Lary Napisano 25 Stycznia 2008 Share Napisano 25 Stycznia 2008 SUFIX MONO FEEDER popieram bardzo dobra żyłka i w dodatku możliwość łączenia krążków 150-ci metrowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan x Napisano 31 Stycznia 2008 Share Napisano 31 Stycznia 2008 ja uzywam tej zylki i jestem bardzo zadowolony Trabucco T-Force Special Feeder, w sumie nie narzekam tez na matchowke trabucco, wg mnie niedroga zylka a dosyc dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
david2 Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 Witam .Własnie planuje zakupic zylke do mojego feederka i zastanawiam sie nad ta Dragon Maxima Match Feeder 0,20 co o tej zyłce myslicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 Witam .Własnie planuje zakupic zylke do mojego feederka i zastanawiam sie nad ta Dragon Maxima Match Feeder 0,20 co o tej zyłce myslicie Sam jej nigdy nie używałem, natomiast słyszałem od kilku wiarygodnych ludzi, że Maxima to szajs!, odradzał mi ją nawet mój przyjaciel-sprzedawca. Z tanich żyłek Dragona używam czasami 0,16 Mimicry Match, (trochę przegrubiona) uważam, że jest na prawdę niezła, o ile nie najlepsza w tej cenie 15-16 zł za 300m. Może zastanów się nad Mimicry Feeder, co prawda nie ma aż tak wspaniałych "parametrów teoretycznych" jak Maxima, ale jeśli jest to to samo co Mimicry Match tylko tyle że w czarnym kolorze to będziesz zadowolony. Możesz też kupić całkiem niezłą droższą (15-17 zł - 150m) ale przyzwoitą Trabucco T-Force Special Feeder, stosuje ją dwa sezony, może nie powala na kolana, ale też nie ma powodów do narzekania, nie mam z nią żadnych przykrych niespodziewanek. Ps. Dobre i tanie żyłki ma też w swojej ofercie Sufix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość greg37 Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 Coś tu wspominano o Sufix Feeder Mono, że jest taka najlepsza, ale nikt nie wspomniał, że ta żyłeczka bardzo słabiutka jest, bo jeśli przy 0,23mm ma wytrzymałość 4,4kg (sic!), a przypon Mikado Prime 0,18mm aż 3,9kg ( nie wspominając o Dragonie XT69pro- 0,20mm 5,45kg), to czemu ma ona służyć? Jakiego przyponu do niej użyć? 0,14mm? A może kupowac żyłki pod przypony? PS. Istnieje możliwośc, że podana wartość wytrzymałości odnosi się do węzła. Tylko gdzie to jest napisane? PS2. Normalnie padam ze smiechuuu 0,23mm i 4,4kg. Jakiż ze mnie frajer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
element52 Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 0,23mm ma wytrzymałość 4,4kg (sic!) No a żyłka Jaxon Crocodile 0,22 ma wytrzymałość 9kg To jak chcesz mieć tylko napisane jaka jest wytrzymałość to bierz Jaxona, a Sufix przynajmniej nie zawyża sobie wytrzymałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość greg37 Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 Tja! Idę sobie do sklepu, proszę sprzedawcę o coś do Sufixa 0,23mm, a on daje mi Dragona XT69pro- 0,20mm. No to zadowolony kupuję, bo to coś z Dragona wyższej półki, wracam do domu, żyłka na kołowrotek, hak na przypon, rzut oka na obie szpule i... szok. Ktoś mnie zrobił w balona. Albo Dragon, albo Sufix. Pytanie brzmi: czy Dragon mógłby aż tak oszukiwaćć, czy też Sufix jest tak skromny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 Trochę OT Pytanie brzmi: czy Dragon mógłby aż tak oszukiwaćć, czy też Sufix jest tak skromny? Weź sobie załatw Mikrometr pomierz średnice oraz Dynamometr sprawdzisz wtedy wytrzymałość. Okaże się, że większość producentów żyłek oszukuje na parametrach. A co do Jaxona i ich "genialnemu" marketingowemu parametrowi "Fish Up" , który jest wypisywany (na żyłkach bardzo marnych) zamiast faktycznej wytrzymałości, to jestem ciekaw jak należy dobierać przypon do kompletu, stosując żyłki oznakowane w kg? Chyba trzeba tą bujdę na kółkach "Fish Up" podzielić przez np. 5 i dopiero wtedy dobrać przypon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 Coś tu wspominano o Sufix Feeder Mono, że jest taka najlepsza, ale nikt nie wspomniał, że ta żyłeczka bardzo słabiutka jest, bo jeśli przy 0,23mm ma wytrzymałość 4,4kg (sic!), a przypon Mikado Prime 0,18mm aż 3,9kg ( nie wspominając o Dragonie XT69pro- 0,20mm 5,45kg), to czemu ma ona służyć? Jakiego przyponu do niej użyć? 0,14mm? Nie sugeruj się tym co jest napisane na krążku. • ZJ-CRS016A Średnica - 0,16mm Szpula 150m Max waga ryb - 5kg 6,16 zł do koszyka • ZJ-CRS018A Średnica - 0,18mm Szpula 150m Max waga ryb - 6kg 6,16 zł do koszyka Bzdura i jeszcze raz bzdura. Myślę, że doświadczenie zweryfikuje podejście do tego co jest napisane. Sam jestem zwolennikiem tej żyłki i łowię nią już dość długo i własnie przez wzgląd na doświadczenie z tą żyłką mogę ją polecić w 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość greg37 Napisano 2 Kwietnia 2008 Share Napisano 2 Kwietnia 2008 Ok! W takim razie jaki przypon polecacie do Sufixa 0,23mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 2 Kwietnia 2008 Share Napisano 2 Kwietnia 2008 Ok!W takim razie jaki przypon polecacie do Sufixa 0,23mm? Sufixa 0,20mm. Ale nie za grubo łowisz??? ja używam 0,16mm,przypon 0,14mm i płocie i leszcze ciągne czasem sie trafi jakiś lin albo karpik wtedy jet zabawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafcio Napisano 2 Kwietnia 2008 Share Napisano 2 Kwietnia 2008 http://leszcz.pl/oferta/oferta_splawik/oferta_splawik_zylki/index.html oprócz tych polecam sufix feder mono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość greg37 Napisano 3 Kwietnia 2008 Share Napisano 3 Kwietnia 2008 Sufixa 0,20mm.Ale nie za grubo łowisz??? ja używam 0,16mm,przypon 0,14mm i płocie i leszcze ciągne czasem sie trafi jakiś lin albo karpik wtedy jet zabawa. No własnie się zastanawiam, czy nie za grubo ? Nastawiłem się na Odrę, kij do 160g. Co polecasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolat66 Napisano 3 Kwietnia 2008 Share Napisano 3 Kwietnia 2008 Ja na Odre urzywam 0,22 Robinson Pro-Feeder.Jak narazie daje rade.Moze troche droga ale warta swojej ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość greg37 Napisano 3 Kwietnia 2008 Share Napisano 3 Kwietnia 2008 0,22? No to nie jest ze mną tak źle W ostatnich Wiadomościach Wędkarskich w artykule "Urok małej rzeki" pisze pan Jerzy Szukalski w rozdziale dotyczącym gruntówki : "Sprzęt musi być stosunkowo solidny: (...), żyłka główna 0,22-0,28mm, haczyki nr 4-8." Tak sobie myślę, że plasuję się w dolnej strefie stanów średnich z moją żyłeczką PS. Kolat! Daj namiary koledze, gdzie bierze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolat66 Napisano 3 Kwietnia 2008 Share Napisano 3 Kwietnia 2008 nigdzie wczoraj dopiero zaplacilem za karte,a w poniedzialek atakuje slup,moze w tygodniu odre w rakowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 3 Kwietnia 2008 Share Napisano 3 Kwietnia 2008 Sufixa 0,20mm.Ale nie za grubo łowisz??? ja używam 0,16mm,przypon 0,14mm i płocie i leszcze ciągne czasem sie trafi jakiś lin albo karpik wtedy jet zabawa. No własnie się zastanawiam, czy nie za grubo ? Nastawiłem się na Odrę, kij do 160g. Co polecasz? sorry,nie zrozumieliśmy sie.ja łowie głownie na zaporówkach ,czasem na stawach.Koszyków używam max 30g to i żyłki stosuje cienkie 0,14-0,18mm,żyłka 0,20 to jest exstema . ale na rzeke to takie żyłki(a nawet grubsze)sie stosuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość greg37 Napisano 4 Kwietnia 2008 Share Napisano 4 Kwietnia 2008 ds-fan, a już się bałem, że mi się Odra z Ebro pomyliła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość greg37 Napisano 21 Maja 2008 Share Napisano 21 Maja 2008 Sufix feeder 0,23 został przetestowany. Moja opinia: nigdy więcej tej żyłki. O ile trudno ją zerwać na odcinku bez węzła, to na węźle strzelała jak sparciała gumka recepturka. Na jej tle Trabucco to całkiem inny, lepszy świat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 21 Maja 2008 Share Napisano 21 Maja 2008 Sufix feeder 0,23 został przetestowany. Moja opinia: nigdy więcej tej żyłki. O ile trudno ją zerwać na odcinku bez węzła, to na węźle strzelała jak sparciała gumka recepturka. Na jej tle Trabucco to całkiem inny, lepszy świat. A czy robiłeś węzły na sucho czy na mokro??na sufixe sie węzeł przed zaciśnięciem nawilża!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość greg37 Napisano 21 Maja 2008 Share Napisano 21 Maja 2008 na mokro, na mokro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 21 Maja 2008 Share Napisano 21 Maja 2008 to widocznie kupiłeś jakieś zleżałe g...o,od kilku sezonów kupuje tą żyłkę i żadnych problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi Napisano 16 Czerwca 2008 Share Napisano 16 Czerwca 2008 Wtrącę tylko dwa słowa. Używam Trabbucco. Mam dwa rozmiary, 20 oraz 16. Bałem sie ze 16 to bedzie za cienko, ale po tym co znosi 20 uwazam za 16 bedzie OK. Kolega uzywa 16 w podobnych warunkach i nie było z nia nigdy problemu, taka sama, 16 kupiłem bratu na prezent. On równiez jest bardzo zadowolony. Zyłka tonie, nie rozciąga się i nie ma pamieci. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandacz Napisano 16 Czerwca 2008 Share Napisano 16 Czerwca 2008 Ja rowniez uzywam Trbucco, tyle ze 0.22 zylka spoko, ale jednak troche przygruba nastpena bedzie 0.20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#_GoNzO_# Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Witam. Ja używam żyłeczki DRAGONA Maxima Carp & Feeder jest dobra,czuje kontakt z rybą podczas holu,pozatym bardzo dobrze się wiązę,jest sztywna ale nie przypomina stalowej linki,jest w sam raz.Osobiście polecam,tylko cena troszke powalająca,ok 25 zł za 150 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi