maniek Napisano 1 Stycznia 2008 Napisano 1 Stycznia 2008 Też mam ten kijek na oku ,czy to jest wklejanka? ,bo tą co oglądałem Daiwe to właśnie taka była.
keri Napisano 1 Stycznia 2008 Napisano 1 Stycznia 2008 czy to jest wklejanka? tak. Jest to wklejanka.
twister Napisano 1 Stycznia 2008 Napisano 1 Stycznia 2008 Patrząc ma fotkę to nie widać, że to wklejanka.
maniek Napisano 1 Stycznia 2008 Napisano 1 Stycznia 2008 Dzięki Keri ,zastanawia mnie tylko Cw.czy 30g to nie za wiele na sandała,choć z drugiej strony zdarza mi się uzywać główek 25g.
keri Napisano 1 Stycznia 2008 Napisano 1 Stycznia 2008 Patrząc ma fotkę to nie widać, że to wklejanka.Ja jak patrze na ten co mam w reku to wklejanka jest z tym za mój jest z serii Jig a jest jeszcze Light Spinn oraz Uniwersal Spinnczy 30g to nie za wiele na sandaławg mnie cw do 25 bedzie za mało ale ten do 30 jest chyba tylko 3m. Chyba ze ten cw 10-35
maniek Napisano 1 Stycznia 2008 Napisano 1 Stycznia 2008 ale ten do 30 jest chyba tylko 3mWłaśnie taki 3m,nie znalazł nabywcy i jest z bonifikata .
keri Napisano 1 Stycznia 2008 Napisano 1 Stycznia 2008 Właśnie taki 3m,nie znalazł nabywcy i jest z bonifikata .To wiele wyjaśnia i znacznie przemawia za tym kijkiem.
kyrtap Napisano 20 Stycznia 2008 Napisano 20 Stycznia 2008 Witam. Mam zamiar zaopatrzyć się w ten kijek ale czy cw 5-25 bedzie dobry na szczupaka i ewentualnie sandacza? Bede lowic troche na jeziorze ale glownie na rzece. I jakie macie doswiadczenia w sklepach internetowych bo na http://www.fishing-mart.com.pl/pl/index.php jest dobra oferta.
sandacz Napisano 20 Stycznia 2008 Napisano 20 Stycznia 2008 Jezeli chodzi o F-M to naprawde moge go polecic. Robilem tam kilkukrotnie zakupy i bez problem. Wedki pakuja w solidna tekturowa tube, wiec nie ma opcji by ja uszkodzic. Nalezy tylko w przy skladaniu zamowienia, w polu przeznaczonym na uwagi napisac ze chce sie paragon, bo inaczej nie wysylaja... zreszta w regulaminie wszystko pisze
kyrtap Napisano 21 Stycznia 2008 Napisano 21 Stycznia 2008 To pozostała jeszcze kwestia cw. Czy orientuje sie ktoś czy ten sam model wędki ale krótszy czyli 2,40 charakteryzuje sie również akcją szczytową?
artech Napisano 21 Stycznia 2008 Napisano 21 Stycznia 2008 Czy orientuje sie ktoś czy ten sam model wędki ale krótszy czyli 2,40 charakteryzuje sie również akcją szczytową? przeważnie jest tak, że wędziska krótsze, z danego modelu, są sztywniejsze, szybsze od dłuższych odpowiedników.
maniek Napisano 21 Stycznia 2008 Napisano 21 Stycznia 2008 czyli 2,40 charakteryzuje sie również akcją szczytową?jeśli chodzi o Jiga to tak ,"macałem"obydwa "mojego" ktoś mi sprzątnął z przed nosa i jest zamówiony następny i już niestety z inną ceną
keri Napisano 21 Stycznia 2008 Napisano 21 Stycznia 2008 Jigiem do 25g powędkowałem cały sezon 07 i kij się sprawdził i przy sporych wabikach szczupakowych i czasami nawet z obrotówką 1. Czuły szybki kij. Polecam, za niewielkie pieniądze dobry kij.
kyrtap Napisano 26 Stycznia 2008 Napisano 26 Stycznia 2008 Dzieki za podpowiedzi. Widzialem ten kijek w sklepie w Poznaniu i jestem juz prawie zdecydowany na kupno w Fishing-Mart . Chciałbym dokupić do kompletu jakiś kołowrotek ale nie wiem z jakim ta wędka będzie dobrze wyważona. Jeżeli mielibyście jakieś pomysły to bede wdzięczny.
sinus Napisano 27 Stycznia 2008 Napisano 27 Stycznia 2008 Jeżeli mielibyście jakieś pomysły to bede wdzięczny. idź do sklepu weź ten kij i dopasuj sobie do niego kołowrotek......
kyrtap Napisano 27 Stycznia 2008 Napisano 27 Stycznia 2008 Jeżeli mielibyście jakieś pomysły to bede wdzięczny. idź do sklepu weź ten kij i dopasuj sobie do niego kołowrotek...... Wiem ze tak można i trzeba ale nie chce stawiać siebie i sprzedawcy w niezręcznej sytuacji bo z wyborem Powermesha wlaśnie tak zrobilem.
