darik Napisano 25 Listopada 2016 Share Napisano 25 Listopada 2016 Dzień dobry, nie wiem czy założyłem temat w dobrym miejscu. Czytałem trochę w internecie na temat połowu sandacza spod lodu. W tym roku jak tylko pojawi się lód wybieram się na Śniardwy. Chciałbym spróbować zapolować na sandacza. Czy mógłby mi ktoś polecić sprzęt? Grubość żyłki, najlepsza przynęta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 25 Listopada 2016 Share Napisano 25 Listopada 2016 panie kolego sandacze z pod lodu ? ciekawy temat , tylko jedne ale co z okresem ochronnym ? trochę też wędkuje z podlodu i w życiu nie widziałem żeby ktoś wyciągną sandacza z przerębla, zdarzały się szczupaki , częściej obcinki ale sandacz nigdy no chyba że kieszonkowy 😁 sandacz w postaci jazgarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darik Napisano 25 Listopada 2016 Autor Share Napisano 25 Listopada 2016 Z tego co wyczytałem to okres ochronny sandacza jest od 1 stycznia do 31 maja. Jeżeli to nieprawdziwa informacja prosiłbym kogoś o sprostowanie. Na lodzie byłem może z 6 razy, łowiłem tylko okonie. Do pomysłu wyprawy na sandacze zainspirował mnie ten film Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 25 Listopada 2016 Share Napisano 25 Listopada 2016 jak film pokazuje sandacz na ochotkę , czyli przypadek ( daj panie Boże więcej takich przypadków) 😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 25 Listopada 2016 Share Napisano 25 Listopada 2016 Sandacz z pod lodu to bardziej na błystkę czy ''poziomkę'' na mormyszkę to raczej przypadek ,chociaż nie raz na mormyszkę można wyjąć szczupaka , oczywiście będzie to pistolet Na Śniardwach jest sporo sandacza , czasem trafia się zimą , ale raczej niewymiarowy. Do błystki pod lodowej nie używam żyłek poniżej rozmiaru 18. Co do Śniardw to też nie to co 2-3 lata temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 25 Listopada 2016 Share Napisano 25 Listopada 2016 2 godziny temu, wasyl1968 napisał: jak film pokazuje sandacz na ochotkę , czyli przypadek ( daj panie Boże więcej takich przypadków) 😁 nie koniecznie, znam jezioro ze sporą populacją sandacza, na którym regularnie się je łowi w lato na spławik na duży pęczek mad szczególnie w dzień. Na serio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 25 Listopada 2016 Share Napisano 25 Listopada 2016 ...naście lat temu, z lodu, złapałem sandacza na Otmuchowskim na 3 rosówki - polowałem na miętusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi