Skocz do zawartości
Dragon

DAIWA POWERMESH

Wędrowniczek

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 245
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Dzisiaj rano dzwonilem do sklepu w ktorym kupilem wedke i dowiedzialem sie ze gwarancja jest tylko na rok.

Napisano
Dzisiaj rano dzwonilem do sklepu w ktorym kupilem wedke i dowiedzialem sie ze gwarancja jest tylko na rok.
a co to dokładnie za sklep ? bo jakiś lipny. ja maiłem na wszystkie kije z daiwy wypisaną na 24m-ce.
Napisano

dokładnie, z tym rokiem gwarancji to jakaś lipa. lepiej przyduś osobiście sprzedawcę w tym sklepie, a poza tym, że tak to ujmę, czy nie masz tej karty gwarancyjnej, paragonu itd?

• 3 weeks later...
Napisano

Czy mógłby mi ktoś z grubsza porównać modele 5-25g oraz 10-35g? Głównie chodzi mi o pracę spiningu jak i różnice w stosowanych przynętach.

Pozdrawiam

• 2 months later...
Napisano

Czy ktos moze jakims cudem wie gdzie mozna zakupic powermesha 3-18?

Napisano

Jesli jest taki swietny to mozna za niego zaplacic lub dolozyc do infinity ale czy ta jest rownie dobra? Uzywany powermesh odpada.

Napisano
Jesli jest taki swietny to mozna za niego zaplacic lub dolozyc do infinity ale czy ta jest rownie dobra? Uzywany powermesh odpada.

ohoho nie wiem czy nowy pwermesh gdzieś się jeszcze ostał

a jeśli chodzi o infinity to ci nie pomogę, ale poczytaj ten temat

• 2 months later...
Napisano

Zwracam się z prośbą do posiadaczy daiwy powermesh 2.70/10-35. Interesuję mnie od jakiego ciężaru przynęt się ładuje. Mam okazje kupić ten kijek za 350zl. ale się zastanawiam czy nie lepiej poczekać i kupic infinity lub ryukona. Co wy na to?

Napisano
Czy ktos moze jakims cudem wie gdzie mozna zakupic powermesha 3-18?
W sklepie w Kaliszu u mojego znajomego wciąż sobie stoi powermesh 3-18g, miałem go nawet kupić narzeczonej... już byłej :razz: Z Wrocławia do Kalisza mocniejszy rzut beretem. :wink:

Co do jakości serii infinity (tutaj model 3-18g):

pb020131m.th.jpg

Rzeczny karp. Zapięty za ogon, żyłka 0,16. 82cm. Kij pracował znakomicie, nie wspominając o kołowrotku. :mrgreen: Metrowemu sumowi również by sprostał, bez zająknięcia (większego).

Napisano

Nie wierzę, że nikt nie posiada tego modelu daiwy. Naprawde byłbym wdzięczny jeśli ktoś by mi pomógł podjąć decyzję.....

Napisano

Kozii, spróbuj zapytać Supersobiego, on na pewno ma tego kija. Tylko nie wiem czy się na odp. doczekasz, bo ostatnio raczej ma mało czasu na zaglądanie na forum.

Napisano

Ok dzięki Artech, spróbuje go złąpać :mrgreen:

Artech a co sądzisz odnośnie ceny warto kupić za taka kwotę?

Napisano

Maniek no właśnie ta cena.....no ale patrząc z drugiej strony to za taką kwotę to nie kupie nawet infinity q a team dragon to chyba nie dorasta powermeshowi do pięt....sam już nieiwem :cry:

Napisano
Maniek no właśnie ta cena.....no ale patrząc z drugiej strony to za taką kwotę to nie kupie nawet infinity q
No nie koniecznie ,ja mam propozycje kupna Infiniti Q 15-45 za ok 400pln . i to nówka nie śmigana ,ale poczekam z miesiąc ,może jeszcze coś wytarguje :wink::lol: Sądzę że jak by dobrze poszukać to i PowerMesza za 250pl by znalazł.Tylko nie wiem dlaczego uparłeś sie na tego PM ,Infiniti jest o niebo lepsze.
Napisano

Maniek to nie jest tak, że się uprałem. Zaciekawiłem sie tym Pm bo nie słyszałem o nim złej opini. Inifnity moge miec też za okolo 400zl. więc dlatego się zastanawiam i trudno mi się zdecydować, ale jak mówisz ze infinity lepsze to chyba posłucham twojej. Najwyżej będzie na Ciebie :mrgreen:

Napisano
Zaciekawiłem sie tym Pm bo nie słyszałem o nim złej opini
No fakt ,raczej chwalą PM ,ale to z prostej przyczyny PM to proste konstrukcje ,na prostych materiałach zbudowane na starych sprawdzonych rdzeniach.Infiniti to juz ina budowa ,inne materiały ,inne rdzenie ,inny sposób zbrojenia ,ale aby nie było ze chwale tak Infiniti ,to powiem że coś jest w Infiniti z c.w. nie tak ,ma przeskalowane c.w. w górę.W kijach z niskim c.w. raczej nie do wyłapania ,gorzej przy większych.W PM nie masz takiego rezonansu na rękojeści co w Infiniti ,co sie przekłada na czuciu brania ,mimo tego mankamentu z c.w. polecam Infiniti .Posiadam Infiniti 8-35 cw ,kupowałem z myślą o odrzańskie sandacze ,i okazał sie dobry na pstrąga ,klenia .na sandałka muszę kupić Infiniti 15-45 cw.
Napisano
Maniek to na szczupaki/sandacze cw 15-45 w infinity by było w sam raz?

Napisz jakie główki max chcesz zakładać przy łapaniu sandaczy.Bo dla mnie 8-35 jest idealne dla główek 12-25g.Swoją drogą jestem w szoku że kijek tak sztywny i takim cw pasuje mańkowi do łapania kleni. Zarówno Powermesh jak i Infinity to dwa świetne kije jednak Infinity jest mega sztywne a Powermesh bardziej kluskowaty ,jeden i drugi mają spory zapas mocy i myśle że mało zostało szczupaków w polsce by te kije z nimi nie dały rady.Powermesha już nie kupisz ciężko będzie ale Infinity pewnie trafisz tylko sie zastanów nad cw mam 8-35 i jest wystarczający na krakowską wisłe głównie główki 15-20g z 25 też daje rade 15-45 wydaje sie dla mnie zbyt dużo.

Napisano

Ten kijek ma głownie mi służyć pod szczupaka. Główki hmm myśle, że 8-15gram może 20 maxymalnie. Oczywiście też pod blachy i woblery więc chce, żeby był w miarę uniwersalny.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.