sinus Napisano 28 Stycznia 2008 Napisano 28 Stycznia 2008 nie chce stawiać siebie i sprzedawcy w niezręcznej sytuacji ale jakiej niezręcznej....na tym polega wolny rynek. to sprzedawcy zależy żeby sprzedać towar i nie widzi problemu w tym, żebyś sobie towar dobrał, obejrzał i przymierzył, nawet jeżeli u niego nie kupisz (bynajmniej mi się nie zdażyło).... chyba, że na dzień dobry zaznaczysz że tylko chcesz pooglądać, a sprzedawca to nie twój znajomy....
keri Napisano 28 Stycznia 2008 Napisano 28 Stycznia 2008 kyrtap, czasami też warto porozmawiać ze sprzedawcą w sklepie o cenie. W dzisiejszej dobie internetu sprzedawcy wiedzą że można kupić taniej gdzieś w necie. Mój zaprzyjaźniony sklep a raczej jego właściciel wie ze wszystkie ceny towaru jakiego szukam już dawno przejrzałem w internecie i będę się targował, on chce sprzedać a ja kupić. Nie zawsze da się zejść z ceny do poziomu internetu ale często da się coś wyrwać dodatkowo za "free" i to się opłaca bo widzisz co kupujesz. Ap ropo POWERMESH to w FM wcale nie jest najtaniej.
kyrtap Napisano 28 Stycznia 2008 Napisano 28 Stycznia 2008 Jeśli to nie tajemnica to gdzie jest najtaniej?
keri Napisano 28 Stycznia 2008 Napisano 28 Stycznia 2008 Jeśli to nie tajemnica to gdzie jest najtaniej? Tajemnica Nie. FM ma na to wędzisko dobrą cenę, jak się zdecydujesz kupić u nich to zamawiaj przez allegro nick Katanka22 zaoszczędzisz parę groszy
kyrtap Napisano 4 Lutego 2008 Napisano 4 Lutego 2008 Witam. Zamierzam zakupić spinning ale nie wiem z jakim cw wybrać. Im więcej czytam tym mniej wiem. Bede łowic głownie na rzece ale czasami również na jeziorze. Kijek będzie służył do połowy szczupakow i sandaczy ale czasami na rzece na której łowie potrafi uderzyć również sum. Z lektury tego forum wynika ze 5-25 jest typowym wędziskiem szczupakowym ale można też znaleźć informacje ze takie cw na szczupaka to za mało. Jak wiadomo Powermesh 5-25 to wklejanka do jigowania ale czy 10-35 równie dobrze bedzie można podbijać gumę jak w przypadku 5-25? Jeżeli mielibyście chwilkę czasu to proszę o pomoc w uporządkowaniu powyższych informacji. Może źle wybrałem i inny kijek w podobnej klasie byłby lepszy?
keri Napisano 5 Lutego 2008 Napisano 5 Lutego 2008 Tu http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=2374&highlight=daiwa masz trochę informacji o kijku 5-25. Mam 5-25 i stwierdzam że zapas mocy w nim jest ale przy przynętach 15g<.... jest za delikatny. Co do 10-35 nie mam doświadczenia /nie miałem go w ręku/ ale wydaje mi sie ze będzie bardziej uniwersalny na rybę typu szczupak-sum. Nie mówię tu oczywiście o szczupakach 50cm
kyrtap Napisano 5 Lutego 2008 Napisano 5 Lutego 2008 Keri, jaki masz kołowrotek przy Powermeshu? I ile może ważyć 8g jig z 9 centymetrowym kopytem bo takimi właśnie łowie? Jeżeli chodzi o 50cm szczupaki to jaki kijek będzie dobry na takie sztuki?
keri Napisano 5 Lutego 2008 Napisano 5 Lutego 2008 Keri, jaki masz kołowrotek przy Powermeshu? I ile może ważyć 8g jig z 9 centymetrowym kopytem bo takimi właśnie łowie? Jeżeli chodzi o 50cm szczupaki to jaki kijek będzie dobry na takie sztuki? Kołowrotek jaki przykręciłem do tego kijka to Cormoran Magnesia. jig 8g waży pewnie ok 8g a kopyto 9cm zależnie od producenta ale może ważyć i drugie tyle co jig. A co do 50cm szczupaków to prawie każdy kij da sobie z nimi rade. Na ten kijek okazów jeszcze nie miałem ale szczupak 70+ wychodził z wody jak z masła tak więc poradzi sobie i z większymi.
kyrtap Napisano 5 Lutego 2008 Napisano 5 Lutego 2008 Czyli jednym słowem w moim przypadku przy przynętach przekraczający 15 g ten kijek odpada tak? I czy kołowrotek który masz to rozmiar 2500?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.