mikwed1 Napisano 24 Marca 2016 Share Napisano 24 Marca 2016 Godzinę temu, Mirekwaw napisał: Chociaż w sumie nie nastawiam się w sumie na żadną konkretną akcję, mam nadzieję odpocząć sobie chwilę od marudzącej w domu żony, bo niedługo mnie umieszczą w tworkach. Mi najlepiej sprawdza się Warka i Żubr - idealne na marudzącą żonę :), niektórzy mają dobre efekty na Żywca i Tyskie, ale sam zbyt mało razy próbowałem, żeby się obiektywnie wypowiedzieć :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirekwaw Napisano 25 Marca 2016 Share Napisano 25 Marca 2016 12 godzin temu, mikwed1 napisał: Mi najlepiej sprawdza się Warka i Żubr - idealne na marudzącą żonę :), niektórzy mają dobre efekty na Żywca i Tyskie, ale sam zbyt mało razy próbowałem, żeby się obiektywnie wypowiedzieć :). No no no, z tego typu treningiem to już mam nie lada doświadczenie, gorzej z wędkowaniem Używałeś może tej o ktorej pisałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 25 Marca 2016 Share Napisano 25 Marca 2016 Tak na serio - bardzo mało łowie metodami gruntowymi, a w zeszłym roku używałem właśnie mikado feder 0,20 i 0,22 ale nic nie mogę powiedzieć, bo na grunt łowiłem w zeszłym roku może 3 razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wafik Napisano 30 Marca 2016 Share Napisano 30 Marca 2016 Ja uważam że akurat jeśli chodzi o feedery to mikado trzyma poziom i puszcza z dymem konkurencję, elastyczna jednocześnie mocna i mało rozciągliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirekwaw Napisano 30 Marca 2016 Share Napisano 30 Marca 2016 Myślisz że mogę się z nią wybrać na karpia ? Czy lepiej coś innego wybrać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wafik Napisano 30 Marca 2016 Share Napisano 30 Marca 2016 Sam rozmiar dobierzesz do grubości przyponu nie może też być za cienka, mikado dobrze tonie, ok 10 cm przypon fajnie zacinają już większe np karpie więc śmiało, masz już haki i podajniki? Ostatnio gdzieś widziałem koleś robił niezły crash test Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirekwaw Napisano 30 Marca 2016 Share Napisano 30 Marca 2016 Myślisz ze 0,26 starczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wafik Napisano 30 Marca 2016 Share Napisano 30 Marca 2016 no wydawać się może że grubas ale według mnie od 0.20 do 0.30 to idealnie 0,26 brzmi super, jeszcze tylko taka mała podpowiedź olej plecionki nie baw się w to przy karpiach nic ci wniesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirekwaw Napisano 30 Marca 2016 Share Napisano 30 Marca 2016 Taka kupiłem dzisiaj po pracy , 0,26 i 5,5 kg szykuje się dobry testing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 28 Maja 2016 Share Napisano 28 Maja 2016 Koledzy, jako że wczoraj w końcu nabyłem pickera, szukam jakiejś dobrej żyłeczki 0,18 mm lub 0,20 mm. Na pickera będę łowił głównie liny, karasie, leszcze i czasem może się trafić karp ale z reguły nie większy niż 3 kg. Może ktoś coś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 28 Maja 2016 Share Napisano 28 Maja 2016 Kup Dragona XT69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 28 Maja 2016 Share Napisano 28 Maja 2016 Polecam koledze żyłkę Trabucco XPS Feeder Plus 0,20 będziesz zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 29 Maja 2016 Share Napisano 29 Maja 2016 Dzięki panowie, po weekendzie wybiorę się w któryś dzień do sklepu kupić cały osprzęt tj. gotowe przypony, foremki z podajnikami do methody itd. Najprawdopodobniej w przyszłą niedzielę pierwsze testy na karpiach i linach gdzieś na jakiejś komercji. Dla porównania chyba zamówię obydwie żyłki które polecacie w końcu mam dwie szpule . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadek Napisano 18 Lipca 2016 Share Napisano 18 Lipca 2016 O 9.12.2010 o 17:44, SławomirJ napisał: Tak używałem tej żyłki przez jeden sezon, powiem krótko lepszej żyłki jeszcze nie miałem, bardzo mocna żyłka, nie skręca się i innej żyłki już nie chcę. Polecam ją z czystym sumieniem, warta każdej wydanej złotówki. Co prawda nie używam jej przy feederze ale przy floatach na karpie, ale przy feederze też się sprawdzi na 100%. Może laickie pytanie z mojej strony, ale czy kolor żyłki (pomarańczowy/jasno czerwony) nie "przeszkadza" rybie? W końcu to kolor mało-kamuflażowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi