Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam zamiar w najbliższych dniach wyskoczyć na nieduży zbiornik i chciałem sie zapytać czy jest sens wogóle jechać i co może najlepiej brac są tam leszcz,karp,płoć,szczupak,sum i wiele wiecej białej i drapieżnika mam nadzieje ze mi ktoś pomoże :D Pozdrawiam jestem nowy na forum wieć mógł mi umknąć to pytanie

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Zawsze jest sens , nie spróbujesz nie będziesz wiedział , na twoim miejscu odpuściłbym sobie białą rybę a ustawił się na drapieżnika . Powiedzmy spinol , machasz wędą , chodzisz , nie marzniesz , chyba że na żywca ale i tu można trochę pochodzić i wyczekać swoje branie , nie poddawaj się , powodzenia

Napisano

To jest dobra pora na wszystko co pływa zwłaszcza drapieżniki tylko trzeba ich poszukać i trzeba pamiętać że rybole o tel porze roku zmieniają już często stanowiska 

• Super 1
Napisano

3 godziny temu, tomek1 napisał:

Czy zbiornik jest zarybiany karpiem jesienią? Czy jest płoć i leszcz? Jakie są głębokości?

nie jest ale karp jest rok  temu był zarybiony około 1,5t takimi od 35cm do 45 a tak to płoć leszcz i wiele innej jest, głebokosci to nie znam ale w najgłebszym miejscu to około 6m

Napisano
9 godzin temu, Booryss napisał:

To jest dobra pora na wszystko co pływa zwłaszcza drapieżniki tylko trzeba ich poszukać i trzeba pamiętać że rybole o tel porze roku zmieniają już często stanowiska 

no jest drapieznika ale nie jestem za bardzo do spinnigu przekonany ;) 

Napisano
4 godziny temu, Małpka47 napisał:

nie jest ale karp jest rok  temu był zarybiony około 1,5t takimi od 35cm do 45 a tak to płoć leszcz i wiele innej jest, głebokosci to nie znam ale w najgłebszym miejscu to około 6m

To o karpia będzie trudno. Próbuj z białą rybą w głębszych miejscach 3-4 metry. Bardziej uniwersalna będzie zanęta ukierunkowana na płoć a leszcz też w nią wejdzie. Spróbuj płoć Bruda i dosłodź dodatkowo. Cienkie przypony- niezależnie od metody - 0,12 - 0,14 max.

• 2 weeks later...