Robal Napisano 28 Października 2016 Share Napisano 28 Października 2016 O 27.10.2016 o 18:44, Bartollini napisał: Dobry, Czy u Was też jest taka bryndza z drapieżnikiem czy u mnie na jeziorze nie ma już zupełnie ryb? W ostatnich 2 tygodniach byłem 6 razy na rybach i jedynie jeden pistolet. Głęboko, płytko, trzciny, przesmyki, dopływy, żywiec, martwa rybka, spining i nic. Nawet na boczny trok malutkie okonie nie biorą. Z pogodą słabo, albo wiatr od wschodu albo skaczące ciśnienie ale jednak zupełnie martwa woda przez taki czas to aż niemożliwe. Gdzie byłeś na rybach kolego? U mnie ostatnio ruszył się szczupak, w środę od 12-14 2 sztuki 50 i 60cm. Pod wieczór ponownie wyskoczyłem na dosłownie godzinkę, w drugim rzucie branie i udało się po długiej walce wytargać 81cm . Potem 3 rzuty i znów siedzi,w tym samym miejscu i na tą samą gumę 59cm. W czwartek od 16-18 2 brania ale oba szczuble mi weszły w zielsko i zostały spięte. Jutro skoro świt ruszam ponownie, tym razem prócz spiningu będę się bawił z żywcówką. Pozdro 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartollini Napisano 29 Października 2016 Share Napisano 29 Października 2016 16 godzin temu, Robal napisał: Gdzie byłeś na rybach kolego? Jestem w okolicach Inowrocławia, miałem 2 tyg urlopu. Dzisiaj też byłem i zero, kogokolwiek się pytam to zero, czasem ale rzadko komuś się uda, zawsze przy szarówce i tylko wtedy, i tylko i wyłącznie w trzcinie. Nie mam już siły na to, choć sporo czasu nad wodą to druga jesień na zero, specem nie jestem ale ryby jednak łowie od dziecka i coś tam wiem. Na wiosnę kilka karasi powyżej 1,5kg, troche linów, ale drapieżnika nic, choć musi być jak jest tak duży białoryb. Jestem załamany, może znajdę jakąś spokojną wodę na następny sezon koło Poznania, albo czas zmienić hobby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrutone Napisano 30 Października 2016 Share Napisano 30 Października 2016 Ryb nie było, ale grzyby były 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrutone Napisano 3 Listopada 2016 Share Napisano 3 Listopada 2016 Jeszcze dorzucę foto z tej wyprawy, bo wydaje mi się ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi