Skocz do zawartości
Dragon

DAIWA POWERMESH

Wędrowniczek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czyli jednym słowem w moim przypadku przy przynętach przekraczający 15 g ten kijek odpada tak?
kij ten wytrzyma przynęty i 30g tylko zadaj sobie pytanie jakich przynęt Ty będziesz używał przeważnie. Jak ma być to ten jig 8g i kopyto :lol: to w zupełności wystarczy :lol: .

Te uśmieszki stąd ze chyba nie tylko jednego rodzaju przynęty używać będziesz :wink:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 245
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Może inaczej. Do jakich przynęt tej kij się nie nada? Pytam bo chciałbym również w tym sezonie używać woblerów.

Napisano

Nie orientuje się ktoś gdzie mozna pomachać w realu tymi kijami we Wrocku? Kusi mnie PowerMesh Jig i Light 2,7 a w ciemno nie zwykłem robic zakupów?

Napisano

Homegeon ,prosiłem jak już podajesz to ulice na której jest sklep.Co do PowerMesza to i zarówno ma tęczowej jak i w Magnoli jest mały wybór ,na Tęczowej mają 4 palety sprzętu ,ale wystawią dopiero po 15 lutego ,[remont i poszerzenie sklepu] dowiadywałem się mają mieć pełen asorytmen PowerMesza, ale po 15 lutego.Sam zresztą czekam na zamówionego.

Napisano
Homegeon ,prosiłem jak już podajesz to ulice na której jest sklep.Co do PowerMesza to i zarówno ma tęczowej jak i w Magnoli jest mały wybór ,na Tęczowej mają 4 palety sprzętu ,ale wystawią dopiero po 15 lutego ,[remont i poszerzenie sklepu] dowiadywałem się mają mieć pełen asorytmen PowerMesza, ale po 15 lutego.Sam zresztą czekam na zamówionego.

Witam. Można wiedzieć na który model kolega czeka?

Napisano
model kolega czeka?
Ten 3m Jig,najlepiej mi "lezy".

Czy miałeś okazje trzymać PowerMesh Uniwersal Spinn i jak Twoim zdaniem wypada ten kijek?

Napisano

Wszystkich nie oglądałem ale troche,np te

fd46e7ab41a93e1dm.jpg

"Macałem" jeszcze sporo innych ,ale tak już mam "wpadł" mi w oko jeden model i wszystkie inne odpadają w przedbiegach.

Napisano

maniek, na fotce widzę INFINITY Q, miałeś go w ręku? Jestem ciekaw różnicy miedzy Q a POWERMESH poza oczywiście innym dolnikiem :wink:

Napisano
maniek, na fotce widzę INFINITY Q, miałeś go w ręku?
Tak,jest ok tak w skrócie, nieco "miększa"od PowerMesza Jiga 3m [ale ciut],ale w razie braku zamówionej wędki ,istnieje możliwość że wezmę właśnie ten kijek.
Widzę Traper że odwiedziłeś Krokodyla
Foto nie z Tęczowej :mrgreen: ,tam już prawie nic nie zostało.
Napisano

waham sie pomiędzy tymi dwoma kijkami co proponujecie, łowił będę na zbiornikach przynętami o gramaturze 5-20 gram oraz na Wiśle 10-25 gram, pozdrawiam Marcin

Napisano

Czy to prawda że na rynku krążą 2 typy tych wędek, z krótszym i dłuższym dolnikiem?? :shock:

Te z dłuższym są podobno starszymi modelami DAIWY, modele na ten rok maja krótszy. Przyznam, że jestem alergicznie nastwaiony do długich dolników jednak kije które ostatnio oglądałem miały dolniki w miarę "w sam raz". :wink:

Problem w tym, że zakup planuję w internecie...

Napisano

POWERMESH to nazwa seri wędek a nie jednego modelu.

-Uniwersal

-Allround

-Jig.

-Heavy

Na mój stan wiedzy żaden z tych modeli nie został zmieniony na rok 2008. Długość dolnika jest rożna w różnych długościach wędzisk.

W katalogu DAIWYA-y 2008 POWERMESH jest bez zmian.

Napisano

Nie sprecyzowałem, miałem na myśli serię Jigger, konkretnie 2,7 5-25.

Tak czy siak uzyskałem odpowiedź w jednym ze sklepów internetowych, nie ma różnic w dolnikach... :razz:

Napisano

a ja uważam wręcz odwrotnie, dobrze wyważony to wtedy, jak leci do tyłu, bo do zestawu dochodzi jeszcze przynęta która stawia jakiś tam opór w wodzie i wtedy wędka kompletnie leci do przodu i trzeba używać większej siły żeby była stabilna przy czym męczy rękę

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.