Skocz do zawartości
Dragon

DAIWA POWERMESH

Wędrowniczek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pytanko do użytkowników daiwy powermesh 2,7 cw 5-25. Jaki kołowrotek byłby doń najbardziej odpowiedni? Niestety nie mam czasu chodzić po sklepach i przymierzać wszystkich, choć wiem, że to najlepszy sposób.

Mam na mysli łowienie lekkie, niezbyt forsowne, nieregularne. Nie musi byc super mocny, ale precyzyjny. No i lekki.

Bede wdzieczny za podanie jakichs typów, coby ograniczyc pole poszukiwan :)

Dzieki z góry!

(najlepiej jakby posiadacze tego konkretnego modelu napisali, jakich używaja kreciołów)

edit: W okolicach 150 - 200 zł.

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 245
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 weeks later...
Napisano

tak czytam informacje jakie tu wypisujecie koledzy i stwierdzam że jutro idę do sklepu pomachać "na sucho" tą Daiwą PowerMesh Jig 3m 5-30g. W tym momencie jest do kupienia za 270 zł a w sklepie FM za 312 + przesyłka.

Napisano
tak czytam informacje jakie tu wypisujecie koledzy i stwierdzam że jutro idę do sklepu pomachać "na sucho" tą Daiwą PowerMesh Jig 3m 5-30g.
JAk ją gdziekolwiek znajdziesz po za FM:wink: :mrgreen:
Napisano
tak czytam informacje jakie tu wypisujecie koledzy i stwierdzam że jutro idę do sklepu pomachać "na sucho" tą Daiwą PowerMesh Jig 3m 5-30g. W tym momencie jest do kupienia za 270 zł a w sklepie FM za 312 + przesyłka.

Witam. Jeżeli chcesz być zadowolony z tej wędki to nie kupuj w FM. Pozdrawiam

Napisano
Witam. Jeżeli chcesz być zadowolony z tej wędki to nie kupuj w FM
Jeśli tak masz pisać to przynajmniej uzasadnij ,albo wcale nie pisz.
Napisano

zadzwoniłem do sklepu w Krakowie i cena jest zaledwie 10 zł wyższa niż przez internet. Dlatego pierdziele zamawianie i jadę zaraz po nią :D

Napisano
Witam. Jeżeli chcesz być zadowolony z tej wędki to nie kupuj w FM
Jeśli tak masz pisać to przynajmniej uzasadnij ,albo wcale nie pisz.

Już pisałem w tym wątku o moich doświadczeniach z FM. Wystarczy przeczytać i potem pisać :mad: . Pozdrawiam

Napisano
Dlatego pierdziele zamawianie i jadę zaraz po nią :D
Opisz jakie masz spostrzeżenia z " :mrgreen: wizji lokalnej"
Już pisałem w tym wątku o moich doświadczeniach z FM
OK ,sorki nie sprawdziłem :oops:
Napisano
Opisz jakie masz spostrzeżenia z " :mrgreen: wizji lokalnej"

powiem tak, kijek mam już w domku, produkcja Szkoca nie Azjatycka więc kolejny +, lekko sztywny kijaszek ale bardzo zgrabnie lezy w ręce. Dolnik taki jak mi odpowiada czyli sięgający łokcia. Kupiłem wersje 270cm i 5-25 gr wyrzut. dobierałem do tego Shimano Catane i sadze ze ten duet dlugo mi bedzie sluzyl. Tyle ze catanke zamaiwam przez internet bo kosztuje 90 zł ( z przesyłką), a w sklepie 130...

Jutro pierwszy test nad wodą i zdam relację:D

Napisano
Kupiłem wersje 270cm i 5-25 gr
Na pewno Ci się spodoba, mam ten kijek już drugi sezon i jestem zadowolony.

Teraz szukam 3m 3-18g ale są tylko w necie a chcę go kupić w sklepie stacjonarnym, zawsze to można go dokładnie obejrzeć.

Napisano
Kupiłem wersje 270cm i 5-25 gr
Na pewno Ci się spodoba, mam ten kijek już drugi sezon i jestem zadowolony.

Teraz szukam 3m 3-18g ale są tylko w necie a chcę go kupić w sklepie stacjonarnym, zawsze to można go dokładnie obejrzeć.

to do Krakowa masz troszeczke drogi - bo mają ten kijek, nad nim tez się zastanawiałem.

Napisano
do Krakowa masz troszeczke drogi - bo mają ten kijek
:lol::lol::lol: No raczej specjalnie po ten kijek to mi się nie opłaca :wink:
  • 2 weeks later...
Napisano

keri

jak masz okazje pobawić się tym kijkiem to to zrób! znakomita akcja i wygodnie lerzy w ręce przy holu, do tego lekki kijek i niezywkle wytrzymały.

Polecam wszystkim

• 1 month later...
Napisano

A ja niestety mam niemiłe wrażenie po zakupie powermesha 2,7 3-18 :(

Być może spodziewałem się nieco więcej po tym kijku i dlatego troszke się zawiodłem.

Akcja jest ok, choć sam kij mógłby być troszke lżejszy... no i niestety jakość wykończenia pozostawia sporo do życzenia :( [ Nacieki lakieru wychodzące poza omotki, lakier w kroplach zaschnięty na stopce pierwszej przelotki ] być może tylko moj egzemplarz tak ma ale popatrzcie się na to gdy kupujecie ten kij. W sumie przeżyję jak na kij z dolnej półki ujdzie [ choć może jestem za bardzo walnięty na punkcie estetyki ].

• 2 months later...
Napisano

Z przykrością muszę poinformować że z oferty firmy Daiwa na rok 2009 zniknęła seria Powermesh którą tak lubię. :cry:

Napisano

orwon, skąd ta wiedza?? Co prawda katalogu Daiwy na 2009 jeszcze nie widziałem ale bardzo by zdziwiło pozbycie się tej marki z Europy Wschodniej gdzie jest nie jako wizytówką Daiwy

Napisano

Od kilku dni jestem posiadaczem Powemesha 2,7m 3-18 który to dostałem od forumowiczego kolegi.

Kij przeszedł pierwsze testy i został już ochrzczony kilkoma solidnymi garbusami.

Doskonały kij pod wirówkę 1-2, i główki 5-8g. Czuły, szybki i co jest ważne wysyła przynęty na duże odległości nawet w bardzo nie sprzyjających warunkach.

To co zauważyłem przy pierwszych testach to bardzo istotne jest dobranie odpowiedniej linki /żyłki/ układ przelotek jest trochę specyficzny i trzeba pokombinować z żyłką.

Pierwsze wrażenie dobry+ zobaczymy jak będzie pracował z woblerami no i większymi przyłowami.

Napisano
Co prawda katalogu Daiwy na 2009 jeszcze nie widziałem
. A ja widziałem. Będzie oferowana nowa seria sam fisher triforce. Prawdopodobnie ładnie wykończony sam fisher i tyle, oraz seria shogun made in england w cenie ok 900 pln. Z kręciołków infinity 3000 xp zaion za ok 1500 i jakiś karpiowy superwypas. Ale to nie moja sfera zainteresowań.
  • 2 weeks later...
Napisano

Ja bym wybrał Daiwę, ostatnio oglądałem taką u Sobiego, całkiem fajny kijek. Cormorana nie znam ale na razie nic dobrego o nim nim nie słyszałem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.