shymko Napisano 30 Listopada 2016 Share Napisano 30 Listopada 2016 Witajcie. Jest to mój pierwszy post na tym forum. Mam jedno pytanie, które jest skierowane do doświadczonych wędkarzy. Przechodzę wieć do sedna... Czy kolor/kształt Rippera ma znaczenie przy wędkowaniu? Czy wielkość i ubarwienie owego rippera ma wpływ, na jaką rybę się nastawiamy? Jeżeli możecie to podajcie przykłady np wielkość kolor i gatunek ryby jaką można zlowić na dany ripper. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam shymko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 30 Listopada 2016 Share Napisano 30 Listopada 2016 niestety kolego nie ma reguły , rzeka jezioro starorzecza, głębokość lowiska ,uciąg wody , podaj szczegóły na jakich konkretnie akwenach wędkujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shymko Napisano 30 Listopada 2016 Autor Share Napisano 30 Listopada 2016 Łowię przeważnie na Przyborowiu na Kruszywie. Powierzchnia lustra wody wynosi 11 ha. Charakter dna przy brzegach - piaszczyste, brzegi bardzo strome w połowie linii brzegowej zbiornika. Roślinność wynurzona - trzcina, sitowie. Głębokość średnia 5m. Przezroczystość wody - do 4 m. Konfiguracja dna - dwie duże wyspy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 30 Listopada 2016 Share Napisano 30 Listopada 2016 podobne klimaty są na jeziorze Lubiąż, wejdź na stronę garbusa i zwróć uwagę na zdjęcia, ryby 🎣 fajne i przynęty na zdjęciach też widoczne ( bieżmy przykład 😁 od lepszych, ja tak robię) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shymko Napisano 30 Listopada 2016 Autor Share Napisano 30 Listopada 2016 Możesz podać adres, bo nie jestem za bardzo w temacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi