toei Napisano 19 Października 2016 Share Napisano 19 Października 2016 Siemka. Jak to u Was jest z używaniem haczyków offsetowych. Macie w swoich zapasach? Do jakich gum? Lubicie? Na drop shot, czeburaszkę a może rigi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jax1978 Napisano 20 Października 2016 Share Napisano 20 Października 2016 Osobiście stosuję haki firmy OWNER model Cutting Point Rig'N Hook 5137 - 151 Znakomicie sprawdzają się do carolina rig jak i drop shot'a - tylko i wyłącznie z martwą rybką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toei Napisano 20 Października 2016 Autor Share Napisano 20 Października 2016 A z gumami może próbowałeś? Bo zależy mi bardzo na porównaniu w użytkowaniu na sztucznych przynętach konkretnego rodzaju. A co do martwej, rzeczywiście dobrze przytrzymują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jax1978 Napisano 21 Października 2016 Share Napisano 21 Października 2016 Właśnie zaczynałem z gumami http://savage-gear.com/pl/product/soft-4play-lb/ i hakami ich produkcji ale znajomy polecił mi zmianę haków na OWNER i różnica w jakości i wytrzymałości jest na prawdę znaczna - nie wspomnę że owner'y są baardzo ostre i szybko się nie tępią. Co do martwej rybki to tylko i włącznie świeża wtedy wytrzymuje kilkadziesiąt rzutów a jak robi się "luźna" na haku to zapinam w inne miejsce i dalej na nią łowię. Średnio jedna rybka wytrzymuje na haku około godziny. Spróbowałem raz z mrożonymi szprotami ale po rozmrożeniu "wytrzymałość materiału" spadała do maksymalnie 3 rzutów. Od lipca tego roku testuję system carolina rig - hak do dpro shot'a owner przypon z fluorocarbonu Berkley trilene 0.74mm i na końcu martwa rybka - system się sprawdził jeżeli chodzi o wytrzymałość na przetarcia (łowiska obfitują w wiele kamieni) przegryzienia (szczupak 110cm) oraz wytrzymałość (sum 160cm). Na ten sam zestaw łowię sandacze - od 50cm w górę (rekord tego sezonu 80cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toei Napisano 23 Października 2016 Autor Share Napisano 23 Października 2016 Widzę że fundusz masz na to dosyć spory. Mi sandacze za to dobrze brały na martwe uklejki czy małe karasie. Na morskie przynęty to bardziej szczupłe. Przeglądałem ostatnio sklepy w necie i widziałem że Mikado wypuściło niedawno nowe offsety, słyszałeś może coś o nich? Wyglądają ok. Do tej pory miałem od nich solidne rzeczy a w sumie cenowo wypadają dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wafik Napisano 1 Listopada 2016 Share Napisano 1 Listopada 2016 Też niedawno kupiłem te offsety. Jeszcze ich nie próbowałem ale polecono mi, dopiero się przymierzam. Jedyne co mogę powiedzieć to że są porządnie wykonane i wydają się mocne. Czy skuteczne to się dopiero okaże. Mam nadzieję że wypad mi się uda ale do takich haków też trzeba mieć odpowiednie podejście i się nauczyć pracy z nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toei Napisano 1 Listopada 2016 Autor Share Napisano 1 Listopada 2016 Oby nie traciły na ostrości i coś się udało zacinać Powodzenia w takim razie. Próbowałeś już z gumami kompletować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wafik Napisano 1 Listopada 2016 Share Napisano 1 Listopada 2016 Gum to ja mam akurat od groma. Wcześniej do opadu miałem sairę ale do tego tymbardziej się sprawdzi, bardzo miękka i pracuje praktycznie tylko tak jak sam ją poprowadzisz a też ma miejsce na hak offsetowy jakbyś chciał przy okazji do kompletu. Trzeba ją tylko wyczuć, jak się wcześniej nie pracowało z takim typem, co innego niż twister czy standardowy ripper ale skuteczny jak diabli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toei Napisano 2 Listopada 2016 Autor Share Napisano 2 Listopada 2016 O to nawet nie wiedziałem a taka dziurka na hak zawsze wygodna. Niestety nie używałem tego typu przynęt ale chyba czas się przekonać. A furyo używałeś już może jeśli jesteśmy przy mikado, to może przy okazji haków zamówiłbym też na próbę? Są też nasączane krewetkowym aromatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wafik Napisano 6 Listopada 2016 Share Napisano 6 Listopada 2016 A wygodna. Podsyłam fotkę.Licząc od palców masz furyo 7,5 cm m507 o którego pytałeś, jeszcze nie testowany przeze mnie dopiero będzie prawdopodobnie w najbliższych tygodniach, potem saira 7cm 343 i saira 8,5 cm 372. I jeszcze fotka ofsetów bodajże 2/0 (miałem na tel). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 6 Listopada 2016 Share Napisano 6 Listopada 2016 ofsety używam do kaitechow zwłaszcza duże rozmiary na zarośnięte akweny bez obciążenia , na kanał z czebaruszka , mikado fury zwłaszcza te Male modele są twarde zwłaszcza te modele z hologramem jest problem żeby zmienić główkę na inną, takie mam doswiadczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wafik Napisano 6 Listopada 2016 Share Napisano 6 Listopada 2016 Może mam twarde paluchy i na chama bo zakładałem na próbę i jakoś większego oporu niż przy innych gumach nie wyczułem. ale wiadomo trzeba używać co kto lubi i co służy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi