Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 weeks later...
przynęty na klenia   Dragon
Napisano

A ktoś widział na pakoskim straż rybacką?bo ja jeszcze ani razu,a parę razy już byłem

najgorsze jest to ze widziałem na własne oczy jak przyjechali prądem łapać z policją żeby ich nie pozabijali wędkarze

Napisano

Witam

Dobra koniec narzekania! Może napiszecie jak tam wasze wyniki w tym roku na Pakoskim??

Ja wczoraj siedziałem z kumplem do 1 w nocy i padł jeden węgorzyk nie za duży i do tego parę okoni (jeden dość duży) i parę pięknych wzdręg:)

Ogólnie sezon rozpoczął mi się bardzo dobrze. nastawiłem sie przede wszystkim na okonie i muszę powiedzieć ze kilka ładnych sztuk juz mam na koncie. Z łodzi kolega złapał okonka 42 cm a to już coś:)

A Jak tam wasze wyniki w tym roku?? jakieś ciekawe spostrzeżenia co do jeziora??

Odmulamy temat!

• 2 weeks later...
Napisano

Okonie biorą :P a co do białej ryby to nie wiem. Czasami trafi się jakiś leszcz z gruntu ale ciężko mi cokolwiek więcej powiedzieć.

• 2 months later...
Napisano

Jesli chodzi o Bronisław to tu nie ma ryb!! powtarzamtu nie ma ryb!!! Z gruntu na koszyczek zeby wylawiac 7 centymetrow eploteczki a na pl dnia siedzenia 1 leszczyk , gapiok !! to skandal , Inter fish jest odpowiedzialna za dewastacje i za gospodarke barbarzynska akwenu!! Forumowicze jesli moge was o cos prosic nie kupujcei zezwoelnia juz wiecej na ten alkwen niech te pseudo rybaki wygina lacznie z ta rodzina Gustow z Bronisławia i Cechem na czele!! Niby zakladja sieci a Czechu gust swoja razem z nimi bo mu sie nalezy !! skandal!!!

ja juz na pewno tam nie bede lowil!!nara zlodzije z czerniaka!!

Napisano

Cóż, witam po przerwie. Już kilka lat nie łowie na pakoskim- BOJKOTUJE inter fish, nie będę przykładał ręki (płacąc tej firmie) do tego co tu się dzieje.

• 4 months later...
Napisano

Witam ponownie

Pochodzę z Bydgoszczy , wędkuje na Zatoce Kołudzkiej od 1986 roku . Pamiętam te pierwsze połowy , to było coś . Było tyle duzych leszczy , że nie bylismy ich wstanie zabrac ze soba do domu . Te mniejsze poniżej kilograma wrzucaliśmy do wody . Wtedy jeździliśmy na zatokę pociągiem i rowerami . Było wspaniale . Z roku na rok ryb było coraz mniej , a opłaty za połowy coraz wyższe . Cały czas z rodzinami jeździliśmy nad tą wodę tylko by spędzić miło czas , a nie liczyliśmy na odpowiednie ryby .

Minęło 25 lat jak jeżdżę nad zatokę i Bronisław , a tylko raz miałem kontrolę . Pamiętam ten dzień i minę strażnika rybackiego , gdy powiedziałem mu , że pierwszy raz jestem kontrolowany , nie wierzył .

Pamiętam czasy , gdy nad wodą było mnóstwo wędkarzy i każdy był zadowolony z połowu . Obecnie to brak ryby , mnóstwo śmieci po wczasowiczach , kąpiący się turyści ,brak dojazdu do miejsca połowu , za który spółka pobiera opłaty , a mianowicie :

było to maju 2012 roku , pojechałem na ryby nad wodę po przeciwnej stronie miejscowości Bronisław . Jak zwykle zjechałem drogą w dół nad jezioro i po rozłozeniu sprzętu zacząłem łowić ryby . Aż tu nagle pojawił sie ciągnik i zaorał całą drogę . Nie miałem możliwości powrotu do domu . W rozmowie z traktorzystą , usłyszałem odpowiedź , że on dostał takie zlecenie od właściciela ziemi nad wodą . Ja nie widząc innego wyjścia z tej sytuacji , powiadomiłem policję , która po przyjeździe spisała notatkę i nakazała umożliwić wyjazd wszystkim wędkującym . Jakie mam prawa wykupując zezwolenie , to co nas spotkało to skandal ze strony Inter Fisch .

Napisano

Dlatego właśnie podziwiam ludzi ,którzy nadal przemierzają dziesiątki kilometrów by dotrzeć na to "wspaniałe łowisko".

• 1 month later...
Napisano

Szanowni, wprawdzie z rybami nie mam wiele wspólnego, ale przypadkiem trafiłem tutaj i może się przydam. Temat dotyczy Zbiornika Pakoskiego a ja już jakiś czas temu robiłem tutaj badania batymetryczne. Temat chyba nie został rozpropagowany więc podaję linka:

http://www.geopan.pl/batymetria/

Z pewnością Wam się przyda

PS. Wiem że każde forum ma swoje zasady, jeśli nie trafiłem w dobry temat to proszę admina o właściwe umiejscowienia postu. Fajnie gdyby moja praca się komuś przydała.

• 2 weeks later...
Napisano
Szanowni, wprawdzie z rybami nie mam wiele wspólnego, ale przypadkiem trafiłem tutaj i może się przydam. Temat dotyczy Zbiornika Pakoskiego a ja już jakiś czas temu robiłem tutaj badania batymetryczne. Temat chyba nie został rozpropagowany więc podaję linka:

http://www.geopan.pl/batymetria/

Z pewnością Wam się przyda

PS. Wiem że każde forum ma swoje zasady, jeśli nie trafiłem w dobry temat to proszę admina o właściwe umiejscowienia postu. Fajnie gdyby moja praca się komuś przydała.

A kolega moze robil tez batymetrie jeziora poludniowego tj. mam na mysli Jezioro Bronisław??

Napisano
Dlatego właśnie podziwiam ludzi ,którzy nadal przemierzają dziesiątki kilometrów by dotrzeć na to "wspaniałe łowisko".

Barti a moge wiedziec gdzie teraz wedkujesz ?? Bo ja tez manifestuje na Bronisławiu

• 2 weeks later...
Napisano
Batymetria części Południowej - mam nadzieję że pojawi się w tym roku
A mozesz przyblizyc kiedy mniej wiecej pojawia sie te mapy ??
  • 4 weeks later...
Napisano

Na Bronislawiu najwiekszym klusownikiem jest Inter Fish i Czesiu Gust z Bronisławia, osttanio widzialm jak na przepuscie wydaje kilkadzisiat ploci z sadzu jakims swoim znajomym, malo tego, depce po rybach i ma to gdzies, Panowie tzreba cos z tym zrobic , zwolac tu jakas ochrone srodowiska, tak nie moze byc !! Bardzo mnie to irytuje !!

• 4 weeks later...
  • 5 months later...
Napisano

witam

miałem piotrkowice i pakoskie południowe i totalna klęska nic totalnie nic ostatnie lata były słabe ale ten rok to katastrofa rezygnuję z wód inter fisch poszukam coś innego

• 4 weeks later...
Napisano

Wyniki dość średnie :) kilka ładnych leszczy i okoni... pare węgorzy:) brak sandacza i tylko dwa szczupaki:) w przeliczeniu na czas spędzony nad wodą to dość słabo ale przecież nie o to chodzi:P

Jęzioro Północne:)

Pozdrawiam

• 4 weeks later...
Napisano

witam

ja rezygnuję z inter fish w łysininie płacąc 230zł jest 55 jezior i odcinek noteci bardzo rybny i zezwolenie od 1 stycznia do 31 grudnia oraz są już nocki grunt i spinning

rezygnuję z wód inter fisch bo nie dość że ograbili te wody to jeszcze złodziejskie stawki za puste jeziora niech wezmą przykład z łysinina może wędkarze wrócą.

przecież to wędkarze dokarmiają im ryby

pozdrawiam i namawiam do bojkotu wód inter fisch