Bolo Napisano 2 Czerwca 2008 Napisano 2 Czerwca 2008 Pytanko do użytkowników daiwy powermesh 2,7 cw 5-25. Jaki kołowrotek byłby doń najbardziej odpowiedni? Niestety nie mam czasu chodzić po sklepach i przymierzać wszystkich, choć wiem, że to najlepszy sposób. Mam na mysli łowienie lekkie, niezbyt forsowne, nieregularne. Nie musi byc super mocny, ale precyzyjny. No i lekki. Bede wdzieczny za podanie jakichs typów, coby ograniczyc pole poszukiwan Dzieki z góry! (najlepiej jakby posiadacze tego konkretnego modelu napisali, jakich używaja kreciołów) edit: W okolicach 150 - 200 zł.
elpojo Napisano 10 Czerwca 2008 Napisano 10 Czerwca 2008 Ryobi Applause 2000 lub 3000, solidna sprawdzona niedroga metalowa konstrukcja
Bolo Napisano 11 Czerwca 2008 Napisano 11 Czerwca 2008 Nie jest, ale rzecz dotyczy wędki (konkretnej) w kontekście kołowrotka
Michcio Napisano 19 Czerwca 2008 Napisano 19 Czerwca 2008 tak czytam informacje jakie tu wypisujecie koledzy i stwierdzam że jutro idę do sklepu pomachać "na sucho" tą Daiwą PowerMesh Jig 3m 5-30g. W tym momencie jest do kupienia za 270 zł a w sklepie FM za 312 + przesyłka.
maniek Napisano 19 Czerwca 2008 Napisano 19 Czerwca 2008 tak czytam informacje jakie tu wypisujecie koledzy i stwierdzam że jutro idę do sklepu pomachać "na sucho" tą Daiwą PowerMesh Jig 3m 5-30g.JAk ją gdziekolwiek znajdziesz po za FM:wink:
kyrtap Napisano 19 Czerwca 2008 Napisano 19 Czerwca 2008 tak czytam informacje jakie tu wypisujecie koledzy i stwierdzam że jutro idę do sklepu pomachać "na sucho" tą Daiwą PowerMesh Jig 3m 5-30g. W tym momencie jest do kupienia za 270 zł a w sklepie FM za 312 + przesyłka. Witam. Jeżeli chcesz być zadowolony z tej wędki to nie kupuj w FM. Pozdrawiam
Michcio Napisano 19 Czerwca 2008 Napisano 19 Czerwca 2008 yyyy kyrtap, czemu tak sadzisz, to są uszkodzone jak wcześniej pisano ?
maniek Napisano 19 Czerwca 2008 Napisano 19 Czerwca 2008 Witam. Jeżeli chcesz być zadowolony z tej wędki to nie kupuj w FMJeśli tak masz pisać to przynajmniej uzasadnij ,albo wcale nie pisz.
Michcio Napisano 19 Czerwca 2008 Napisano 19 Czerwca 2008 zadzwoniłem do sklepu w Krakowie i cena jest zaledwie 10 zł wyższa niż przez internet. Dlatego pierdziele zamawianie i jadę zaraz po nią
kyrtap Napisano 19 Czerwca 2008 Napisano 19 Czerwca 2008 Witam. Jeżeli chcesz być zadowolony z tej wędki to nie kupuj w FMJeśli tak masz pisać to przynajmniej uzasadnij ,albo wcale nie pisz. Już pisałem w tym wątku o moich doświadczeniach z FM. Wystarczy przeczytać i potem pisać . Pozdrawiam
maniek Napisano 20 Czerwca 2008 Napisano 20 Czerwca 2008 Dlatego pierdziele zamawianie i jadę zaraz po nią Opisz jakie masz spostrzeżenia z " wizji lokalnej"Już pisałem w tym wątku o moich doświadczeniach z FMOK ,sorki nie sprawdziłem
Michcio Napisano 20 Czerwca 2008 Napisano 20 Czerwca 2008 Opisz jakie masz spostrzeżenia z " wizji lokalnej" powiem tak, kijek mam już w domku, produkcja Szkoca nie Azjatycka więc kolejny +, lekko sztywny kijaszek ale bardzo zgrabnie lezy w ręce. Dolnik taki jak mi odpowiada czyli sięgający łokcia. Kupiłem wersje 270cm i 5-25 gr wyrzut. dobierałem do tego Shimano Catane i sadze ze ten duet dlugo mi bedzie sluzyl. Tyle ze catanke zamaiwam przez internet bo kosztuje 90 zł ( z przesyłką), a w sklepie 130... Jutro pierwszy test nad wodą i zdam relację
keri Napisano 20 Czerwca 2008 Napisano 20 Czerwca 2008 Kupiłem wersje 270cm i 5-25 gr Na pewno Ci się spodoba, mam ten kijek już drugi sezon i jestem zadowolony.Teraz szukam 3m 3-18g ale są tylko w necie a chcę go kupić w sklepie stacjonarnym, zawsze to można go dokładnie obejrzeć.
Michcio Napisano 21 Czerwca 2008 Napisano 21 Czerwca 2008 Kupiłem wersje 270cm i 5-25 gr Na pewno Ci się spodoba, mam ten kijek już drugi sezon i jestem zadowolony.Teraz szukam 3m 3-18g ale są tylko w necie a chcę go kupić w sklepie stacjonarnym, zawsze to można go dokładnie obejrzeć. to do Krakowa masz troszeczke drogi - bo mają ten kijek, nad nim tez się zastanawiałem.
keri Napisano 21 Czerwca 2008 Napisano 21 Czerwca 2008 do Krakowa masz troszeczke drogi - bo mają ten kijek No raczej specjalnie po ten kijek to mi się nie opłaca
Michcio Napisano 6 Lipca 2008 Napisano 6 Lipca 2008 keri jak masz okazje pobawić się tym kijkiem to to zrób! znakomita akcja i wygodnie lerzy w ręce przy holu, do tego lekki kijek i niezywkle wytrzymały. Polecam wszystkim
Tengel Napisano 5 Września 2008 Napisano 5 Września 2008 A ja niestety mam niemiłe wrażenie po zakupie powermesha 2,7 3-18 Być może spodziewałem się nieco więcej po tym kijku i dlatego troszke się zawiodłem. Akcja jest ok, choć sam kij mógłby być troszke lżejszy... no i niestety jakość wykończenia pozostawia sporo do życzenia [ Nacieki lakieru wychodzące poza omotki, lakier w kroplach zaschnięty na stopce pierwszej przelotki ] być może tylko moj egzemplarz tak ma ale popatrzcie się na to gdy kupujecie ten kij. W sumie przeżyję jak na kij z dolnej półki ujdzie [ choć może jestem za bardzo walnięty na punkcie estetyki ].
orwon Napisano 21 Listopada 2008 Napisano 21 Listopada 2008 Z przykrością muszę poinformować że z oferty firmy Daiwa na rok 2009 zniknęła seria Powermesh którą tak lubię.
keri Napisano 22 Listopada 2008 Napisano 22 Listopada 2008 orwon, skąd ta wiedza?? Co prawda katalogu Daiwy na 2009 jeszcze nie widziałem ale bardzo by zdziwiło pozbycie się tej marki z Europy Wschodniej gdzie jest nie jako wizytówką Daiwy
keri Napisano 22 Listopada 2008 Napisano 22 Listopada 2008 Od kilku dni jestem posiadaczem Powemesha 2,7m 3-18 który to dostałem od forumowiczego kolegi. Kij przeszedł pierwsze testy i został już ochrzczony kilkoma solidnymi garbusami. Doskonały kij pod wirówkę 1-2, i główki 5-8g. Czuły, szybki i co jest ważne wysyła przynęty na duże odległości nawet w bardzo nie sprzyjających warunkach. To co zauważyłem przy pierwszych testach to bardzo istotne jest dobranie odpowiedniej linki /żyłki/ układ przelotek jest trochę specyficzny i trzeba pokombinować z żyłką. Pierwsze wrażenie dobry+ zobaczymy jak będzie pracował z woblerami no i większymi przyłowami.
orwon Napisano 22 Listopada 2008 Napisano 22 Listopada 2008 Co prawda katalogu Daiwy na 2009 jeszcze nie widziałem . A ja widziałem. Będzie oferowana nowa seria sam fisher triforce. Prawdopodobnie ładnie wykończony sam fisher i tyle, oraz seria shogun made in england w cenie ok 900 pln. Z kręciołków infinity 3000 xp zaion za ok 1500 i jakiś karpiowy superwypas. Ale to nie moja sfera zainteresowań.
czarek Napisano 3 Grudnia 2008 Napisano 3 Grudnia 2008 Zastanawiam się nad wyborem spinningu DAIWA POWERMESH 2,70m 10-35g czy CORMORAN BLACK BULL-S 270 8-45g daiwa: http://www.allegro.pl/item490860751_wedka_spinningowa_daiwa_powermesh_2_70m_do_35g.html cormoran: http://www.allegro.pl/item492741010_wedka_cormoran_black_bull_s_270_8_45g_new.html Cenowo wyglądają podobnie, a jak w praktyce która będzie lepsza?
artech Napisano 3 Grudnia 2008 Napisano 3 Grudnia 2008 Ja bym wybrał Daiwę, ostatnio oglądałem taką u Sobiego, całkiem fajny kijek. Cormorana nie znam ale na razie nic dobrego o nim nim nie słyszałem.
czarek Napisano 4 Grudnia 2008 Napisano 4 Grudnia 2008 Chyba jednak wybiorę Cormorana, wydaję się bardziej uniwersalny jeżeli cw nie jest przesadzone.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.