28.07.2016 o 18:58, jakub1125345 napisał: Witam. Mam pytanie dotyczące jeziora Siecino, a mianowicie czy bez karty wędkarskiej można tam łowić? orientuje się ktoś może? Na wodach śródlądowych w naszym pięknym kraju bez karty nie wolno łowić nigdzie. Oczywiście nie dotyczy to dzieci do lat 14 i obcokrajowców. Reguluje to ustawa o rybactwie śródlądowym i dotyczy wszystkich wód śródlądowych. Karta wędkarska (nie mylić z legitymacją członkowską PZW) nie jest u nas wymagana na wodach morskich oraz śródlądowych wodach morskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi