Silver Napisano 5 Lutego 2017 Share Napisano 5 Lutego 2017 Czy istnieje środek naturalny wywołujący apetyt u ryb ? Nie chodzi mi o preparaty sztuczne Nie wiem czy to głupie,ale zobaczyłem w składzie Apetizera czyli leku dla dzieci bez apetytu kilka składników takich jak:ekstrakt z anyżu,mięty pieprzowej,korzenia cykorii,owocu kopru i owocu grejpfruta. Jak myślicie gdyby można było dodać te składniki do zanęty wspomogłby apetyt u ryb ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek24 Napisano 5 Lutego 2017 Share Napisano 5 Lutego 2017 Fajny jesteś - będziesz te ryby łowił czy tuczył ??? - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 5 Lutego 2017 Share Napisano 5 Lutego 2017 Parę lat zdobyłem z jakiejś gazety wędkarskiej spis różnych preparatów wspomagających apetyt u ryb . Między innymi znajdował się koper i stosowany był przy połowie leszcza , mało tego że koper działał na apetyt to jeszcze rybę przeczyszczał i ryba była cały czas głodna . Osobiście robiłem sam zanęty i kopru dodawałem dość ostro , dodawałem wszystko co znalazłem w kuchni , kakao , cynamon , cukier waniliowy (koncentrat waniliowy zakupiony w hurtowni weterynaryjnej - bardzo mocny aromat) , czosnek w proszku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver Napisano 6 Lutego 2017 Autor Share Napisano 6 Lutego 2017 13 godzin temu, zajac222 napisał: Parę lat zdobyłem z jakiejś gazety wędkarskiej spis różnych preparatów wspomagających apetyt u ryb . Między innymi znajdował się koper i stosowany był przy połowie leszcza , mało tego że koper działał na apetyt to jeszcze rybę przeczyszczał i ryba była cały czas głodna . Osobiście robiłem sam zanęty i kopru dodawałem dość ostro , dodawałem wszystko co znalazłem w kuchni , kakao , cynamon , cukier waniliowy (koncentrat waniliowy zakupiony w hurtowni weterynaryjnej - bardzo mocny aromat) , czosnek w proszku I co pomogło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver Napisano 6 Lutego 2017 Autor Share Napisano 6 Lutego 2017 13 godzin temu, Marek24 napisał: Fajny jesteś - będziesz te ryby łowił czy tuczył ??? - A ty wolisz mieć na przykład po zasiadce jedną rybę czy dziesięć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 6 Lutego 2017 Share Napisano 6 Lutego 2017 8 godzin temu, Silver napisał: I co pomogło ? Pomogło , z chodź nie ukrywam że były i gorsze dni ale na pewno lepsze jak u moich kumpli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 8 Grudnia 2018 Share Napisano 8 Grudnia 2018 Pewnie to nieaktualne, bo pytanie sprzed dwóch lat ale może komuś się przyda moje doświadczenie. Ja do zanęty mam taki swój wypróbowany dodatek. Mieszanka krew suszona, kryl . mączka rybna i preparat proteinowy dla kulturystów. Stosuję cały rok a co dziwne od dwóch lat na tą przynętę złowiłem 6 dużych sandaczy na haczyku kanapka, biały i czerwony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 2 Kwietnia 2022 Share Napisano 2 Kwietnia 2022 (edytowane) Piękną mamy zimę tej wiosny. Na ryby nie pojechałem ale, żeby wykorzystać czas to przygotowałem dodatek do zanęty, który powinien też nieco ją kleić i może nawet smużyć. Pastewną kukurydzę i konopie 50/50 zalałem wrzątkiem i umieściłem na 48h w termosie. Po 24h wyjąłem, zagotowałem i ponownie umieściłem w termosie. Kukurydza ładnie spuchła a konopia "wyszła z łupinek". Wszystko to zmiksowałem ale nie szalałem blenderem za długo bo zależało mi jedynie na tym, żeby zmiksować samą kukurydzę. Umieściłem w plastikowych miseczkach (żeby łatwiej było później wyjąć) i umieściłem na 12h w zamrażalniku. Gotowana konopia zawsze mi się sprawdzała, kukurydza też, wiec razem też powinno "robić robotę". Finalnie 3 krążki czekają już w zamrażalniki na najbliższe wypady. Edytowane 2 Kwietnia 2022 przez Marienty 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi